Jump to content

T-34/85 [1:35] by Dumo

Dumo
 Share

Recommended Posts

Witam

Po prawie półtora rocznej mocno rozciągniętej dłubance nareszcie model skończony. Sama baza to Zvezda choć mało co z niej zostało, dodałem sporo blach Voyager'a, lufę Armo, linę z Dragona, wieżyczka żywiczna Voyager, koła Dragon (wielkie podziękowania dla pewnego użytkownika forum), gąski rzecz jasna Friulmodel

Malowany trzema zieleniami Pactry, dwoma Humbrola, wash'e, wathering'i olejny farbami artystycznymi Ladoga (jakieś ruskie).

Na koniec zwaloryzowany pigmentami Mig'a

Na początek mały pic na wodę czyli fotomontaż:

pic1.jpg

pic2.jpg

Do rzeczy:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Pozdrawiam Dumo

Edited by Guest

Piękna rabata poważnie ładnie wycieniowany może zbyt duże plamy ale to kwestia gustu ,natomiast delikwent za mocno leży ,fotki trochę słabe i jak by się błyszczał . Model jest ładny ale wykadruj go lepiej .

No właśnie moe wiem co jest grane, ustawiłem dwie lampy dość mocne skalibrowałem aparat i nadal fotki wychodzą ciemne...

Model sie lekko świeci, jest pryśnięty lakierem satynowym.

To spróbuj jeszcze ew. ustawić model i tło blisko okna i fotografuj od strony padania światła, ale tak, żeby nie zasłaniać go przed obiektywem, popraw zdjęcia w jakimś programie i barwy powinny wyjść naturalniejsze. Na razie nic nie napiszę, bo zdjęcia mam wrażenie, że trochę przekłamują, poza tym, że cieszę się, że wreszcie go skończyłeś

Zdjęcia już poprawione, tym razem robiłem z lampą błyskową i kolory sę takie same jak w realu.

Hehe też się ciesze, że go skończyłem bo ile kurcze można męczyć jeden model

Napracowałeś się -niestety ale model delikatnie mówiąc sknociłeś: tej liny z przodu tak byś nie zakręcił- to se ne uda-Pane Chabranek.Skrzynki i szmaty na tylnym górnym pancerzu -szmaty ograniczają dostęp powietrza do transmisji, skrzynki zaś łatwo zgubić.No ite nieszczęsne błotniki, obejrzałem tysiące dziec kaczuszek i nie spotkałem sie nigdzie z ich brakiem. Owszem moglu brakować przedniej części błotników rzadziej tylnych -nigdy natomiast bocznych.Świece dymne- bardzo rzadko używane w pierwszej Brygadzie Malowanie całkiem całkiem- prysnąłbym go natomiast matem. Czole w walce zazwyczaj był przykurzony