Timi Napisano 31 Marca 2010 Napisano 31 Marca 2010 Model jak w tytule, czyli samosklejlna Tamiya. Dodałem Zooma od Eduarda, kalki z zestawu SKY DECAL. Kolorowany naturalnie Gunze serii H. Wszystko krok po kroku opisane w warsztacie. http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=18568&postdays=0&postorder=asc&start=0 Jest to pierwszy, ale nie ostatni Thunderbolt w tym roku, planuje jeszcze 3-4 zrobić, co z tego wyjdzie zobaczymy. Do galerii pomalowałem od nowa śmigło i je obdarłem za radą Kamila gąbką maczaną w metalizerze. Icek mnie upomniał że śmigło powinno być zdarte bardziej na końcu, więc i to postarałem się zrobić. Podszlifowalem oraz okurzyłem oponki. Z modelu jestem ogólnie zadowolony, jak zwykle poeksperymentowałem, ciesze się z wyżej wspomnianego śmigła, oraz z tego że opanowuje filtry olejne. Z rzeczy kóre mnie rażą i których nie poprawie już to biały kolor i niestety nieudany do końca eksperyment z pofalowanym poszyciem Do galerii wykonałem ponad 70 zdjęć do obróbki poszło ok 50, wybrałem 25 moim zdaniem najlepszych. Model w realu aż tak się nie błyszczy, prawdopodobnie to kwestia dość mocnego oświetlenia i braku filtra polaryzacyjnego. Dość gadki zdjęcia: (dużo ale nie moglem się zdecydować) Na koniec bonus, tak wygląda aktualnie życie Thunderboltów na modelarni, 2 moje 1 Kornika Cytuj
artoor_k Napisano 31 Marca 2010 Napisano 31 Marca 2010 No...jest piękny Spód mi się bardzo podoba Cytuj
jachud3 Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 Coś Ci się koła przekrzywiły troszkę A tak to nic tylko podziwiać... Cudo pzdr. Cytuj
jarek38 Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 Model piękny, taki umęczony, pierwsza klasa Patrzę na ten biały i patrzę i oprócz przejścia białego na skrzydle za linię podziału blach nic nie mogę złego powiedzieć. Opisz problem, bo nie łapię. Pozdro Jarek Cytuj
Artur D. Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 Bardzo ładny model, może jakięs fotki w terenie, wtedy zyska dodatkowo. Cytuj
Timi Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Napisano 1 Kwietnia 2010 Dziękuje za opinie Kółka krzywo ponieważ podczas transportu się połamały i są wklejone na igłach. Biały an skrzydłach akurat jest ok, tzn nie musi isc wg lini podziału, bo linie podziału nie idą w lini... (masło jest maślane). Chodzi o to że z nieudanych przygód z filtrem, biały nie został odmalowany i ma lekko zielonawy odcień... Zdjęcia w plenerze przemyśle, zrobiłem kilka ujeć takich żeby model wstawić a jakieś zdjęcie, zobaczym co wyjdzie z zabaw. pozdr Aha po kliknięciu w fotke otwiera się troche większe i wyraźniejsza wersja Cytuj
Marti_nez Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 Piękna robota. Oby więcej takich dzbanków. Cytuj
jarek38 Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 OK! Właśnie ta przybrudzona biel tak mi się podoba. Masło maślane jest dla mnie zrozumiałe Cytuj
Marwaw Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Timi, Ty to produkujesz a nie kleisz Ile Ty ich natrzaskałeś? Bo ja od czasów mojego Razora nic Twój mi się bardzo podoba, sympatyczny łobuz Cytuj
Timi Napisano 6 Kwietnia 2010 Autor Napisano 6 Kwietnia 2010 Oj trochę zeszło już z taśmy, a w tym roku jeszcze z 2-3 na pewno. Dodatkowo Kornik teraz mi pomaga. Trochę się zapatrzałem w Ciebie i też Arii męczę... Cytuj
Marwaw Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 Widziałem, całkiem sympatycznie to wychodzi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi