Dumo Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 (edytowane) Witam Po prawie półtora rocznej mocno rozciągniętej dłubance nareszcie model skończony. Sama baza to Zvezda choć mało co z niej zostało, dodałem sporo blach Voyager'a, lufę Armo, linę z Dragona, wieżyczka żywiczna Voyager, koła Dragon (wielkie podziękowania dla pewnego użytkownika forum), gąski rzecz jasna Friulmodel Malowany trzema zieleniami Pactry, dwoma Humbrola, wash'e, wathering'i olejny farbami artystycznymi Ladoga (jakieś ruskie). Na koniec zwaloryzowany pigmentami Mig'a Na początek mały pic na wodę czyli fotomontaż: Do rzeczy: Pozdrawiam Dumo Edytowane 5 Lutego 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 Piękna rabata poważnie ładnie wycieniowany może zbyt duże plamy ale to kwestia gustu ,natomiast delikwent za mocno leży ,fotki trochę słabe i jak by się błyszczał . Model jest ładny ale wykadruj go lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Lutego 2010 Autor Share Napisano 5 Lutego 2010 No właśnie moe wiem co jest grane, ustawiłem dwie lampy dość mocne skalibrowałem aparat i nadal fotki wychodzą ciemne... Model sie lekko świeci, jest pryśnięty lakierem satynowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 To spróbuj jeszcze ew. ustawić model i tło blisko okna i fotografuj od strony padania światła, ale tak, żeby nie zasłaniać go przed obiektywem, popraw zdjęcia w jakimś programie i barwy powinny wyjść naturalniejsze. Na razie nic nie napiszę, bo zdjęcia mam wrażenie, że trochę przekłamują, poza tym, że cieszę się, że wreszcie go skończyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Lutego 2010 Autor Share Napisano 5 Lutego 2010 Zdjęcia już poprawione, tym razem robiłem z lampą błyskową i kolory sę takie same jak w realu. Hehe też się ciesze, że go skończyłem bo ile kurcze można męczyć jeden model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Lutego 2010 Autor Share Napisano 5 Lutego 2010 Jeżeli się wgrywają nadal stare (ciemne) fotki poodświeżajcie troszke i pojawią się nowe. Mam problem z photobucket'em... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Nikt nie piszę... Oj widzę, że moja "tetetka" nie przypadła do gustu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 ladna jest dużo dodatków, w warsztacie widac ze sie napracowales, jedyne co to ta podstawka taka sielska, nie ma klimatu walki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Napracowałeś się -niestety ale model delikatnie mówiąc sknociłeś: tej liny z przodu tak byś nie zakręcił- to se ne uda-Pane Chabranek.Skrzynki i szmaty na tylnym górnym pancerzu -szmaty ograniczają dostęp powietrza do transmisji, skrzynki zaś łatwo zgubić.No ite nieszczęsne błotniki, obejrzałem tysiące dziec kaczuszek i nie spotkałem sie nigdzie z ich brakiem. Owszem moglu brakować przedniej części błotników rzadziej tylnych -nigdy natomiast bocznych.Świece dymne- bardzo rzadko używane w pierwszej Brygadzie Malowanie całkiem całkiem- prysnąłbym go natomiast matem. Czole w walce zazwyczaj był przykurzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 A mi się podoba teciak. No może w kilku miejscach brakuje realizmu , ale czy to na plus czy minus to zależy od podejścia do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 A całość naszej zabawy nazywa się,,modelarstwo redukcyjne,,. Wiec do czegoś to zobowiązuje. W tym przypadku realizm to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Mi się tam podoba . A pierwsza fotka jest kozacka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi