RH Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Nie to nie przejęzyczenie ,właśnie ten modelik można tak nazwać . A zaczęło wszystko sie od tego ,że dobry znajomy wcisnął mi go do łapy i powiedział;-" mam prośbę abys to jako tako do kupy zlozył". Mysle , prosi to nie ma co sie zastanawiać tylko do roboty.Otwieram pudlo a tu na samym wierzchu pelno metalowych srubek drutów .Po wstepnym ogladnięciu tego modelu ,okazało się że to raczej zabawka niż model przedstawiający orginał .(składane podwozie ,otwierana kabina ,i coś tam jeszcze .)Bardzo uproszczony.Do tego plastik jakiś taki tlustawy.Nie na darmo te śruby do skręcania .No ale cóż do roboty .pomalowalem wnętrze i dzierżąc śrubokręt krzyżowy .rozpocząłem skrecanie tego badziewia podklejajac klejem elementy.Co jednak było raczej głupotą bo ten plastik nie za bardzo sie na tym kleju trzymał.Nawet szpachlowanie potrafiło popekać .jakoś dobrnałem do końca klejenia (raczej skrecania) .Podkladzik z primera Gunze w sprayu.i kolorki z Pactry oraz Testora acrylu. Efekt końcowy jak i zdjęcia surowizny poniżej.Myśle ze wszyscy krytykanci beda mieli racje i tym razem sie pod tym podpiszę (wyszedł chlam) bardziej to zabawka niż rasowy modelik dla kolekcjonerów Moja rada dla wszystkich ."jak chcesz koledze zrobić na złość ,kup model tej firmy Dane modelu Firma 21 CENTURY TOYS skala 1:32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 W końcu ma firma w nazwie "toys" Te dziury na śruby szpachlowałeś czy miało toto jakieś zaślepki? PS. Jesteś zaprzeczeniem przysłowia "Z piasku bicza nie ukręcisz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2010 W końcu ma firma w nazwie "toys" Te dziury na śruby szpachlowałeś czy miało toto jakieś zaślepki? PS. Jesteś zaprzeczeniem przysłowia "Z piasku bicza nie ukręcisz" Oczywiście były zaslepki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Ciekawostka... To chyba fajnie, ze takie zestawy, a moze raczej zabawki politechniczne dla poczatkujacych modelarzy sa na rynku. Nie kazdy musi zaczynac od razu od Tamyi czy Hasegawy. Kiedys mialem Mustanga z Monogramu w blizej nieokreslonej skali z serii "Snap Tite", ktorego dawalo sie zlozyc bez kleju, w godzinke. Super sprawa dla dzieciakow, zreszta sam sie niezle bawilem skladajac taki modelik, bo byla to wyjatkowo relaksujaca czynnosc, haha. Ale dla doswiadczonych modelarzy raczej szkoda czasu na wykonywanie takich zabawek, choc akurat tutaj efekt koncowy jest calkiem niczego sobie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Wyślij zdjęcia do producenta, za możliwość wykorzystania zdjęć, będziesz dostawał modele gratis Efekt końcowy jest zaskakujący Pozdrowienia Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Chciałbym żeby moje modele tak się prezentowały jak ten twój "anty model". Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Jak zwyle Kolega RH za skromny jest, dla mnie cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi