Sławko Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Znaki są malowane, zdjęcia zrobione gdy farba jest jeszcze wilgotna. Na zdjęciach tego nie widać, róznica kontrastów kolorków, z lampą wychodzi odbłysk i jeszcze więcej nie widać90% oznaczeń będzie malowane A jeśli tak to kamień spadł mi z serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 19 Marca 2010 Autor Share Napisano 19 Marca 2010 Właśnie spędziłem dosyć dużo czasu przeglądając w necie zdjęcia Ki-61 w interesującym mnie malowaniu. Mam wrażenie iż każdy z modelarzy popełnił błąd malując za skromne plamki, według mnie ma to być praktycznie pomalowany na zielony kolor model z nielicznymi srebrnymi wstawkami. Jeszcze raz zdjęcie orginału A tak wygląda większość modeli Obawiałem się plamek, czy dam rade je pomalować, ale jutro wszystko się okaże i całość plamek postaram się pomalować z ręki, bez żadnych szablonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 20 Marca 2010 Autor Share Napisano 20 Marca 2010 Plamki stały się już rzeczywistością Obecnie sa w wersji demo Wymagają jeszcze drobnych poprawek Znaki częsciowo zamaskowane A tak to wyglada na orginale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 Tak sobie siedzę i cichaczem obserwuję Twój całkiem ciekawy projekt. Gratuluję cierpliwości i wprawnej ręki przy malowaniu plam. Na zdjęciach oryginału są chyba nieco bardziej ze sobą połączone i to sprawia, że samej zieleni jest więcej. Będziesz malował dalej starając się osiągnąć taki efekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 20 Marca 2010 Autor Share Napisano 20 Marca 2010 Właśnie się zastanawiam, czy próbować uzyskać taką kombinację i w jaki sposób ??? Plamki są malowane ruskim aerografem i musze coś wykombinować by poprowadzić jeszcze cieńszą linie. Na razie na dzisiaj mam dosyć plamek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 Skoro udało Ci się uzyskać już takie kształty plamek i linie na kadłubie, to napewno uda Ci się je delikatnie połączyć. Nawet jeśli nie wyjdzie idealnie jak na fotografii, to moim zdaniem powinieneś przynajmniej spróbować wykonać je najwierniej jak się da. Zielonego jest teraz trochę zbyt mało. To duży model i mógłbyś spróbować, co Ci szkodzi ? Właśnie na dużych modelach powinno się takich bajerów próbować, bo w 48 może już być trudniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 20 Marca 2010 Autor Share Napisano 20 Marca 2010 Ale to nie dzisiaj, muszę odpocząć, a dokładnie musi odpocząć mój palec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 21 Marca 2010 Autor Share Napisano 21 Marca 2010 CD malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Na zdjęciach oryginału widać że te plamy są dość fatnazyjnie malowane pędzlem. Może spróbuj tej samej techniki? (farbka rozcieńczona jak dla aerografu, pędzelek 1-2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi