Jarek C Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam ! Chciałbym przedstawić Wam do oceny mój modelik . Cieszę się że udało mi się go skończyć na czas ponieważ jak pewnie większości z Was brakowało mi strasznie ; czasu , weny , zapału , farbek , chemii itp. Dziękuję Wszystkim Forumowiczom za uwagę , wsparcie i miłe słowa , a także za te krytyczne . Warsztat : viewtopic.php?t=18259 Zapraszam do oglądania zdjęć i ewentualnych komentarzy . Życzę Wszystkim Wesołych Świąt Wielkanocnych Pozdrawiam Jarek Edytowane 2 Kwietnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Brakuje tylko podstawki i błękitnego nieba Fajne ślady eksploatacji i mocny wash=to co lubię No i nie jest przesadnie rozbebeszony. No i jest to (BACZNOŚĆ!!!) Spitfire (SPOCZNIJ!!!). Gratuluję udanego modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Witam Twój Spitfire prezentuje się świetnie. Wykonany jest schludnie i estetycznie. Żadnych większych błędów nie uraczyłem. Jedyne co może zrobiłbym inaczej, to trochę przebarwił i przetarł suchym pędzlem wydechy, bo wyglądają moim zdaniem nieco zbyt jednolicie i mało metalowo. Przydałoby się również trochę odbić lakieru przynajmniej w miejscu wchodzenia pilota do maszyny, śrub mocujących osłony silnika oraz komór amunicyjnych.Według mnie obicia dodałyby Twojemu Spitowi nieco więcej życia. Te dwie kwestie Broń Boże nie umniejszają estetyki jego wykonania. To naprawdę bardzo ładny model Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Powierzchnia piękna jak zwykle! Brakuje mi rozwierconych wydechów, okopcenia za kaemami nie wyglądają dla mnie przekonująco. Za to nie wiem czy da się lepiej położyć kalki. Na zbliżeniu na ogon wyglądają idealnie. Drobne wady, które wymieniłem nie przeszkadzają mi jednak powiedzieć, że model jest piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Cudo (aczkolwiek wogóle się nie znam na tych samolotach) ot takie mam wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Bardzo miły dla oka. Gratuluje pięknego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Piękna Złośnica! Bardzo ładne malowanie i kalki ale to u Ciebie już standard Jedynym minusem wg mnie są rury wydechowe. Nie chodzi mi tylko o ich nie nawiercenie (w sumie model prosto z pudła) ale również o ich barwę. Wyglądają jakby były miedziane. Możliwe, że tylko na moim laptopie tak to wygląda Ogólnie Twój Spitfire trzyma wysoki poziom i na pewno może cieszyć nie tylko modelarskie oczy! Gratuluję! Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 4 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Dziękuję Kolegom za pozytywną ocenę Wziąłem pod uwagę Wasze słuszne uwagi , przemalowałem wydechy i okopcenia za kaemami .Mam nadzieję że teraz już jest lepiej . Nie zdecydowałem się na robienie otarć bo kiepsko mi to wychodzi . Poniżej kilka zdjęć po poprawkach: Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi