Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Konkursowy Mustang skończony. Pora wrócić do modelu który rozgrzebałem 8 miesięcy temu.

Zaczęło się tak:

P1080004.jpg

P1080005.jpg

dalej:

DSC00175.jpg

P1080027.jpg

Kabina:

P1090349.jpg

P1090351.jpg

P1090352.jpg

P1090338.jpg

po zamknięciu kadłuba:

P1020884.jpg

P1020882.jpg

P1100135.jpg

P1100140.jpg

Model powstaje wolno, bo robię go wtedy gdy na innych schnie farba Aktualizacje nie będą zbyt częste.

Napisano

A szkoda, wielka szkoda. Odwzorowanie powierzchni poszycia, szczególnie na skrzydłach, wygląda super, czym ścierałeś plastik

Jakiego koloru użyłeś do malowania kabiny, a i rozumiem że dźwignie to inwencja własna

Napisano

Odpowiadam:

- kolor Humbroll 102; czy dobry nie wiem, mnie się podoba

-dźwignie - inwencja własna. To stary model i pusto w kabinie. Dźwignie z blaszek i p sumie trochę S-F.

- drapałem zaokrąglonym skalpelem, dalej papier ścierny, polerka itd.

Napisano

Wnęki podwozia zostają tak jak są ,czy będziesz je nieco urealniał?

Chodzi mi o otwory inspekcyjne i pusta przestrzeń na wysokości goleni.

Sam jestem w trakcie budowy J2M3 z Tamiya`i więc będzie gdzie podpatrzeć.

Link do walkarround`a J2M3 ...jest też fotka wnęk podwozia i o tym o czym pisałem

http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://svsm.org/albums/j2m3jh/DSC01633.thumb.jpg&imgrefurl=http://svsm.org/gallery/j2m3jh&usg=__bNWQdnWCz9FtZJa3YW9LjNqFb7g=&h=150&w=113&sz=4&hl=pl&start=154&itbs=1&tbnid=TEYnEQda4CiNJM:&tbnh=96&tbnw=72&prev=/images%3Fq%3DJ2M3%2BRaiden%26gbv%3D2%26ndsp%3D20%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26start%3D140

Napisano
Tamiya`i
Fonetycznie to co napisałeś brzmi "tamijai".

Model bardzo dobrze się prezentuje! Kokpit bardzo fajny, tylko mam nadzieję, że pasy przyklepałeś. Muszę się kiedyś przełamać z tym drapaniem...

Napisano

Piotr_P - cała wnęka jest do poprawy, jest za płytka. Nic nie poprawiam, bo musiał bym zacząć od kabiny: cała prawa burta do roboty. Celem budowy jest gięcie poszycia.

Ostach- nie ma się co łamać skalpel w rękę i jazda. Znając Ciebie; będzie dobrze.

Artur D. - marek d napisał

Aktualizacje nie będą zbyt częste.
Napisano

Faktycznie prawa burta w modelu firmy tamiya jest dużo odbiegająca od realnej w J2M3.Z drugiej strony nie ma się co dziwić ....model ( przynajmniej mój) jest z 1973r. i jak na obecne warunki jest moim zdaniem świetny.

Życzę powodzenia...

• 6 months later...
Napisano

Fajnie, że wróciłeś do roboty nad tym projektem. Wygląda coraz bardziej interesująco

Napisano

Te odkształcenia mogłeś nieco poszlifowac papierem drobnym,ja nad swoim J2M i tymi odkształceniami dłuuugo siedziałem..trochę kanciasto wyszły. Ładnie maski Hinomaru wyszły.

Skończ ten model bo naprawdę się ładnie taki Raiden na półce prezentuje.