Skocz do zawartości

Kawasaki Ninja ZX-14 2009 Special Edition - Tamiya 1:12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Odważyłem się na pierwszego posta oraz pierwszą publiczną prezentację swoich dokonań. Forum przeglądam od dawna, ostatnio nawet dość regularnie koresponduję z jednym z szanownych kolegów z forum .

Ponieważ niedawno skończyłem model który jest również przedmiotem tego posta postanowiłem go zaprezentować. Przepraszam, że nie wstawiam zdjęć bezpośrednio w poście ale jeszcze nie bardzo wiem jak. Fotki wrzuciłem do Fotosika -

http://darkwing.fotosik.pl/albumy/817876.html

Jest to mój pierwszy motocykl więc proszę o łagodne potraktowanie. Dodam tylko, że całość malowana jest sprayami Tamiya. Ponieważ taki kolor mi się "wymarzył" a nie miałem odpowiedniej farby do aero postanowiłe poeksperymentować sprayami i.... ja jestem zadowolony. Efekt końcowy uzyskałem poprzez położenie złotego a następnie czerwień perła. Całość może nie oddaje wiernie malowania oryginału ale głównie kładłem nacisk na wrażenia wizualne - dla mnie

Pozdrawiam i dziękuję za przychylne komentarze oraz wszelką krytykę która napewno przyczyni się do poprawienia wszelkich błędów.

Napisano

Masa innych zajęć, ...

, dalej będę tu zaglądać

A na forum pięknych motorków przybywa, ...

Styliści z kawy do mnie trafiają

:piwo:

... taki kolor mi się "wymarzył" ...

burgund

Rabbit666 ma racje do galerii z zygzakiem

Napisano

Panowie.... jak tylko opanuję "sztukę" wstawiania zdjęć bezpośrednio na forum... to napewno "pochwalę" się swoimi dokonaniami w galerii. Troszkę różnych modeli się w życiu nazbierało i porobiło. Może i nie ma się czym za bardzo chwalić ale... każdy z nas kocha swoje hobby i stara się jak może... a wychodzi ... tak jak umiemy . Najważniejsze, że nas to bawi !

Swoją kawę wstawiłem póki co , bo chciałem nawiązać do tematu....

Pozdrawiam

Napisano
...jak tylko opanuję "sztukę" wstawiania zdjęć bezpośrednio na forum...

To aż taka sztuka?!

Nie odczytuj proszę tego jako złośliwość ale w profilu wpisałeś zawód informatyk. To zobowiązuje

Dawaj galerię żebyśmy mogli popodziwiać skoro

Troszkę różnych modeli się w życiu nazbierało i porobiło.
Napisano

Kazik - masz rację to nie "sztuka" (dlatego użyłem " " ) bardziej trafne byłoby tu słowo lenistwo . Ale już się poprawiam i galeria Kawy gotowa. Jak tylko znajdę troszkę czasu powrzucam więcej modeli.

A za informatyka absolutnie nie obrażam się ale tak naprawdę nie każdy informatyk musi odrazu byc "programistą", ja akurat specjalizuję się w naprawach i instalacjach.

• 2 weeks later...
Napisano

Pisałem kiedyś, że sporo różnych modeli się porobiło ....

Słowo się rzekło.... więc te najnowsze już powoli trafiają do galerii.

Te sprzed lat zaprezentowałem w dziale <> w galerii zbiorowej