marioba Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 Witam Szanownych forumowiczów! Dzisiaj mój najnowszy gniot Sd.Kfz 10/4 FLAK 30, Italeri w malowaniu Afrika Korps. Modelik bardzo przyjemny, zrobiony z pudła bez większych problemów. Pomalowany Pactra, chińskie oleje, Vallejo i czymś takim co nazywa się Tensocrom Lifecolor. Niedokończony warsztat znajduje się tutaj. viewtopic.php?t=19480 Zapraszam do oglądania i oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 Styrany nie miłosiernie ale takie lubię Gratuluję udanej pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 mi rowniez bardzo sie podoba, mocno podniszczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 witam! model mi się bardzo podoba i mam pytanie może głupie ale jak robisz te obicia, odpryski itp.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 21 Marca 2010 Autor Share Napisano 21 Marca 2010 Do obić i odprysków potrzebna jest czarna akrylowa farba, raczej rzadka, gąbka i pedzelek "00". Kawałek gąbki maczasz w farbie , nadmiar ścierasz o papierowy ręczniczek i malujesz poprzez delikatne dotykanie modelu. Pedzelkiem poprawiasz i malujesz obicia. A tutaj w tym linku viewtopic.php?t=6672&postdays=0&postorder=asc&start=0 Kolega Artur Wałachowski z fotografiami przedstawia sposób malowania obić i zadrapań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redtank Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Witam. Bardzo fajnie podniszczony pojazd! Nie ma co ukrywać, że modele sprzętu bojowego używanego w warunkach pustynnych ma swój niepowtarzalny urok. Jedna uwaga - obicia całkiem całkiem, ale z kurzeniem nieco poniósł cię entuzjazm :-) Nie wiem, czy pigmenty utrwalałeś white spiryt-em, ale miejscami jest ich nieco za dużo. Widać to szczególnie pomiędzy oczkami siatek pomostu bojowego. Ale ogólnie tak trzymać!i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 i nic więcej nie trzeba dodawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 Robiłem kiedyś takiego "esdeka' ale w malowaniu panzergrau. Jak widzę to w malowaniu pustynnym wygląda lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Mnie też się podoba. Dla mnie pojazd pustynny musi być styrany. Tak jak napisał Kolega redtank troszkę przesadziłeś z kurzeniem, które zasłoniło wiele z tych smakowitych obić. Mam na warsztacie ten pojazd z blachami Edka, już od ponad 8 miesięcy i jakoś nie mogę go skończyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Jedna uwaga - obicia całkiem całkiem, ale z kurzeniem nieco poniósł cię entuzjazm :-) Nie wiem, czy pigmenty utrwalałeś white spiryt-em, ale miejscami jest ich nieco za dużo. Widać to szczególnie pomiędzy oczkami siatek pomostu bojowego. Ale ogólnie tak trzymać!i Witam! Na modelu nie ma ani grama suchych pasteli, ani innych pigmetów. Całość styrana jest Tensocromem Lifecolor. Miedzy oczkami siatek nie ma pigmentu. To kompresja zdjęcia powoduje taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi