Timi Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Model jak w tytule, czyli samosklejlna Tamiya. Dodałem Zooma od Eduarda, kalki z zestawu SKY DECAL. Kolorowany naturalnie Gunze serii H. Wszystko krok po kroku opisane w warsztacie. http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=18568&postdays=0&postorder=asc&start=0 Jest to pierwszy, ale nie ostatni Thunderbolt w tym roku, planuje jeszcze 3-4 zrobić, co z tego wyjdzie zobaczymy. Do galerii pomalowałem od nowa śmigło i je obdarłem za radą Kamila gąbką maczaną w metalizerze. Icek mnie upomniał że śmigło powinno być zdarte bardziej na końcu, więc i to postarałem się zrobić. Podszlifowalem oraz okurzyłem oponki. Z modelu jestem ogólnie zadowolony, jak zwykle poeksperymentowałem, ciesze się z wyżej wspomnianego śmigła, oraz z tego że opanowuje filtry olejne. Z rzeczy kóre mnie rażą i których nie poprawie już to biały kolor i niestety nieudany do końca eksperyment z pofalowanym poszyciem Do galerii wykonałem ponad 70 zdjęć do obróbki poszło ok 50, wybrałem 25 moim zdaniem najlepszych. Model w realu aż tak się nie błyszczy, prawdopodobnie to kwestia dość mocnego oświetlenia i braku filtra polaryzacyjnego. Dość gadki zdjęcia: (dużo ale nie moglem się zdecydować) Na koniec bonus, tak wygląda aktualnie życie Thunderboltów na modelarni, 2 moje 1 Kornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 No...jest piękny Spód mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Coś Ci się koła przekrzywiły troszkę A tak to nic tylko podziwiać... Cudo pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Model piękny, taki umęczony, pierwsza klasa Patrzę na ten biały i patrzę i oprócz przejścia białego na skrzydle za linię podziału blach nic nie mogę złego powiedzieć. Opisz problem, bo nie łapię. Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Bardzo ładny model, może jakięs fotki w terenie, wtedy zyska dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Dziękuje za opinie Kółka krzywo ponieważ podczas transportu się połamały i są wklejone na igłach. Biały an skrzydłach akurat jest ok, tzn nie musi isc wg lini podziału, bo linie podziału nie idą w lini... (masło jest maślane). Chodzi o to że z nieudanych przygód z filtrem, biały nie został odmalowany i ma lekko zielonawy odcień... Zdjęcia w plenerze przemyśle, zrobiłem kilka ujeć takich żeby model wstawić a jakieś zdjęcie, zobaczym co wyjdzie z zabaw. pozdr Aha po kliknięciu w fotke otwiera się troche większe i wyraźniejsza wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Piękna robota. Oby więcej takich dzbanków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 OK! Właśnie ta przybrudzona biel tak mi się podoba. Masło maślane jest dla mnie zrozumiałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 6 Kwietnia 2010 Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Timi, Ty to produkujesz a nie kleisz Ile Ty ich natrzaskałeś? Bo ja od czasów mojego Razora nic Twój mi się bardzo podoba, sympatyczny łobuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 6 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Oj trochę zeszło już z taśmy, a w tym roku jeszcze z 2-3 na pewno. Dodatkowo Kornik teraz mi pomaga. Trochę się zapatrzałem w Ciebie i też Arii męczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Widziałem, całkiem sympatycznie to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samurai7 Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Przepiękny ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi