BaldPuma Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Jako że Memugan powoli dociera do finału, Honker Skorpion z kolei się oddala (brak kół) zakładam sobie trochę dziwaczny warsztat "Shelters". Zrobię w nim kilka z zaproponowanych na poniższych planikach kontenerów a potem będę myślał nad osprzętem i "nosicielem". Pozwoli to przy większej ilości konteenerów niż podwozi ustawiać je wymiennie np na izraelskim zakładać 02 lub 07 01 02 03 04 05 06 07 a jest nad czym myśleć (uzupełnienia mile widziane) 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Na początek mały prototypek S-250 (czyli fotki 20, 6, 5) 01. podkład, 02.-05. wycięty planik, lepiony na styk superglue w układzie negatywu (wydruk w środku - widać przez otwór na drzwi) 01 02 03 04 cdn (tzn na początek okucia, szyny pod dnem, drzwi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Kiedyś miał miejsce taki mały dialog: BaldPuma prośba zrób grupową fotkę wszystkich Twoich perfekcyjnych maleństw Nie da się, BaldPuma wszystkie wersje robi na jednym podwoziu No i się sprawdziło Szalony człowieku - ile tych pudełek zamierzasz wykonać z tych 20 zdjęć Ambulans M997 to zrób porządnie - w całości z podwoziem - jeden model i na półeczkę. A z kontenerami możesz się pobawić. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 No wreszcie ktoś buduje kontener Plus za temat. Oczywiście będę zaglądał. I takie małe pytanie, widziałem, że masz tam jedno zdjęcie polskiego Humvee z kontenerem. Masz może więcej, bo ja mam oprócz tego tylko 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 I takie małe pytanie, widziałem, że masz tam jedno zdjęcie polskiego Humvee z kontenerem. Masz może więcej, bo ja mam oprócz tego tylko 1. Jesteś o 100% lepszy - może ma Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 (edytowane) Ambulans M997 to zrób porządnie - w całości z podwoziem - jeden model i na półeczkę CHCESZ MASZ Model z fotki 03 - temat startowy (prawie bez przeróbek) 01. kontener Revell; klima, pancerz, drzwi Dragon; nosze Italarei z zestawu AB-205; żywice hubert72 z wymiany za granatnik; 02.-04. szybkie lepienie, szpejostwo połżone, 05. przeróbki: A obcięta dolna listwa żeby spasowało do kadłuba Dragona, B przylepiony "obrzyn" z A - cel ten sam, C obcięte nóżki z noszy, D nie mogłem się powstrzymać - uchylony boczny luk; 06. podstawa klimy przygotowana do wycięcia otworu na rurki chłodnicy; 07.-09. przymiarka na sucho. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 cd + "pudełeczka" nastąpi Edytowane 24 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 BaldPuma doprowadza mnie do rozpaczy i daleko posuniętej zawiści...z powodu własnej niemocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 (edytowane) Jako że klima została skanibalizowana z M1114 (który dostanie troche żywic od huberta72) mała próba odzysku. Oryginał odciśnięty w modelinie (plastelina byłaby lepsza do usunięcia, np przez wygotowanie) i zalany jedyną żywicą jaką miałem pod ręką. 01. materiały; 02. zbliżenie; 03. wypełnienie; 04. wibracyjne wypełnienie - maszynka do strzyżenia 01 02 03 04 WYNIK za 24 godziny Edytowane 24 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Z niecierpliwością czekam na wynik tego eksperymentu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2010 Z niecierpliwością czekam na wynik tego eksperymentu... Można powiedzieć że się udało. Należy tylko zastosować zwykłą plastelinę, silikon lub np wosk. Ta żywica którą miałem zeżarła się z modeliną (nieutwardzoną) i szczegóły są zamazane - może lepiej by było z utwardzoną lub przy zastosowaniu innej żywicy z tubek np distalu (nie planuję "masowego" robienia z żywic więc potrzebuję jedynie małe ilości) To jak wyszło po długim odczyszczaniu przylepionej modeliny (uwaga: oryginał ma 1,4 cm długości). W przyszłym tygodniu sprawdzę w/wym. opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 oryginał ma 1,4 cm długości Jak na taką wielkość to chyba może być Trochę pomarudzę - szkoda, że dla ambulansów nie założyłeś osobnego warsztatu Ale i do ambulansów i do Shelterów pasuje jeszcze takie coś: Czyli M1113 HMMWV ECV CBPS (dużo literek ) CBPS - Chemical Biological Protection Shelter. To tak, żebyś nie miał za mało tych bud do zrobienia W tym CBPS w komplecie jest namiot, więc możesz ładną dioramkę machnąć przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2010 oryginał ma 1,4 cm długości Jak na taką wielkość to chyba może być 1. 2. Trochę pomarudzę - szkoda, że dla ambulansów nie założyłeś osobnego warsztatu Ale i do ambulansów i do Shelterów pasuje jeszcze takie coś: 3. ....W tym CBPS w komplecie jest namiot, więc możesz ładną dioramkę machnąć przy okazji. ad 1 NIE bo będzie lepszy ad 2 Wszystkie budy tutaj ad 3 A tak więcej fotek albo planiki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 A tak więcej fotek albo planiki ? Fotek mam tyle (niestety nie za dobre - pełny rozmiar niewiele większy od miniaturek): Plus mały schemacik: Poza tym trochę w PDF-ie: http://www.drs.com/PDF/DataSheets/CBPS.pdf Po wpisaniu w googla "Shelter CPBS" wyskakuje trochę zdjęć namiotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 A jakbyś miał mało, znalazłem jeszcze coś takiego - Medical Treatment Transport Shelter (MTTS): I broszurka w PDF-ie: http://www.militarytruckonline.com/Brochure.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2010 Broszurka z MTTSa jest niezła - w sumie nawet otwarty można zrobić..... ......bardzo kiedyś - chyba że mi odbije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2010 (edytowane) CZĘŚĆ 1 - okucie S-250 01 02 03 CZĘŚĆ 2 - cd M-997 takie małe cd (buda na razie przyklejona tylko do szyby) 01 02 03 04 05 06 a to takie małe dodatki które zrobię oznaczone czerwonymi strzałkami Edytowane 26 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 1. ASK do M997 robiłeś sam? Czy pożyczyłeś z jakiegoś modelu? 2. Na pierwszym zdjęciu zaznaczyłeś strzałką antenę na Humvee stojącym przed M997. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2010 1. ASK do M997 robiłeś sam? Czy pożyczyłeś z jakiegoś modelu?2. Na pierwszym zdjęciu zaznaczyłeś strzałką antenę na Humvee stojącym przed M997. 1. resztki z M1113/M1114 2. masz racje - zapomniałem usunąć - zaraz to zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 zapomniałem usunąć - zaraz to zrobie No i będzie dobrze. A w nagrodę masz ładne zdjęcie M966 Mini-Ambulance, bo taką wersję też chyba chcesz zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2010 Merci Strzałka na fotce jest już tu gdzie miała być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Kurczę bardzo dobrze idzie Ci robota . Sam mam na takiego ochotę tyle że przed kilkoma dni wystawiłem ten model na aukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 27 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2010 cd 01. - 05. fotki po pierwszym malowaniu; 06. przygotowania do tunningu klimy; 07. - 09. po pierwszym brudzeniu i usunięciu naddatków naklejek 01 02 03 04 05 06 07 08 09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 Spróbuje zrobić foremkę z plasteliny i element z kleju dwuskładnikowego. Zobaczymy jak wyjdzie. Dam znać jak mnie poszedł eksperyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 27 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2010 Spróbuje zrobić foremkę z plasteliny i element z kleju dwuskładnikowego. Zobaczymy jak wyjdzie. Dam znać jak mnie poszedł eksperyment. POWODZENIA a przy okazji małe cd 01. "update" klimy 02.-05. po zamontowaniu 01 02 03 04 05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2010 cd - nie ma co pisać same fotki 01 02 03 04 05 06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2010 cd 01 02 03 pozostało: migacze, odblaski, poprawki malarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi