Cinekf1 Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Witam wszystkich! Przedstawiam model MiGa 23 MF w polskich barwach, zrobiony przeze mnie kilka miesięcy temu. Zestaw hellera nie uchodzi za rewelacyjny ale troszkę pracy i efekt myślę nienajgorszy Jeszcze myślę na uzbrojeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Prezentowany egzemplarz powinien mieć 3-kolorowy kamuflaż na górnych powierzchniach. Kolor błękitny na spodzie o wiele za intensywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Na zdjęciach nie widać trzech kolorów na górnych powierzchniach modelu, ale zapiewniam Cię że są wszyskie zgodnie z planami. Zdjęcia niestety nie oddają rzeczywistych kolorów jakie są na modelu. Jak pisałem w innym poście do tej pory śledziłem forum ale nie brałem czynnego udziału w dyskusji. Po zamieszczeniu pierszych postów tylko czekałem Grzedorzu na twój cięty i wyjątkowo krytyczny język. Oczywiście wszystko przyjmę z pokorą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 A co jest ciętego i wyjątkowo krytycznego w tym, że napisałem o błędach jakie popełniłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Zupełnie nic. Poprostu tylko czekałem na Twój komentarz. W każdym razie dzięki, każde uwagi są cenne w tej zabawie Lepsze światło wydobyło trzeci kolor na modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Zupełnie nic. No, mało przekonujace to stwierdzenie. Mniejsza z tym... Poprostu tylko czekałem na Twój komentarz. Godło i barwa polskiego lotnictwa wojskowego to mój konik, więc jeżeli będziesz prezentował modele z tego okresu możesz liczyć na moje wypowiedzi (jakkolwiek je bedziesz nazywał i kwalifikował. A kolor faktycznie teraz wylazł do światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Ładny, na moje oko pędzlowany, czy ten model ma jakieś linie podziału blach? Małe zapuszczenie lini by mu pomogło. Jakieś uzbrojenie będzie czy taki pacyfista zostanie? Dół mogłeś troche rozjaśnić. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Model ma wypukłe linie podziału, przez co nie mam pomysłu jak je wydobyć żeby było efektownie. Rzeczywiście model wyszedł jeszcze spod pędzla, aero zakupiłem troszkę później. Uzbrojenie myślę jakieś się pojawi, fotkę napewno umieszczę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Zgadzam się, że zdjęcia mogą trochę fałszować kolory, ale to kamo nie bardzo pasuje słupskiego Miga nb 149 - kolory były inne. Grzesiek ma 100% racji. Na pewno do poprawy dół - jasnoszaroniebieski raczej powinien być. Przynajmniej tak mi się zdaje, mając w pamięci ten egzemplarz widziany na żywo. Nie wiem też czy to kwestia zdjęć ale coś mi nie pasuje z podwoziem - Mig-23 był mocno pochylony do tyłu, złożona płetwa ogonowa była bardzo nisko nad płytą lotniska - w tym modelu tego nie widzę. Nie należy się sugerować wyglądem "149" z powyższego zdjęcia, bo ma wyciągnięty silnik. Na zdjęciu poniżej będzie to lepiej widoczne: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Jako, ze do tego samolotu mam "jakis sentyment" pozwole sobie na klika slow krytyki. Pomijajac wspomniane kolory, zaczne od przodu. OCP - bialy kolor powinien zachodzic az na stozek stacji r-lok, ktora nie byla tak ciemno szara, niepotrzebinie naklejony symbol "promieniowaie" raz, ze w zlym miejscu a dwa samoloty w DDRezdenskim kamo nie mialy tego symbolu. Za szeroki bialy pas za oslona stacji r-lok tak samo jak za szeroki czerwony na 28mej wredze, anteny (wszystkie) powinny byc biale, za wyjatkiem tej na grzbiecie kadluba - byla srebrna. Brak cyfr 1000 na stateczniku pionowym przed szachownica (na oryginale byly w 100%). Oslony podwozia glownego te przy kadlubie powinny byc blekitno-szare a te na kolach maja zly ksztalt - brak elementu nad kolem. Brak anteny RSBN na stateczniku pionowym - takiej samej jak ta z przodu pod kadlubem. To tyle z mojej strony na temat niedociagniec w prezentowanym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zepot Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 No widzisz Cinekf1 nie trzeba było modelu pokazywać.Nie łam się.Ważne że tobie się podoba!Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Zepot chyba masz rację. Mimo wszystko dzięki za uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Po mimo krytyki "szczegółów" pamiętając, że to Heller i "pędzelkowiec" to wyszedł Ci bardzo fajnie. W 1/72 wash nie jest obowiązkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Dzięki Jarekk. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 No i fajna rurka wyszła. Może faktycznie coś z tymi kolorami nie tak, ale podejrzewam, że za to fajnie się składał jak to heller ;-) Pytałeś jak wydobyć linie. jedyne co mi przychodzi do głowy to tzw, suchy pędzel. Bo z tego co mnie pamięć nie myli to linie w tym modelu są całkiem delikatne i powinno wyjść nie głupio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Pytałeś jak wydobyć linie. jedyne co mi przychodzi do głowy to tzw, suchy pędzel. Bo z tego co mnie pamięć nie myli to linie w tym modelu są całkiem delikatne i powinno wyjść nie głupio. Model jest wyjątkowo ubogi w linie podziału, ale chyba się pokuszę i spróbuję suchego pędzla. Tylko jakim kolorem? Proszę o podpowiedź! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 No, po tej krytyce modelu jaką poczytałem, czuję się normalnie wyróżniony jako jedyny właściciel ciętego i wyjątkowo krytycznego jezyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi