Skocz do zawartości

Commando Car czyli SAS Jeep (Italeri 1/35) [w budowie]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To zamawiaj z neta

Tylko, że kupowanie paru farbek przez internet, to nie bardzo się opłaca.

Tylko uważaj humblrol może sie łuszczyć po pomalowaniu

Faktycznie, raczej kiepsko się ta farba trzyma plastiku.

Napisano

No niestety ja też mieszkam w dość małym mieście i jestem skazany na to....

Napisano

U mnie też nie ma sklepu i zakupy albo robię większe przez internet albo jadę do Krakowa, i właśnie tam sprzedawca zaraził mnie Vallejo.

Napisano
Ale z tego co pamiętam to w Koszalinie kiedyś było kilka sklepów.
Napisano

No i w Koszalinie jest fajny sklep modelarski - Tęcza na ulicy Połtawskiej. Nie ma problemu z zakupami

Pozdrawiam

sokol

Napisano
Ale z tego co pamiętam to w Koszalinie kiedyś było kilka sklepów.

Nie mam samochodu....

Napisano
Tomek, niepotrzebnie nawierciłeś otwory w korkach od baków, jeśli nie jest za późno to zaszpachluj.

Dobrze, zaszpachluję je.

A tymczasem zacząłem brudzić podwozie:

CC12.jpg

CC13.jpg

• 3 weeks later...
Napisano

Myślę, że spód samochodu jest już wystarczająco brudny:

CC14.jpg

CC15.jpg

Wziąłem się więc za przybrudzenie kół oraz z karty telefonicznej dorobiłem, niesłusznie usunięte przez Italerkę, żeberka w osłonie chłodnicy:

CC16.jpg

• 1 month later...
Napisano

Coś mi odbiło i zamiast "prostozpudełkowo" zmierzać wreszcie do końca budowy, to postanowiłem podorabiać jeszcze trochę elementów pod maską. Między innymi zrobiłem klakson (którego w ogóle brakuje w modelu Italerki) i całkowicie przerobiłem mocowania reflektorów, ponieważ to co zaproponował włoski producent, całkowicie mijało się z rzeczywistością.

Poniżej elementy przyklejone do taśmy malarskiej, gotowe do natryśnięcia tamiyowego podkładu:

CC17.jpg

A tu klakson po pomalowaniu i zmontowane światła:

CC18.jpg

• 3 weeks later...
Napisano

Mimo, że buduję konkursowego Crusader, to jednak przy Jeepie też trochę podłubałem i moje ulepki pod maską zamontowałem.

CC19.jpg

CC20.jpg

CC21.jpg

Jak zawsze liczę na wszelkie Wasze komentarze.

Napisano

Tomek a podklad nakladales pedzlem ? a tak wogule to swietnie Ci ten model wychodzi

• 2 months later...
Napisano

Obecnie też dłubie Willysa z Italerki i też w 1:35 ale wersję podstawową w oznakowaniu 101 DPD.

Napisano
Oj powoli mi to modelowanie idzie, powoli.

Ja tam mam sentyment do tej relacji, że tak powiem. Zawsze wchodzę z ciekawością raz na te parę miesięcy