RH Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Są modele które robi się bez żadnych trudności ,z ochotą .A modelik powstaje w rekordowym czasie.Ale są i takie które mimo wielkich chęci klei się a końca nie widać ,gdy już się skończy to efekt jest inny od zamierzonego. Takim modelem jest właśnie model DH-4a Pasażer,który wreszcie udało mi się jakoś doprowadzić do końca. Model sam raczej nie jest rewelacją .Po prostu Roden tu się nie popisał ,Ot taka zapchaj dziura między innymi modelikami.A jeszcze do tego wszystkiego w trakcie naciągania linek wypsknął sie mi z rąk i szlak trafił górny płat wraz z rozporami.Już miałem go do kosza walnać ale pomyślałem'"nie będzie mną jakiś ukraiński model rządził" wiec pomału go poskładałem ,lecz już nie wygląda tak jak poprzednio ,ale postanowiłem ze poprzestanę na złożeniu do kupy bez poprawek.Z związku z tym nawet nie jest godny prezentacji na tle kultowego krzaczka:) Fakt faktem że w tej skali takiej konstrukcji raczej niema. Model sam dedykuje tej nielicznej grupce entuzjastów lotnictwa pasażerskiego,bo naprawdę warto go mieć w kolekcji ,jako że jest to samolot w malowaniu pierwszego towarzystwa przewozowego (bardzo poważna nazwa ) które obsługiwało stałą linie miedzy Londynem a Paryżem. Samolot zabierał aż 2 pasażerów . Myśle że jak ktos z entuzjastów pasażerów weźmie się za robotę tego modelu to zrobi go przynajmniej o głowę lepiej niż ten mój ,(z większym sercem podejdzie do tego płatowca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Rewelacja Potwierdzam Ale idą Tobie te modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Świetny temat! Nie widać na zdjęciach jakoś specjalnie problemów z budową. Czy to był gotowy model Rodena czy jakaś konwersja? Marzyłoby mi się coś takiego w 72ce. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 4 Marca 2010 Autor Share Napisano 4 Marca 2010 Świetny temat! Nie widać na zdjęciach jakoś specjalnie problemów z budową. Czy to był gotowy model Rodena czy jakaś konwersja? Marzyłoby mi się coś takiego w 72ce. Pozdrawiam, Marek Gotowy, ale z tego co sie oriętuje to jakieś firmy robiły go w 1:72 . Na google w grafice można go sobie obejrzeć w tej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi