RH Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Kolejny model ,tym razem cos dla sympatyków niemieckich konstrukcji z II wś Model w malowaniu 1 Staffel,1 Gruppe KG 76 z polowy 1940 Wypraski z Classic Airframes W zestawie znajdują sie elementy żywiczne wnętrza kabiny ,przedzialu bombowego.oraz silniki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanadam Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Jak spojrzałem na te fotki w cieniu to pomyślałem , ze to 74/75 ale potem wyszło słońce i widzę stary dobry 70/71... a model baaaardzo przyjemny, bardzo mi się podoba to delikatne styranie bo nie lubię samolotów jak czołgi po manewrach w błocie. Szkoda , ze go nigdy nie zrobię bo za duży... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RH Posted February 18, 2010 Author Share Posted February 18, 2010 Jak spojrzałem na te fotki w cieniu to pomyślałem , ze to 74/75 ale potem wyszło słońce i widzę stary dobry 70/71... a model baaaardzo przyjemny, bardzo mi się podoba to delikatne styranie bo nie lubię samolotów jak czołgi po manewrach w błocie. Szkoda , ze go nigdy nie zrobię bo za duży... rozp.37cm dł.33cm to nie jest tak duzo.A prawda jest taka że to jest chyba najlepiej odtworzony model w tej skali przez tą firme . Bo inne to raczej sa Dorniero podobne i bardzo ubogie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek38 Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 Kolejna piękna maszyna z wytwórni płatowców RH&RH. Ledwo zaznaczone przybrudzenia są zauważalne i dają odpowiednie wrażenie eksploatowanego samolotu a nie nówki sztuki. Dla mnie świetna maszynka, gratuluję Jedynie owiewka kabiny pilota wydaje się być za szeroka w stosunku do kadłuba, chyba, że tam jest zapuszczony czarny i daje taki efekt na zdjęciach. Pozdro Jarek. PS. Wykorzystałem Twój pomysł na "kuchenną podstawkę" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RH Posted February 19, 2010 Author Share Posted February 19, 2010 (edited) Kolejna piękna maszyna z wytwórni płatowców RH&RH. Ledwo zaznaczone przybrudzenia są zauważalne i dają odpowiednie wrażenie eksploatowanego samolotu a nie nówki sztuki. Dla mnie świetna maszynka, gratuluję Jedynie owiewka kabiny pilota wydaje się być za szeroka w stosunku do kadłuba, chyba, że tam jest zapuszczony czarny i daje taki efekt na zdjęciach.Pozdro Jarek. PS. Wykorzystałem Twój pomysł na "kuchenną podstawkę" Dzieki! Model jest przewidziany na rozkrusz ,bo mam ochote za niego kupić jakąś bojową maszyne RC zresztą drugą z kolei http://pfmrc.phorum.pl/viewtopic.php?f=13&t=41 http://www.forum.modelarstwo.org.pl/viewtopic.php?t=41920 Edited February 19, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RH Posted February 19, 2010 Author Share Posted February 19, 2010 Jak się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halsey Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 Piękna maszyna jak zawsze! Moim marzeniem jest sklejać tak szybko i tak dokładnie i czysto. Jak zawsze dużo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanadam Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 Wydaje mi się ze te fotki, które nam tu pokazałeś są dużo lepsze niż te które wrzuciłeś w aukcję. Będę ją obserwował i trzymał za Ciebie kciuki PS. A wracając do wielkości to w półkę ledwie by mi wszedł, nawet z tego powodu pozbyłem się większości dwusilnikowców z poczekalni (np Łosia czy Mitchela) - mogę sobie pozwolić co najwyżej na Ta-154 lub Ki-46 a i to z bólem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RH Posted February 19, 2010 Author Share Posted February 19, 2010 Wydaje mi się ze te fotki, które nam tu pokazałeś są dużo lepsze niż te które wrzuciłeś w aukcję. Będę ją obserwował i trzymał za Ciebie kciuki PS. A wracając do wielkości to w półkę ledwie by mi wszedł, nawet z tego powodu pozbyłem się większości dwusilnikowców z poczekalni (np Łosia czy Mitchela) - mogę sobie pozwolić co najwyżej na Ta-154 lub Ki-46 a i to z bólem Myślę że Ta-154 jest podobnych gabarytów co D0-17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
James Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 Mógłbyś podać link do aukcji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanadam Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 wejdź sobie po prostu w samoloty 1:48 i wpisz do-17 lub zaznacz - dodane w ciągu 12h Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts