pan_piotrek Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Witam Pozwalam sobie rozpocząć kolejny warsztat. Poprzednik (JSU) rozpadł się na części po kąpieli w krecie i raczej prędko do niego nie wrócę. Tak więc zaczynam kolejny mam nadzieję bardziej owocny warsztat. O samym modelu tutaj: viewtopic.php?t=18106 Mam zamiar wykonać go w malowaniu z wycieczki sowietów do Czech w 68r. Nic odkrywczego zwykła ciemna zieleń + biały pas na grzbiecie. Nie dysponuję za wieloma fotkami, więc jeśli ktoś miałby jakieś będę bardzo wdzięczny za pomoc. Na razie tylko trzy fotki bo i pokazywać za dużo nie ma co. to efekt dwóch dni pracy pomiędzy nauką do egzaminów . Parę miejsc powinno być zaszpachlowanych ale moja wysłużona 4 letnia szpachla revella ostatecznie odmówiła posłuszeństwa zamieniając się w kamień. Nabędę w tygodniu nową i poszpachluje co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 WitamPozwalam sobie rozpocząć kolejny warsztat. Brawo. Kolejny współczesny i do tego "rusek". Super. Uwielbiam ten dział w Modelworku bo jest obfity we współczesne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokolprzemek Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 jakieś postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 4 Lutego 2010 Autor Share Napisano 4 Lutego 2010 Niestety sesja uniemożliwiała za duże postępy w pracach. Dzisiaj mam trochę czasu, więc myślę że jutro-pojutrze wrzucę nowe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 Jak sklejalność? Pytam bo czeka na swoją kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 4 Lutego 2010 Autor Share Napisano 4 Lutego 2010 Jak na razie to oceniam sklejalność na 4 w szkolnej skali Trochę szpachli tu i tam ale w granicach przyzwoitości. Nadlewki tu i tam przesunięcia form się zdarzają, ogólnie nie jest źle. Chociaż mam wrażenie że ich KV stał na ciut wyższym poziomie, jeśli chodzi o sklejalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Krok do przodu.. Trochę się namordowałem z instalacją paliwową ale efekt jak dla mnie zadowalający. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 8 Lutego 2010 Autor Share Napisano 8 Lutego 2010 Prace idą pełną parą, uwagi i komentarze mile widziane. Miłego oglądania pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Brawo - niezłe Ci idzie. Ja swojego przerobiłem na Bułgarska wzt. W samym podwoziu zauważyłem dwa błędy: nieszczęsna pionowa tylna ścianka i w niewłaściwym miejscu odboje wahaczy, powinny być na skraju wahaczy a nie na wyjściu z kadłuba. w tym miejscu są tylko wątpliwą ozdoba. Co do wieży nie zabieram głosu, czeka na lepsze czasy- pomysla już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 22 Lutego 2010 Autor Share Napisano 22 Lutego 2010 Jeszcze dosłownie kilka detali i idzie do malowania. Obrobiłem już ogniwka gąsienic trochę roboty z tym było. Męczę się jeszcze z ułożeniem liny, jakoś nie chce iść tak jak zaplanowałem Myślę że jak dobrze pójdzie to w weekend go pomaluje. Zapraszam do oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 No fajnie się prezentuje ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Dałeś czadu z instalacją paliwową, a nie pokusisz się na wymianę relingów na wieży na miedź??? Szczególnie 2 ostatnie zdjęcia mnie jakoś rażą. Ale Twoja piaskownica i Twoje zabawki.... Pozdrawiam i podglądam dalsze prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Aha, a weekend to Bytom, więc roboty leżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Popraw mocowanie pałączka na tym małym okrągłym "deklu", tym obok "dużego prostokątnego". Powinno być tak : http://walkarounds.airforce.ru/armour/rus/t-62/t-62_45.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 24 Lutego 2010 Autor Share Napisano 24 Lutego 2010 Faktycznie muszę to poprawić. Trumpek widać dał ciała w instrukcji ;), a ja z marszu przyklejałem wszystkie te pałączki i nie pomyślałem zerknąć na zdjęcia. Dzięki za uwagę. W sobotę może wrzucę pierwsze foty z malowania. Niestety pracujący student nie ma za dużo wolnego czasu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 28 Lutego 2010 Autor Share Napisano 28 Lutego 2010 No i zgodnie z zapowiedziami początek malowania. Na pierwsze danie pan powierzchniowy i przed-cieniowanie zdjęcia jeszcze ciepłe prosto z warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 28 Lutego 2010 Autor Share Napisano 28 Lutego 2010 Pierwsze nieoficjalne zdjęcia z kolorkiem ;). Lepsze będą jutro. Farba Vallejo russian armor green. Bardzo przyjemnie się malowało. I efekt niezgorszy. Tylko kolorki trochę przekłamane na zdjęciu. W rzeczywistości są nieco ciemniejsze. Jeszcze tylko biały pas mu domaluję i zaczynamy zabaw z łoszami itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 2 Marca 2010 Autor Share Napisano 2 Marca 2010 Nie mogę od dwóch dni zrobić porządnych fotek. Wrzucam te co mam, doszły kółka i lufa wklejona na stałe. Na wieży odpadł taki uchwyt trójkątny, szpetnie to wygląda ale do naprawienia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 28 Marca 2010 Autor Share Napisano 28 Marca 2010 Ciąg dalszy nastąpił. Może nie szczególnie oczekiwany ale jest ;) Ostatnie fotki przed brudzeniem. Pasek namalowany, kalki położone no i gąsienice na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 28 Marca 2010 Autor Share Napisano 28 Marca 2010 (edytowane) To jeszcze to dzisiaj. Cierpliwości powoli zaczyna być widać koniec. Początek brudzenia. Edytowane 28 Marca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Bardzo mi się podoba. Fajny , brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Update. Trochę podmalowany tu i tam. Próby delikatnych odrapań jaśniejszym kolorem. Ledwo widoczny początek kurzenia. Dzięki za pozytywne opinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 I jaki śliczny efekt końcowy:) Chyba niepotrzebnie czepiałem się tych relingów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2010 No już chyba ostatnia wrzuta przed galerią. Dokończyłem kurzenie. Zostało tylko podoklejać pierdółki i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi