Tomek_gnr Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 A se pomyslalem ze zaloze warsztat, sesja akurat sie zbliza a nie chce sie uczyc tylko cokolwiek innego robic. Prace juz calkiem zaawansowane jak widać, wiekszosc elementow przyklejona, model dostal panzergrau jako wstepny podklad ale po psiknieciu wyszly pewne miejsca wymagajace uwagi, juz troche szpachli dostal ktora trzeba bedzie podszlifowac. Musze przyznac ze o ile model jest bardzo fajny to plastik w obróbce jest dosyc niewdzieczny jak juz model bedzie cacy wyszlifowany to dostanie najpierw brazowy podklad, zielen a potem moze biale kamo na lakier do wlosów ale to sie jeszcze zobaczy... tradycyjnie przy robieniu zdjec osiadł wlos mojego psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 tradycyjnie przy robieniu zdjec osiadł wlos mojego psa Dawaj fotkę sprawcy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Dawaj fotkę sprawcy !! Very Happy Racja! Ciekaw jestem jak KW się uda, wg mnie bardzo ładne brzydactwa z nich były Kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 (edytowane) proszę, na specjalne zyczenie :P troche odwalilem i niepotrzebnie wkleiłem te błotniki bo teraz bedzie ciezko gąski umiejscowic, bede musial chyba tak zrobic ze najpierw wsune góre razem z górnymi kolami podtrzymujacymi, przykleje na stałe do koł i calosc bedzie wyjmowalna, gorzej jak mi sie lekko przesunie jakies koleczko i otwory nie beda pasowac... Edytowane 23 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Fajna kawucha, ciągle mnie kusi KW-1, tyle, że w wersji z przykręcanymi ekranami. Z gąsienicami powinieneś sobie poradzić jeśli zrobisz je kilku odcinkach - ja bym je podzielił na cztery: górny dolny i zawinięte odcinki wokół kół napędowego i napinającego. Górny odcinek powinien dać się bez walki wsunąć pomiędzy błotnik a koła od przodu. Szkoda, że nie dałeś wymieniłeś siatek na pokrywie silnika na fototrawione, te Trumpka są takie sobie. Jakie malowanie panujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Ciekawie się zapowiada,zrób mu to zimowe kamo , fajnie się będzie prezentował. Ja lepie takiego zvezdy tylko , że model 1940.Tutaj fajna stronka , dużo zdjęć Kw z przykręcanym dodatkowym pancerzem, może się przyda http://www.kv1ehkranami.narod.ru/kv1ehk_foto.html Siadam i kibicuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Zgadzam się co do siatek-edek je ma w zestawie zoom:)przydatny zestawik:)poobserwuję bo ma w planach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Masz jakieś zdjęcia wozu, którego będziesz robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Zekar dzieki za fotki, napewno sie przydadza. malowanko pochodzi z zeszytu militaria - kw cześć druga takie samo zreszta proponuje trumpek, nigdy nie robilem zimowego kamo a że mamy bezlitosna zime to jestem natchniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 a że mamy bezlitosna zime to jestem natchniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 nigdy nie robilem zimowego kamo No to powodzenia! Zbiorniki będziesz przeszczepiał z jakiegoś teciaka, czy są w zestawie? Aha, z tym szpachlowaniem nie ma co przesadzać, to były jednak dość prymitywnie poskładane czołgi. Jak wszystkie drugowojenne ruskie tanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2010 zbiorników nie bedzie niestety, raz ze nie ma dawcy a dwa ze jakos nie mam ciśnienia zeby one tam były. podszlifowałem najpierw dziada troche a potem dostał podklad brązowy jutro moze z rana mu dam zielony pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2010 pomalowałem, obejrzałem i sie okazalo ze na lufie widac podluzna kreseczke, slad po formie wiec zeszlifowałem, i tak bede jeszcze kładł braz na koła ktore juz przykleiłem (oprócz góry i zebatki) własnie sie zorientowałem ze KW ma niesymetryczne zawieszenie tzn ze zwis jest inny po obu stronach, juz myslalem ze cos spieprzylem przy przyklejaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2010 model dostał nowe warstwy farby, najpierw russian armour green, potem olive green i na koncu olive green rozjaśniany, to rozjaśnianie wyszlo tak ze wieza w efekcie jest jasniejsza i niech tak bedzie, to ruski sprzet a u nich wszystko mozliwe. Niedlugo dostanie biały tu i ówdzie, raczej nie tak wiele jak na schemacie bo chce zeby cos zostalo z tej zieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 No tu niestety małą kiszkę widać. Ta półokrągła blacha na zadzie była spawana do brzegów (jest na niej nawet imitacja spawu zrobiona przez Trumpka), nie powinno być tam szpar. Ten zgrzyt jest charakterystyczny dla wszystkich modeli KW od Trumpka, w moim KW-2 też występował. Ja bym to jeszcze spróbował poprawić, że tak nieśmiało zasugeruję... Skrzynki wkleisz później, czy masz jakiś inny sposób na te dziury w błotnikach? Malowanie cacy, jaśniejszą wieżą nie ma się co przejmować. Po washach, filtrach, a szczególnie po białym kamuflażu tej różnicy nie będzie prawie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2010 no faktycznie, wszystko sie zgadza, sprobuje to jakos poprawic :/ na dziury w blotnikach sposob jest taki ze tam idą zapasowe ogniwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Jest coś fascynującego w rosyjskiej pancerce , też go usiłuję skończyć Ja bym jednak został przy malowaniu prezentowanym na focie ... zawsze to oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 no to poszedł biały, z lakieru do włosow zrezygnowalem, ew otarcia bede robil jakos inaczej lol. maskowanie zwykla tasma klejącą. no i to nieszczesne miejsce, probowalem zalac klejem ale jest nadal lipa, chyba szpachla pojdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Ten biały to akryl czy emalia Ładnie położony, tylko pozostaje pytanie czy w rzeczywistości białe kamo też było tak dokładnie i równo kładzione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 no i to nieszczesne miejsce, probowalem zalac klejem ale jest nadal lipa, chyba szpachla pojdzie... Jeśli mogę coś radzić - zeszlifuj na gładko to co wymodził trumpek jako imitacja spawów, wyrównaj szczelinę na całej długości płyty nożykiem i daj do niej miliputa albo inną dwuskładnikową szpachlówkę. Końcem wykałaczki podziub na niej spaw i będzie super. Możesz też użyć kawałków ciągnionej ramki i potraktować je Thin Cementem od Tamiyi na Czak45'owy sposób. Obie metody są szybkie i dają dobre efekty. Malujesz aero, więc spokojnie dasz radę zamalować te miejsca bez widocznych śladów. Papranie klejem to strata czasu, tym bardziej, że nawet jeśli uda Ci się jako tako zamaskować te szpary, to spaw zrobiony przez producenta modelu będzie przesunięty i będzie to wyglądało co najmniej dziwnie. Znów coś zauważyłem - nie zapomniałeś aby o lampie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 dzieki, powalcze jeszcze z tym. lampie... hmm, obie nie byly wklejane bo nie chcialem zamalowac szkiełek przy malowaniu, teraz jak juz mam mniej wiecej wszystkie kolory polozone to moge sie tym zajać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Chodziło mi o tylną, nie wiem, czy będziesz miał na tyle miejsca, żeby ją teraz wcisnąć. Ja wkleiłem ją od razu, a potem podmalowałem jedynie "to co na czerwono" Red Tail Light'em od Vallejo. Z przednią faktycznie nie ma się gdzie spieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 farba to akryl model mastera, nad kamo bede jeszcze pracowal zeby je troche "zużyć" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Wszystko fajnie, zapowiada się ciekawie. Też robiłem tego modela PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Proponuję gąbeczka i zielona farba olejna Po paru kolejnych próbach kamo będzie mocno podniszczone Ja tez nie przepadam za lakierami do włosów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi