marek d Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Witam. Konkursowy Mustang skończony. Pora wrócić do modelu który rozgrzebałem 8 miesięcy temu. Zaczęło się tak: dalej: Kabina: po zamknięciu kadłuba: Model powstaje wolno, bo robię go wtedy gdy na innych schnie farba Aktualizacje nie będą zbyt częste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
METYS Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 A szkoda, wielka szkoda. Odwzorowanie powierzchni poszycia, szczególnie na skrzydłach, wygląda super, czym ścierałeś plastik Jakiego koloru użyłeś do malowania kabiny, a i rozumiem że dźwignie to inwencja własna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted March 7, 2010 Author Share Posted March 7, 2010 Odpowiadam: - kolor Humbroll 102; czy dobry nie wiem, mnie się podoba -dźwignie - inwencja własna. To stary model i pusto w kabinie. Dźwignie z blaszek i p sumie trochę S-F. - drapałem zaokrąglonym skalpelem, dalej papier ścierny, polerka itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Wnęki podwozia zostają tak jak są ,czy będziesz je nieco urealniał? Chodzi mi o otwory inspekcyjne i pusta przestrzeń na wysokości goleni. Sam jestem w trakcie budowy J2M3 z Tamiya`i więc będzie gdzie podpatrzeć. Link do walkarround`a J2M3 ...jest też fotka wnęk podwozia i o tym o czym pisałem http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://svsm.org/albums/j2m3jh/DSC01633.thumb.jpg&imgrefurl=http://svsm.org/gallery/j2m3jh&usg=__bNWQdnWCz9FtZJa3YW9LjNqFb7g=&h=150&w=113&sz=4&hl=pl&start=154&itbs=1&tbnid=TEYnEQda4CiNJM:&tbnh=96&tbnw=72&prev=/images%3Fq%3DJ2M3%2BRaiden%26gbv%3D2%26ndsp%3D20%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26start%3D140 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostach Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Tamiya`iFonetycznie to co napisałeś brzmi "tamijai". Model bardzo dobrze się prezentuje! Kokpit bardzo fajny, tylko mam nadzieję, że pasy przyklepałeś. Muszę się kiedyś przełamać z tym drapaniem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur D. Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Marku, śledzę Twoją relację Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 nie chciałem skracać do "tamki" ale i tak strzeliłem gafę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted March 8, 2010 Author Share Posted March 8, 2010 Piotr_P - cała wnęka jest do poprawy, jest za płytka. Nic nie poprawiam, bo musiał bym zacząć od kabiny: cała prawa burta do roboty. Celem budowy jest gięcie poszycia. Ostach- nie ma się co łamać skalpel w rękę i jazda. Znając Ciebie; będzie dobrze. Artur D. - marek d napisał Aktualizacje nie będą zbyt częste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 Faktycznie prawa burta w modelu firmy tamiya jest dużo odbiegająca od realnej w J2M3.Z drugiej strony nie ma się co dziwić ....model ( przynajmniej mój) jest z 1973r. i jak na obecne warunki jest moim zdaniem świetny. Życzę powodzenia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted October 8, 2010 Author Share Posted October 8, 2010 Raiden znów miał swoje pięć minut : ....CDN. ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekgksw3 Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Mam nadzieje że poszalejesz z obiciami Takiej ładnej, zużytej powierzchni nie można zostawić zielonej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Fajnie, że wróciłeś do roboty nad tym projektem. Wygląda coraz bardziej interesująco Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted October 9, 2010 Author Share Posted October 9, 2010 Fajnie, że wróciłeś do roboty nad tym projektem. ...no na krótko. Nadal pierwszeństwo mają inne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted October 10, 2010 Share Posted October 10, 2010 Te odkształcenia mogłeś nieco poszlifowac papierem drobnym,ja nad swoim J2M i tymi odkształceniami dłuuugo siedziałem..trochę kanciasto wyszły. Ładnie maski Hinomaru wyszły. Skończ ten model bo naprawdę się ładnie taki Raiden na półce prezentuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts