RH Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 Nie jest to moja "dzialka" ale jednak cos tam z tej dziediny sklecę . Tak jest tez w tym przypadku ,a model to Smiglowiec Sikorski SH-3H :HS-10 "Taskmasters" NAS North Island San Diego ,California 1986 Myśle że nie jest to i napewno osoby siedzace w tej dziedzinie lepiej to by zrobily.Tak więc aby uprzedzic fakty osób krytykujących ,napisze tak:..lepsze modele tego wiertolota widzialem zrobione" :( Tak że oglądajcie to z przymrużeniem oka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 Mnie ten model się podoba. Ładnie i czysto wykonany, kalki których jest dość sporo, całkiem ładnie leżą, a oszklenie robi bardzo dobre wrażenie. Może tylko jakaś fajniej wykończona podstawka by się mu przydała. Jednym słowem mówiąc...git ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Świderski Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 Jeden z moich ulubionych smiglowcow, swietnie wykonany, tez mam go w najblizszych planach w malowaniu RAF Rescue. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RH Posted April 2, 2010 Author Share Posted April 2, 2010 Mnie tez on sie podoba ,natomiast nie podobało mi sie okraszanie kalkomaniami (niczym jajko świąteczne) , ktore doslownie trwalo 1,5 dnia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek C Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 Model bardzo ładnie wykonany i pomalowany , niepotrzebnie tylko utrudniłeś "pilotom" widoczność z kabiny zamalowując środkowe okienko . Pozdrawiam jarek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RH Posted April 2, 2010 Author Share Posted April 2, 2010 Model bardzo ładnie wykonany i pomalowany , niepotrzebnie tylko utrudniłeś "pilotom" widoczność z kabiny zamalowując środkowe okienko . Pozdrawiam jarek Wszystko jest Ok po prostu w pośpiech zapomnialem zdjąć maskę z okienka A na dokladeczke jeszcze "brzuszek" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RH Posted April 2, 2010 Author Share Posted April 2, 2010 Jako że głównie tu wizytuję,to tu tez z tej wityny chcialbym wszystkim życzyć wesołych świąt i mokrego dyngusa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siero182 Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 Jestem pod wrażeniem wykonania modelu. Sam przymierzam sie do Sikorsky'ego, z tym że w wersji HH-60H jak tylko polożę washa na spitfajerze, którego obecnie kończę. Możesz mi napisać w jaki sposób wykonałeś wygięcie łopat? W niektorych modelach helikopterów, które oglądałem łopaty były proste i troche dziwnie przez to wyglądały,tzn model wg mnie traci przez nie wygięte łopatki swój urok. pozdrawiam, Przemek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Observer Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 Podoba mi się choć nie wiem czy samo śmigło nie zostało potraktowane skrótowo (ale dokumentacji nie znam więc może ok). Podtrzymuję pytanie o wygięcie łopat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RH Posted April 3, 2010 Author Share Posted April 3, 2010 Łopaty nie wymagają żadnych poprawek.poprostu takie juz byly w wypraskach.Przynajmniej ja takie w zestawie mialem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majaczos Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Witam! Model naprawde swietnie zrobiony, godzien uwagi . Mam pytanie czego RH uzywasz ze szybki w tym modelu sa tak przejrzyste? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RH Posted April 3, 2010 Author Share Posted April 3, 2010 Witam!Model naprawde swietnie zrobiony, godzien uwagi . Mam pytanie czego RH uzywasz ze szybki w tym modelu sa tak przejrzyste? NIC... były takie w zestawie,tylko przed malowaniem dobrze należy zamaskować takowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majaczos Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Acha...;p. A jeszcze 1 pytanko do czego sluza pasty polerskie tamiya? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RH Posted April 4, 2010 Author Share Posted April 4, 2010 Acha...;p. A jeszcze 1 pytanko do czego sluza pasty polerskie tamiya? Osobiście ich nie używam ,ale domyślam się ze do polerowania także i oszklenia. Ja w wypadku matowej kabinki stosuję metodę z dawnych lat to znaczy, normalną pastę do zębów + ściereczka bawełniana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majaczos Posted April 4, 2010 Share Posted April 4, 2010 OK! Dzieki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_bladek Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Czyścioch ale piekny, mój czeka w poczekalni, gratuluję unikatowego modelu w mojej tematyce. Za całość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts