Gościu Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Witam. Model to Tamiya 35259 oraz kilka dodatków PE. Składalność..hm, no powiem tak bez dodatków poszłoby o wiele prościej, niestety plastik dość uciążliwy, podczas obróbki części powstają...."farfocelki" Walczyłem z nimi klejem, wodą i benzynami...walka trwa ;| W zestawie mam jeszcze działko, które właśnie się lepi - jak dobrze pójdzie to za czas jakiś updetuję relację. Koła niedoklejone, a graty wrzucone dla "lansu" <:F Malowanie, są fotki (z epoki)nawet w trójbarwnym kammo, także i tu mam mnogość i dowolność, coś dobiorę ;) p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Ech, patrząc na Twoje małe dzieła i zastanawiając się skąd Ty bierzesz czas na sklejanie tego wszystkiego w tak krótkim czasie, zastanawiam się, czy nie zmienić aby hobby - na przykład na łupanie kamieni. Intryguje mnie jednak tytuł postu - "Protezer", a nie powinno być aby "Protze"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 Rafale, tona blach Ci w nim... a nie wymieniłeś klamek w tych "zasobnikach" bo bokach? Słabe są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Marca 2010 Autor Share Napisano 9 Marca 2010 Witam, wspomniane działko: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Witam! Nie maluj tego modelu. Taki jest piękny! Malowaniem go tylko zepsujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Dosłownie kilo blach. Super się prezentuje. Ja osobiście czekam na zdjęcia pomalowanego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 no czadzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 8 Września 2010 Autor Share Napisano 8 Września 2010 Krupnik Protezer w fazie gotowania: Kilka obić, wstępne błotko. Ciemniejsze obicia na masce(te spore) - jest to złuszcz farby z których puszczę zacieki(lans) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 kolejna piękność mmmm.. pytanie jak zrobiłeś ruchome podwozie? mam też ten model ale bez działka a protze z paką jakie blachy sugerujesz? figurantów też planujesz?, rok miejsce zdarzenia? pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 8 Września 2010 Autor Share Napisano 8 Września 2010 Hej Sławek. Zawieszenie - z tyłu na wahaczach rozwierciłem na ich końcówkach otworki i wpasowałem druciki. Nigdy nie szukałem walorki do innej wersji, więc Ci nie pomogę. Spróbuj zerknąć na stronkach Eduard czy Aber, masz katalogi i tam powinieneś coś wynajść, bądź w wyszukiwarce któregoś ze sklepów internetowych wpisać Protze - w wynikach będzie wszytko(koła, blaszki, wnętrze) Statysta będzie jeden, może dwóch - ostatnia praca zabrała za dużo miejsca, na kolejne "szaleństwa" miejsca brak. Rok 42-43, nie będzie żadnej budowli...więc każdy może przypiąć łatkę, jaka mu tam pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarret Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Witam! Jak zwykle będzie spoko! Aaaa, czy kolega mógłby napisać jak zrobił błoto? Duża wdzięczność by była, bo nie bardzo mi to podobno wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 dzieki bardzo poszukam, może coś znajdę czekam niecierpliwie na dalsze postępy pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Września 2010 Autor Share Napisano 9 Września 2010 Może napisać. Jaśniejszy ton, to farba akrylowa zwykła art. Ciemniejszy i grubsze to szpachla Vallejo , farba ciemny brąz WMC , starta glinka Nakładane i dziabane pędzlem. Sławek, pobieżnie wczoraj zerkałem i Krupnika tylko w 48 widziałem w tej wersji , co wspominałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Września 2010 Autor Share Napisano 10 Września 2010 Troszkę do przodu: Zrywam maskowanie z el. drewnianych, pomęczę olejem tu i tam. Na końcu siedzenia. jasny pigment w szczelinki, bieżnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarret Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Dzięki za informacje---jak mówiłem pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Rafale sprawdzałem, jest niestety tylko zestaw Edka dedykowany własnie do Twojej ślicznotki... błotko jak zwykle u Ciebie pierwsza klasa, na koła użyłeś zwykłej ziemi? piachu? pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Września 2010 Autor Share Napisano 10 Września 2010 Sławek, już pisałem. "Jaśniejszy ton, to farba akrylowa zwykła art. Ciemniejszy i grubsze to szpachla Vallejo , farba ciemny brąz WMC , starta glinka Nakładane i dziabane pędzlem. " Nic się nie zmieniło, poza tym, że dziś rozjaśniłem z aerografu poprzednie warstwy - finalnie dodam pigmentu z pędzla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Witam! No i po co go malujesz? Taki piękny był bez farby, a teraz wygląda jakoś tak za bardzo naturalnie Strasznie fajnie zmalowany. Fajna ryba..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 sorrki myślałem że opis dotyczy tylko podwozia a nie kół pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Września 2010 Autor Share Napisano 19 Września 2010 Hej. Kolejny krok, maźnięte w 70% figurki. Mój plan nieco legł w gruzach....brak demonicznej twarzy...może innym razem, jak czas pozwoli. Domalowałem koło, wykończyłem dechy na pace. Stan na dziś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Września 2010 Share Napisano 20 Września 2010 Witam! Nieee, ten w hełmie pysk ma mocno teutoński. Fajnie to wygląda, ale i tak niepotrzebnie to malujesz. Bez farby był piękny...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszek81 Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Mam pytanko, jakimi farbami malujesz figurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi