marek d Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Witam. Konkursowy Mustang skończony. Pora wrócić do modelu który rozgrzebałem 8 miesięcy temu. Zaczęło się tak: dalej: Kabina: po zamknięciu kadłuba: Model powstaje wolno, bo robię go wtedy gdy na innych schnie farba Aktualizacje nie będą zbyt częste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 A szkoda, wielka szkoda. Odwzorowanie powierzchni poszycia, szczególnie na skrzydłach, wygląda super, czym ścierałeś plastik Jakiego koloru użyłeś do malowania kabiny, a i rozumiem że dźwignie to inwencja własna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 Odpowiadam: - kolor Humbroll 102; czy dobry nie wiem, mnie się podoba -dźwignie - inwencja własna. To stary model i pusto w kabinie. Dźwignie z blaszek i p sumie trochę S-F. - drapałem zaokrąglonym skalpelem, dalej papier ścierny, polerka itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Wnęki podwozia zostają tak jak są ,czy będziesz je nieco urealniał? Chodzi mi o otwory inspekcyjne i pusta przestrzeń na wysokości goleni. Sam jestem w trakcie budowy J2M3 z Tamiya`i więc będzie gdzie podpatrzeć. Link do walkarround`a J2M3 ...jest też fotka wnęk podwozia i o tym o czym pisałem http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://svsm.org/albums/j2m3jh/DSC01633.thumb.jpg&imgrefurl=http://svsm.org/gallery/j2m3jh&usg=__bNWQdnWCz9FtZJa3YW9LjNqFb7g=&h=150&w=113&sz=4&hl=pl&start=154&itbs=1&tbnid=TEYnEQda4CiNJM:&tbnh=96&tbnw=72&prev=/images%3Fq%3DJ2M3%2BRaiden%26gbv%3D2%26ndsp%3D20%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26start%3D140 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Tamiya`iFonetycznie to co napisałeś brzmi "tamijai". Model bardzo dobrze się prezentuje! Kokpit bardzo fajny, tylko mam nadzieję, że pasy przyklepałeś. Muszę się kiedyś przełamać z tym drapaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Marku, śledzę Twoją relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 nie chciałem skracać do "tamki" ale i tak strzeliłem gafę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Marca 2010 Autor Share Napisano 8 Marca 2010 Piotr_P - cała wnęka jest do poprawy, jest za płytka. Nic nie poprawiam, bo musiał bym zacząć od kabiny: cała prawa burta do roboty. Celem budowy jest gięcie poszycia. Ostach- nie ma się co łamać skalpel w rękę i jazda. Znając Ciebie; będzie dobrze. Artur D. - marek d napisał Aktualizacje nie będą zbyt częste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Faktycznie prawa burta w modelu firmy tamiya jest dużo odbiegająca od realnej w J2M3.Z drugiej strony nie ma się co dziwić ....model ( przynajmniej mój) jest z 1973r. i jak na obecne warunki jest moim zdaniem świetny. Życzę powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Października 2010 Autor Share Napisano 8 Października 2010 Raiden znów miał swoje pięć minut : ....CDN. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 Mam nadzieje że poszalejesz z obiciami Takiej ładnej, zużytej powierzchni nie można zostawić zielonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 Fajnie, że wróciłeś do roboty nad tym projektem. Wygląda coraz bardziej interesująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 9 Października 2010 Autor Share Napisano 9 Października 2010 Fajnie, że wróciłeś do roboty nad tym projektem. ...no na krótko. Nadal pierwszeństwo mają inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 10 Października 2010 Share Napisano 10 Października 2010 Te odkształcenia mogłeś nieco poszlifowac papierem drobnym,ja nad swoim J2M i tymi odkształceniami dłuuugo siedziałem..trochę kanciasto wyszły. Ładnie maski Hinomaru wyszły. Skończ ten model bo naprawdę się ładnie taki Raiden na półce prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi