sokol Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Całość się bardzo fajnie prezentuje, za wyjątkiem ogona - jest tak jakby z innej bajki, może jakieś skosy na przednich krawędziach poziomych stateczników? Co do stateczników pionowych to jakby były jakieś krzywizny zamiast trójkątów... No i statecznik nie ma żadnego profilu... taka deska... Nawet "dwudziestypierwszy" takich płaskich stateczników nie miał. Poza statecznikiem zaś jest ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Witam! Wróciłem wcześniej, więc mam więcej czasu dla P-47X. Całość się bardzo fajnie prezentuje, za wyjątkiem ogona - jest tak jakby z innej bajki, może jakieś skosy na przednich krawędziach poziomych stateczników?Co do stateczników pionowych to jakby były jakieś krzywizny zamiast trójkątów... No i statecznik nie ma żadnego profilu... taka deska... Nawet "dwudziestypierwszy" takich płaskich stateczników nie miał. Poza statecznikiem zaś jest ekstra Dzięki za dobre słowo jednakże nie za bardzo rozumiem, o co Ci chodzi ze statecznikami poziomymi - są żywcem zerżnięte z He 162, nawet linie podziału i nity skopiowałem Sądzisz, że trójkąty są źle dobrane? Co do profilu, to już się tłumaczę - nie miałem odpowiedniego papieru ściernego, ale już go zakupiłem i dopiero zaczynam szlifować ogon, musi być jakaś krawędź natarcia i spływu... Chętnie posłucham wszelkich sugestii pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Wszystko pięknie ale sądzę że wyglądałoby to dużo lepiej gdybyś przeszczepił cały ogon Łosia albo zrobił od podstaw taki sam jak w tym bombowcu. Statecznik pionowy bez krzywizny kraw. natarcia średnio pasuje a te trójkąty jako stat.pionowe też jakieś takie zbyt "fiuczer" Ale to twój model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Ej no, nie ma tekstów typu "to twój model" itp. bo jakbym robił tak jak ja chcę to silnik byłby już od d..y strony więc mówić co i jak Gdybym spiłował dolne połowy stateczników, naturalnie trochę zostawiając , to byłoby to do zaakceptowania? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Gdybym spiłował dolne połowy stateczników, naturalnie trochę zostawiając , to byłoby to do zaakceptowania? Pod warunkiem że powiększysz górne połowy Żarty żartami ale serio wygląda to dziwnie.Nie odbieraj tych komentów na zasadzie że "się czepiam" bo w moich pracach to większość jest absurdalna...Po prostu takie stateczniki pionowe byłyby raczej dość nieskuteczne (oczywiście aerodynamika u mnie kuleje (tzn nie wiem o niej praktycznie nic)) ale to takie moje prywatne spostrzeżenie.Popatrz na stateczniki np u HE-162 lub u tego wspomnianego wielokrotnie Łosia.Były dość duże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Nie odbieraj tych komentów na zasadzie że "się czepiam" Nawet mi się to nie śniło Wręcz przeciwnie, chciałbym usłyszeć jak najwięcej komentów No u Łosia to te stateczniki wcale nie były takie duże w porównaniu do całego bombowca... kurcze, trochę mi szkoda tego ogona, bo siedziałem jakieś 4 godziny nad tym a potem kolejne 2 nad siłownikami O! A gdyby dać takie stateczniki jak w Manchesterze/Lancasterze? (mniejsze/większe owale?) pzdr. P.S.: Mała ilustracja ostatniego zdania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Góra już lepsza ale jakby był skos większy troszkę i krawędź spływu prosta to byłoby idealnie A co do stateczników to nawet nie chodzi mi o wielkość tylko o kształt i stosunek powierzchni część stała-część ruchoma. U Łosia jest tak: http://warandgame.files.wordpress.com/2007/11/losssssss1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Góra już lepsza ale jakby był skos większy troszkę i krawędź spływu prosta to byłoby idealnie A co do stateczników to nawet nie chodzi mi o wielkość tylko o kształt i stosunek powierzchni część stała-część ruchoma. Ahaaaaa No to teraz wiem, na czym stoję Zaraz machnę nowy rysuneczek w "Pejncie" to zatwierdzisz pzdr. P.S.: Wersja numer dwa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Góra- jest dobrze.Co do boków to myślałem o czymś takim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 O, to też jest niezłe... tylko ten dół taki ścięty? Dobra, zobaczę, jak to będzie wyglądać, zaraz coś wystrugam, o ile mi jakieś karty telefoniczne zostały Może nawet nie będę "podnosił" ogona, zostawię go takiego płaskiego... Jak coś zrobię to zaraz fotki zapodam pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 O, to też jest niezłe... tylko ten dół taki ścięty? pzdr. A tak jakoś mi się narysowało,oczywiście możesz to pozaokrąglać,to tylko poglądowe w każdym razie przyklejasz statecznik w 1/3 wysokości mierząc od dołu i powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Ok, no to zabieram się do roboty Dzięki za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Jak powiedziałeś o tym żę silnik mógłby być z tyłu to aż mi się przypomniał projekt który kiedyś chodził mi po głowie: http://xbox360media.gamespy.com/xbox360/image/article/101/1010002/is-a-new-crimson-skies-on-the-cards-20090803041257045.jpg chyba kupie ze dwa corsairy z Intechu i sobie strugnę w wolnej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 AAAAAAAAAAA!!!!! Crimson Skies! To była moja pierwsza powietrzna strzelanka! :D Miło wspominam te czasy... Devastator był owszem, niezły, ale bardziej podobał mi się Hellhound i Brigand pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Hellhound? Eeeee Bloodhound to było coś...to co się kradło z hangaru...Miał kopa strasznego.Jeszcze potem z boostem to już wogóle.A Curtiss Wright J2 Fury to już był potwór...podczas wyścigu się nim latało po raz pierwszy.Z najlepszym możliwym silnikiem i uzbrojeniem był nie do przebicia.Mam tę grę i przechodzę co jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 to co się kradło z hangaru Bloodhawk :P A Hellhound z nitro był dobry, tak samo Brigand, bo mieli tylnego strzelca Fury'm latałem tylko na wyścigu, potem mi się znudził... jeszcze Minx Hoplite był fajny Gadka o grze sie rozkręciła, a ja tymczasem zmontowałem nowy ogon Jeszcze dziś wstawię fotki. Teraz mam dylemat - wykrzywiać ogon do góry czy nie... bo teraz taki płaski trochę dziwny się wydaje. Moja mama jest za wykrzywianiem pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Fakt , Bloodhawk Hoplite'a nie cierpiałem...uzbrojenie miał marne...a Hellhound był zwrotny jak moja wanna Wstawiaj foty bo tak na sucho ( ) to się nie będziemy zastanawiać Zobaczymy co się da pogiąć...mam pewien pomysł co do gięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 (edytowane) Mówisz-masz: Teraz ogon na modelu (na sucho rzecz jasna): I jak?(tylko błagam, nie mówcie, że do bani, bo już nie mam kart telefonicznych ) pzdr. Edytowane 7 Lutego 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Taki plaski chcesz zostawić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Teraz mam dylemat - wykrzywiać ogon do góry czy nie... bo teraz taki płaski trochę dziwny się wydaje. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 No i jest bosko Dwie sugestie od razu bo zaraz idę po zimne mokre do sklepu Sugestia nr 1:skorzystam z Twojego zdjęcia,utnij oba stateczniki tak jak zaznaczyłem na fotce i będzie otyast : A druga,jeśli chodzi o gięcie,widok od przodu,styl a la Subaru Impreza ze spoilerem : Jak odczucia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Hmmm... chyba rzeczywiście trzeba będzie uciąć stateczniki, zaraz idę po nożyczki i papier ścierny... natomiast nie jestem przekonany do ich gięcia Poza tym, zaznaczyłeś "bazę" stateczników poziomych jako 'wciśniętą' w kadłub. Zgięta do góry - ok, w całości się zgadzam, natomiast wciskać ją w cielsko to może być baaardzo trudno... wolałbym zrobić tak: Oczywiście nie będą aż tak podniesione do góry ;P pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Nie miałem na myśli wciskania...jakoś tak odruchowo mi się pociągnęła ta elipsa ...poza tym popieram PS: Jak tak patrzę na tego P-47X to nasuwa mi się pomysł wydłużenia nosa o jakieś 15 mm i zrobienia mu kółka przedniego ale to już zbyt poważne modyfikacje...aczkolwiek nie gwarantuję że kiedyś nie pokombinuję czegoś w tym guście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 O, no to super, że się zgadzamy Biegnę korygować stateczniki Jak tak patrzę na tego P-47X to nasuwa mi się pomysł wydłużenia nosa o jakieś 15 mm i zrobienia mu kółka przedniego ale to już zbyt poważne modyfikacje...aczkolwiek nie gwarantuję że kiedyś nie pokombinuję czegoś w tym guście To chyba nie na moje siły... gdyby silnik i reszta nie były wklejone to może, może... teraz to jeszcze bym coś zepsuł i koniec pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 A jakoś tak wcześniej nie zajrzałem do tego tematu. Teraz ogon już pasuje... Tylko nie zostawiaj go takiego płaskiego! I będzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi