Dumo Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Witam Idę ostatnio z modelami jak burza dlatego postanowiłem odrestaurować "panterke", chodzi mi tylko o samą waloryzację. Na razie nałożyłem błotko na koła i zrobiłem gdzie nie gdzie zacieki na pancerzu. Wszelkie komentarze i podpowiedzi mile widziane Przed: Po: Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 błotko fajne tylko moim skromnym zdaniem ten snieg na pancerzu tworzy za duzy chaos, chyba lepiej by bylo dla modelu gdyby go tam nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Co do sniegu to albo powinienes go byl dac wiecej albo nie robic wcale. Widze, ze masz light rust effects Mig'a. Moglbys napisac gdzie dokladnie na zdjeciach sa slady po nim i jak uzywasz tego cuda ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 No to tak niestety śnieg kurcze zostanie, choć w niektórych miejscach zadowolony nie jestem. Co do specyfiku rust efect NIE KUPUJCIE TEGO BADZIEWIA, lepsze efekty rdzy tworzy sie olejami artystycznymi i pastelami. Żałuję że to kupiłem, niepotrzebnie wydałem ponad 30zł!!!!! A więc nie polecam.... Do pigmentów mig'a też mam lekką awersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Znaczy się że co, to białe to niby śnieg ma być...? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Raczej taka odchodząca zmarzlinka po odwilży. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Dumo nie obraź się, ale ten śnieg wygląda jakby nad tym czołgiem przeleciało duze stado ptaków a to dlatego, że jest nie równomiernie rozłożony i gdzie nie gdzie jest za gruba warstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 No kurcze wiem właśnie ale nie mogę z nim nic zrobić bo odejdzie razem z farbą i podkładem, moge się skupić tylko na błotku... Następna panterke G zrobię letnią i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Żal mi wyrzucać ten model dlatego zrobię go na tyle ile mogę. Na koniec dam jakąś zgrabną małą podstawkę, figurke i wsio. Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2010 Wziałem się za figurkę, choć to dla mnie najgorsza robota. W 80% skończona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 a może ja /panterkę/do kreta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2010 Nieeee.... niestety mi się ten totalny SF podoba. Za jakiś czas przyjdzie do mnie nowa panterka (taka sama Dragona) to ją zbuduje w kompletnie inny sposób. A takie pytanie czy kret rozpuści akrylowy lakier samochodowy, taką grubszą warstwę ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 A takie pytanie czy kret rozpuści akrylowy lakier samochodowy, taką grubszą warstwę ????? Witam, Tak rozpuści, jeżeli roztwór będzie taki w miarę ciepły,tylko nie na tyle żeby ci plastiku nie zwichrowało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 figura beznadzieja :((((, no chyba, ze te 20 % roboty załatwi sprawę. Co do pantery - model fajny i mozna z niego zrobić świetny, tylko bez kreta cleanluxa czy co tam innego się nie obejdzie. Z czego ten śnieg robiony ? A pytanko mam co kret rozpuszcza ? Bo kiedyś moczył się model, moczył i nic nie drgnęło (lakier niezidentyfikowany). A co z humbrolami ? rozpuści ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 A pytanko mam co kret rozpuszcza ? Bo kiedyś moczył się model, moczył i nic nie drgnęło (lakier niezidentyfikowany). A co z humbrolami ? rozpuści ? Z moich doświadczeń rozpuszcza humbrole świetnie. Podobnie lakiery puszkowe. Niestety doskonale rozpuszcza też CA i niektóre rodzaje szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2010 Jak będę miał kapkę czasu wypróbuje kreta na jakimś starym modelu. A jeszcze jedno pytanie możecie mi doradzić jakiś dobry lakier matowy ?? Słyszałem że vallejo ma dobre ale w takim razie który to ?? Na razie używałem pactry i zadowolony wielce nie jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 A jeszcze jedno pytanie możecie mi doradzić jakiś dobry lakier matowy ?? Humbrol nie jest zły. Malowałem nim i nie miałem problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi