RH Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 (edytowane) Tak dla rekreacji palnołem sobie dwa modeliki w barwach niemieckich . Samoloty ostatniej szansy Hitlera lub inaczej "cudowna broń" czyli myśliwiec odrzutowyme 163 .Jeden z nich to wersja szkolna Me-163 S-1 Model z Dragona 1:48 z małym felerem tzn. szyby matowe ,i mimo uzywania wielu specyfików nadal nie miały klarowności.Więc zostawilem je tak jak widac na zdjeciu.Drugi model to Me-163 B-1a,wersja bojowa Model revlla(przepak Dragona) Tu szybki są idealne natomiast Revell nie daje blaszek. Troszkę zdjecia mi nie wyszly ,ale już tak zostawilem bo jakoś nie chcialo mi sie poprawiać ,aq po zatym nie za bardzo podobają mi się te konstrukcje więc chcialbym o nich jak najszybciej zapomnieć i przystąpić do bardziej ambitnych płatowców . Edytowane 18 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Dla rekreacji też napisałeś "odrzutowe", a nie rakietowe . Chciałbym takie modele robić, ot tak sobie, dla rekreacji. Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2010 Dla rekreacji też napisałeś "odrzutowe", a nie rakietowe .Chciałbym takie modele robić, ot tak sobie, dla rekreacji. Pozdro Jarek Takie przejęzyczenie .no ale jedno i drugie pluje ogniem z T...ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Dokładnie stamtąd ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 No i kolejne piękne maszynki z fabryczki "choinkowej". I tak poza tym, prócz nazewnictwa "ostatniej szansy", były to też "myśliwce" jedynej szansy, bo za wiele po starcie nie można było zrobić, poza wykonaniem jednego podejścia do ataku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciuper Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Nie ma błędu, napęd rakietowy jest napędem odrzutowym, jeli chodzi o scisłoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Ciuper no niby masz racje z tymi silnikami, choc zasada dzialania (pobieranie lub nie substancji z zewnatrz) tych silnikow jest inna to efekt taki sam. A modele sa naprawde przyjemne i pokazuja ciekawy etap rozwoju lotnictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salieri Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 Ahhh... Ale mi się podoba ten dwumiejscowy Komet. Zaprawdę swietłaśne modele! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi