SOPOL73 Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 przedstawiam model wykonany z zestawu Monogram. Model bez waloryzacji malowanie pędzlem Pactrami kalki Techmodu zastosowałem bazowy kolor srebrny i po pomalowaniu na czarny odrapywanko małe.Odymienie za rurami wydechowymi a raczej odbarwienie powłoki lakierniczej to mój patent bardzo prosty na zdjęciach to taki sobie efekt ale w realu wygląda lepiej. Zestaw oferuje model z wypukłymi liniami podziału blach.Czarny kolor jest wdzięczny przy malowaniu pędzlem z efektu końcowego jestem średnio zadowolony jest kilka niedociągnięć ale to pozostawiam do wychwycenia i oceny przez znawców tego tematu. Proszę o uwagi co jest ok a co nie. To miałem do dyspozycji Wstawiłem nowe poprawione fotki: Odnośnie połysku sam mam wątpliwość na zdjęciach dostępnych w necie można zobaczyć maszyny połyskujące w słoncu jak i matowe![/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Mnie ten model się podoba. Nie jestem zbyt czepliwy, dlatego powiem tylko, że jak na malowanie pędzlami połysku jest ogólnie ok. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 lol świeci się jak psu cohones. Model malowany pędzlem więc zrób coś z tym, połysk uwydatnia kazdą nierówność i smugę na modelu o co przy pędzlu nietrudno. Pokryj go matem albo chociaz półmatem. Sama konstrukcja nad wyraz ciekawa. Gratuluję modelu Pozdrawiam. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SOPOL73 Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2010 Samolot w realu był błyszczący co widać na wielu fotkach z tamtego okresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 p_bladek dobrze mówi. Sam maluję pędzlem i mimo to nie potrafię umalować bez smug. Sam zdecyduj jaki Ci się ędzie bardziej podobać. W macie, czy połysku, bo wkońcu Ty na nigo będziesz patrzył dzień w dzień Konstrukcja ciekawa, a wykonanie jak dla mnie na poziomie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SOPOL73 Napisano 11 Lutego 2010 Autor Share Napisano 11 Lutego 2010 Działają fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 Jak na tak wiekowy model, prezentuje się całkiem przyjemnie Świecić się rzeczywiście powinien. Tutaj nie ma żadnej przesady. Jedyne co bym nieco poprawił (chociaż wiem, że przy malowaniu pędzlem, jest dość ciężko) to odbicia lakieru, które powinny być robione na matowej powierzchni. Nie wychodzą wtedy plamowato. Rury wydechowe powinny być nieco ciemniejsze, a okopcenia powinny mieć nieco jaśniejszy podkład (jasnoszary, prawie biały), i dopiero na niego powinien być nałożony delikatny brąz. Cieszy mnie to, że ktoś pokusił się o Twin Mustanga. Tak mało się ich widuje na forach i zawodach...a szkoda... Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi