gruby0606 Napisano 15 Lutego 2010 Autor Share Napisano 15 Lutego 2010 hmm tylko ze w domu to mam taka zwykła nić do szycia a ona chyba się nie nada ??? a co do kartki w kratkę to hmm a jakie odległości maja być ?? tych kratek zrobić ta kartkę samemu czy taka z zeszytu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 To są nici krawieckie. Te grubsze ok 0,5mm [takie do szycia jeansów] cienkie zwykłe do szycia ok. 0,3mm. Przeciągnij je przez świeczkę ,będą jakby nawoskowane. Potem nad zapaloną świeczką dość szybko aby się nie przepaliły, stracą wtedy te sterczące włoski. Kartka zwykła z zeszytu, chyba że chcesz inne odległości między wyblinkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby0606 Napisano 16 Lutego 2010 Autor Share Napisano 16 Lutego 2010 co do tych nici to czy kordonek sie nada ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Jak najbardziej. Tylko coś ostatnio nie mogę dostać cienkiego kordonka, ale tu można użyć nici krawieckich (najlepsze do szycia ręcznego choć te maszynowe są mocniejsze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby0606 Napisano 21 Lutego 2010 Autor Share Napisano 21 Lutego 2010 mała poprawka..... zastosowałem kordonek..... który przeciągnąłem przez świeczkę ale jeszcze go opale zapalniczka później trochę na początku i na końcu pecełkow po kropelce gluta żeby się nie rozwiązało.... o to fota..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Teraz ładniej . Staraj się utrzymać pochylenie want, bo na razie idzie to za bardzo "prostokątnie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Faktycznie, zdecydowanie lepiej. Choć nadal twierdzę, że na wyblinki byłaby lepsze jak najcieńsza nitka, w końcu w "realu" nie były one zbyt grube, a dzięki temu nie będzie tak rozpychać want pozdrówki Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby0606 Napisano 4 Marca 2010 Autor Share Napisano 4 Marca 2010 no i wyblinki skończone nie są tak idealne jaku Ryszarda ale jest to mój " dziewiczy" żaglowiec na którym wszystkiego się uczę efekt zadowala mnie tak w 60 % o to kilka fotek wyblinki wykonane z kordonka a tutaj Brygida vs potwor z głębin no i cos na wypadek zatonięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby0606 Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 prace mozolnie posówaja sie do przodu ..... jest i pierwszy żagiel choć chyba troche za duży wyszedł ..... teraz mała kapielw herbacie no i lakierowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby0606 Napisano 2 Maja 2010 Autor Share Napisano 2 Maja 2010 witam po malej przerwie modle się prezentuje na dzień dzisiejszy tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Maja 2010 Super Moderator Share Napisano 2 Maja 2010 Fajnie się prezentuje Obszycia żagli może przydałyby się delikatniejsze ale jest w porządku. Aha... no i fotki lepsze by się przydały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby0606 Napisano 2 Maja 2010 Autor Share Napisano 2 Maja 2010 to był mój pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zielnix Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 Bardzo ładnie. Najważniejsze jest to że odważnie wszystko pokazujesz. Zobaczysz, że dzięki temu, przy uwzględnieniu rad forumowiczów następny Twój model będzie jeszcze lepszy. Marcin ma rację, że warto poprawić jakość zdjęć. Wystarczy że będziesz je robił w świetle dziennym przy oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby0606 Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 dzieki Zielnix jednak za dnia w pracy jestem niestety jak wracam to rzadko kiedy jest dobre światło wiem , że w tym moim modelu odnośnie takielunku hmmm sa same błędy ale był to mój zapoznawczy model z wyglądu tez jestem zadowolony (choć mógłby być lepszy ) zaczynajc budowe tego modelu mialem tylko zwykle nozyczki pilinczek do paznokci i zwykła pensete z kisku za 2zl a teraz z czasem uzbierało mi sie troche tych narzedzi choc wiadomo przydalo by sie ich jescze troche.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zielnix Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Sporo fajnych narzędzi można kupić na Allegro. Dzieciaki czasem wyprzedają farby, pędzle i inne rzeczy bo im się znudziło i można je dostać znacznie taniej. Polecam Ci np. farby akrylowe firmy Games Workshop. Są znakomitej jakości i nie mają praktycznie zapachu. Czasem się pojawiają w tej kategorii: http://allegro.pl/6048_bitewne.html http://allegro.pl/6053_akcesoria_i_makiety.html?change_view=1 Warto też luknąć tutaj: http://allegro.pl/76683_narzedzia.html?change_view=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Przepraszam za odgrzewanie kotleta. Informacja dla poszukiwaczy: obecnie ten model przejęła Zvezda - nr kat. 9011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 to prawda ale produkt jest de facto w Polsce niedostępny, można go zakupić w terrahobby i jeszcze gdzieś na sklepach w azji, ale cena jest bajońska bo wraz z transportem to wychodzi chyba koło 300 pln ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 1 Stycznia 2017 Share Napisano 1 Stycznia 2017 Zgadza się. Ale jeżeli ktoś czuje sentyment to i tak kupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi