sokol Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 Całość się bardzo fajnie prezentuje, za wyjątkiem ogona - jest tak jakby z innej bajki, może jakieś skosy na przednich krawędziach poziomych stateczników? Co do stateczników pionowych to jakby były jakieś krzywizny zamiast trójkątów... No i statecznik nie ma żadnego profilu... taka deska... Nawet "dwudziestypierwszy" takich płaskich stateczników nie miał. Poza statecznikiem zaś jest ekstra Cytuj
jachud3 Napisano 6 Lutego 2010 Autor Napisano 6 Lutego 2010 Witam! Wróciłem wcześniej, więc mam więcej czasu dla P-47X. Całość się bardzo fajnie prezentuje, za wyjątkiem ogona - jest tak jakby z innej bajki, może jakieś skosy na przednich krawędziach poziomych stateczników?Co do stateczników pionowych to jakby były jakieś krzywizny zamiast trójkątów... No i statecznik nie ma żadnego profilu... taka deska... Nawet "dwudziestypierwszy" takich płaskich stateczników nie miał. Poza statecznikiem zaś jest ekstra Dzięki za dobre słowo jednakże nie za bardzo rozumiem, o co Ci chodzi ze statecznikami poziomymi - są żywcem zerżnięte z He 162, nawet linie podziału i nity skopiowałem Sądzisz, że trójkąty są źle dobrane? Co do profilu, to już się tłumaczę - nie miałem odpowiedniego papieru ściernego, ale już go zakupiłem i dopiero zaczynam szlifować ogon, musi być jakaś krawędź natarcia i spływu... Chętnie posłucham wszelkich sugestii pozdrawiam Cytuj
artoor_k Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 Wszystko pięknie ale sądzę że wyglądałoby to dużo lepiej gdybyś przeszczepił cały ogon Łosia albo zrobił od podstaw taki sam jak w tym bombowcu. Statecznik pionowy bez krzywizny kraw. natarcia średnio pasuje a te trójkąty jako stat.pionowe też jakieś takie zbyt "fiuczer" Ale to twój model... Cytuj
jachud3 Napisano 6 Lutego 2010 Autor Napisano 6 Lutego 2010 Ej no, nie ma tekstów typu "to twój model" itp. bo jakbym robił tak jak ja chcę to silnik byłby już od d..y strony więc mówić co i jak Gdybym spiłował dolne połowy stateczników, naturalnie trochę zostawiając , to byłoby to do zaakceptowania? pzdr. Cytuj
artoor_k Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 Gdybym spiłował dolne połowy stateczników, naturalnie trochę zostawiając , to byłoby to do zaakceptowania? Pod warunkiem że powiększysz górne połowy Żarty żartami ale serio wygląda to dziwnie.Nie odbieraj tych komentów na zasadzie że "się czepiam" bo w moich pracach to większość jest absurdalna...Po prostu takie stateczniki pionowe byłyby raczej dość nieskuteczne (oczywiście aerodynamika u mnie kuleje (tzn nie wiem o niej praktycznie nic)) ale to takie moje prywatne spostrzeżenie.Popatrz na stateczniki np u HE-162 lub u tego wspomnianego wielokrotnie Łosia.Były dość duże... Cytuj
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Napisano 7 Lutego 2010 Nie odbieraj tych komentów na zasadzie że "się czepiam" Nawet mi się to nie śniło Wręcz przeciwnie, chciałbym usłyszeć jak najwięcej komentów No u Łosia to te stateczniki wcale nie były takie duże w porównaniu do całego bombowca... kurcze, trochę mi szkoda tego ogona, bo siedziałem jakieś 4 godziny nad tym a potem kolejne 2 nad siłownikami O! A gdyby dać takie stateczniki jak w Manchesterze/Lancasterze? (mniejsze/większe owale?) pzdr. P.S.: Mała ilustracja ostatniego zdania... Cytuj
artoor_k Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Góra już lepsza ale jakby był skos większy troszkę i krawędź spływu prosta to byłoby idealnie A co do stateczników to nawet nie chodzi mi o wielkość tylko o kształt i stosunek powierzchni część stała-część ruchoma. U Łosia jest tak: http://warandgame.files.wordpress.com/2007/11/losssssss1.jpg Cytuj
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Napisano 7 Lutego 2010 Góra już lepsza ale jakby był skos większy troszkę i krawędź spływu prosta to byłoby idealnie A co do stateczników to nawet nie chodzi mi o wielkość tylko o kształt i stosunek powierzchni część stała-część ruchoma. Ahaaaaa No to teraz wiem, na czym stoję Zaraz machnę nowy rysuneczek w "Pejncie" to zatwierdzisz pzdr. P.S.: Wersja numer dwa: Cytuj
artoor_k Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Góra- jest dobrze.Co do boków to myślałem o czymś takim: Cytuj
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Napisano 7 Lutego 2010 O, to też jest niezłe... tylko ten dół taki ścięty? Dobra, zobaczę, jak to będzie wyglądać, zaraz coś wystrugam, o ile mi jakieś karty telefoniczne zostały Może nawet nie będę "podnosił" ogona, zostawię go takiego płaskiego... Jak coś zrobię to zaraz fotki zapodam pzdr. Cytuj
artoor_k Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 O, to też jest niezłe... tylko ten dół taki ścięty? pzdr. A tak jakoś mi się narysowało,oczywiście możesz to pozaokrąglać,to tylko poglądowe w każdym razie przyklejasz statecznik w 1/3 wysokości mierząc od dołu i powinno być. Cytuj
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Napisano 7 Lutego 2010 Ok, no to zabieram się do roboty Dzięki za pomoc pozdrawiam Cytuj
artoor_k Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Jak powiedziałeś o tym żę silnik mógłby być z tyłu to aż mi się przypomniał projekt który kiedyś chodził mi po głowie: http://xbox360media.gamespy.com/xbox360/image/article/101/1010002/is-a-new-crimson-skies-on-the-cards-20090803041257045.jpg chyba kupie ze dwa corsairy z Intechu i sobie strugnę w wolnej chwili Cytuj
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Napisano 7 Lutego 2010 AAAAAAAAAAA!!!!! Crimson Skies! To była moja pierwsza powietrzna strzelanka! :D Miło wspominam te czasy... Devastator był owszem, niezły, ale bardziej podobał mi się Hellhound i Brigand pzdr. Cytuj
artoor_k Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Hellhound? Eeeee Bloodhound to było coś...to co się kradło z hangaru...Miał kopa strasznego.Jeszcze potem z boostem to już wogóle.A Curtiss Wright J2 Fury to już był potwór...podczas wyścigu się nim latało po raz pierwszy.Z najlepszym możliwym silnikiem i uzbrojeniem był nie do przebicia.Mam tę grę i przechodzę co jakiś czas Cytuj
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Napisano 7 Lutego 2010 to co się kradło z hangaru Bloodhawk :P A Hellhound z nitro był dobry, tak samo Brigand, bo mieli tylnego strzelca Fury'm latałem tylko na wyścigu, potem mi się znudził... jeszcze Minx Hoplite był fajny Gadka o grze sie rozkręciła, a ja tymczasem zmontowałem nowy ogon Jeszcze dziś wstawię fotki. Teraz mam dylemat - wykrzywiać ogon do góry czy nie... bo teraz taki płaski trochę dziwny się wydaje. Moja mama jest za wykrzywianiem pzdr. Cytuj
artoor_k Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Fakt , Bloodhawk Hoplite'a nie cierpiałem...uzbrojenie miał marne...a Hellhound był zwrotny jak moja wanna Wstawiaj foty bo tak na sucho ( ) to się nie będziemy zastanawiać Zobaczymy co się da pogiąć...mam pewien pomysł co do gięcia Cytuj
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Napisano 7 Lutego 2010 (edytowane) Mówisz-masz: Teraz ogon na modelu (na sucho rzecz jasna): I jak?(tylko błagam, nie mówcie, że do bani, bo już nie mam kart telefonicznych ) pzdr. Edytowane 7 Lutego 2010 przez Gość Cytuj
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Napisano 7 Lutego 2010 Teraz mam dylemat - wykrzywiać ogon do góry czy nie... bo teraz taki płaski trochę dziwny się wydaje. pzdr. Cytuj
artoor_k Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 No i jest bosko Dwie sugestie od razu bo zaraz idę po zimne mokre do sklepu Sugestia nr 1:skorzystam z Twojego zdjęcia,utnij oba stateczniki tak jak zaznaczyłem na fotce i będzie otyast : A druga,jeśli chodzi o gięcie,widok od przodu,styl a la Subaru Impreza ze spoilerem : Jak odczucia? Cytuj
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Napisano 7 Lutego 2010 Hmmm... chyba rzeczywiście trzeba będzie uciąć stateczniki, zaraz idę po nożyczki i papier ścierny... natomiast nie jestem przekonany do ich gięcia Poza tym, zaznaczyłeś "bazę" stateczników poziomych jako 'wciśniętą' w kadłub. Zgięta do góry - ok, w całości się zgadzam, natomiast wciskać ją w cielsko to może być baaardzo trudno... wolałbym zrobić tak: Oczywiście nie będą aż tak podniesione do góry ;P pzdr. Cytuj
artoor_k Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Nie miałem na myśli wciskania...jakoś tak odruchowo mi się pociągnęła ta elipsa ...poza tym popieram PS: Jak tak patrzę na tego P-47X to nasuwa mi się pomysł wydłużenia nosa o jakieś 15 mm i zrobienia mu kółka przedniego ale to już zbyt poważne modyfikacje...aczkolwiek nie gwarantuję że kiedyś nie pokombinuję czegoś w tym guście Cytuj
jachud3 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Napisano 7 Lutego 2010 O, no to super, że się zgadzamy Biegnę korygować stateczniki Jak tak patrzę na tego P-47X to nasuwa mi się pomysł wydłużenia nosa o jakieś 15 mm i zrobienia mu kółka przedniego ale to już zbyt poważne modyfikacje...aczkolwiek nie gwarantuję że kiedyś nie pokombinuję czegoś w tym guście To chyba nie na moje siły... gdyby silnik i reszta nie były wklejone to może, może... teraz to jeszcze bym coś zepsuł i koniec pozdrawiam Cytuj
sokol Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 A jakoś tak wcześniej nie zajrzałem do tego tematu. Teraz ogon już pasuje... Tylko nie zostawiaj go takiego płaskiego! I będzie cacy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi