Chudziutki Napisano 23 Lutego 2010 Autor Share Napisano 23 Lutego 2010 Biedny Chudziutki chciał sobie skleić model ‘przez weekend’, a my tu mu taką dyskusję zafundowaliśmy My ci tu namieszamy, ale pozytywnie Masz dzięki temu wiernych kibiców, doradców, a to się liczy ;) Ale czy ja powiedziałem, że ta dyskusja mi się nie podoba? Mam nadzieję, że to n ie koniec pomocy z Waszej strony bo tematyka US NAVY/Marines zagości na moim warsztacie na baaaardzo długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Biedny Chudziutki chciał sobie skleić model ‘przez weekend’, a my tu mu taką dyskusję zafundowaliśmy My ci tu namieszamy, ale pozytywnie Masz dzięki temu wiernych kibiców, doradców, a to się liczy ;) Ale czy ja powiedziałem, że ta dyskusja mi się nie podoba? Mam nadzieję, że to n ie koniec pomocy z Waszej strony bo tematyka US NAVY/Marines zagości na moim warsztacie na baaaardzo długo To się ogromnie cieszę, będę w dyskusjach i Twoich warsztatach uczestniczyć z wielką chęcią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeP Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Świetne ten artykuł, który dałeś, pilex7. Wszystko jest bardzo blisko "czegoś tam"(FS...) tylko nikt nie wie jak "to coś" dokładnie wygląda. Czy pactra np. posługuje się "uczciwie" standardem FS mam pewne wątpliwości, chociaż powołuje się na niego. A które - Twoim zdaniem - farbki lepiej trzymają standard FS? Ja nie wiem co jest podobne do jakiego FS'a, bo w życiu nie widziałem wzornika Federal Standard, a jedyne dane jakie mamy to to co podpisują symbolem FS producenci farbek modelarskich. Niestety różni producenci podpisują tym samym symbolem różniące się produkty. Niefortunnie wrzuciłem tu Pactrę, tylko jako przykład (nie mam pojęcia czy są rzetelni, pewnie są), wiem, że niektóre produkty mi się podobają (Glossy Sea Blue A 120). Wiem, że nie spodobały mi się Life Color. Ale generalnie olewam numerki i dolewam co jest pod ręką aby uzyskać kolor, który mnie kojarzy się z oryginałem. Mnie ze zdjęć wynika, że Blue Grey powinien być bardziej niebieski i trochę ciemniejszy niż intermediate blue, znacznie bardziej niebieski niż producenci farb podsuwają. Ale to czysta spekulacja i nikogo nie namawiam. Z kolorami tak na prawdę niczego oprócz urzędowych nazw nie jesteśmy w stanie ustlić. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 23 Lutego 2010 Share Napisano 23 Lutego 2010 Nie ma to jak merytoryczna dyskusja I ja skorzystam z Waszych rad bo sam zbliżam się do malowania mojego trójkolorowego Avengera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeP Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Znalazłem jeszcze taki rysuneczek tych osłon luf: źródło "Aero Detail 17" i niezłe zdjęcie: Żródło : Walk around 5509 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 28 Lutego 2010 Autor Share Napisano 28 Lutego 2010 Ostatnio prace troszke przychamowały, zaszpachlowałem pokrywę kontrolną ADI i tak się prezentuje całość Odwlekałem ten moment jak najdłużej się tylko dało ale w końcu przyszedł czas na te nieszczęsne osłony kmów. Ma ktoś może pomysł jak sie za to zabrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Może jakąś masą (patafix, blue-tack?) zrobić i potem np. utwardzić szpachlą? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Może jakąś masą (patafix, blue-tack?) zrobić i potem np. utwardzić szpachlą? pzdr. Szpachla się pokruszy na tej masie, ja bym użył masy dwuskładnikowej:miliput, magic sculp, green stuff, w ostateczności poxipol ew. masa dwuskładnikowa wamodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 4 Marca 2010 Autor Share Napisano 4 Marca 2010 Próba nr 1: Czekam na sugestie co poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Tu chyba nie ma co poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Super wyszło Jak w końcu zrobiłeś? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeP Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Jest bardzo dobrze. Szkoda tylko, że już wkleiłeś, bo najprościej byłoby zrobić odcisk i odlać z żywicy albo jakiegoś distalu np. Byłyby dwie takie same. Ale skoro raz się udało to i trzy następne też wyjdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okram12 Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Ładnie ci to wychodzi. Przyłączam się do śledzenia tematu bo sam zaczynam robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Na zdjęciu z góry myślałem, że lipa ale następne wyjaśniły wątpliwości - jest ok. Problem pewnie zrobić kolejne identyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi