Jump to content

Spitfire Mk Vb trop. Tamiya 1/48

Jarek C
 Share

Recommended Posts

Witam !

Chciałbym przedstawić Wam do oceny mój modelik .

Cieszę się że udało mi się go skończyć na czas ponieważ jak pewnie większości z Was brakowało mi strasznie ; czasu , weny , zapału , farbek , chemii itp.

Dziękuję Wszystkim Forumowiczom za uwagę , wsparcie i miłe słowa , a także za te krytyczne .

Warsztat : viewtopic.php?t=18259

Zapraszam do oglądania zdjęć i ewentualnych komentarzy .

Życzę Wszystkim Wesołych Świąt Wielkanocnych

P1010005a.jpg

P1010013aa.jpg

P1010023.jpg

P1010014.jpg

P1010004.jpg

P1010006a.jpg

P1010002b.jpg

P1010002a.jpg

P1010001a.jpg

P1010007.jpg

P1010002.jpg

P1010022.jpg

P1010018.jpg

P1010012.jpg

P1010013a.jpg

P1010021.jpg

P1010022b.jpg

P1010015.jpg

th_P1010013.jpg

Pozdrawiam Jarek

Edited by Guest

Brakuje tylko podstawki i błękitnego nieba Fajne ślady eksploatacji i mocny wash=to co lubię No i nie jest przesadnie rozbebeszony. No i jest to (BACZNOŚĆ!!!) Spitfire (SPOCZNIJ!!!). Gratuluję udanego modelu!

Witam

Twój Spitfire prezentuje się świetnie. Wykonany jest schludnie i estetycznie. Żadnych większych błędów nie uraczyłem.

Jedyne co może zrobiłbym inaczej, to trochę przebarwił i przetarł suchym pędzlem wydechy, bo wyglądają moim zdaniem nieco zbyt jednolicie i mało metalowo.

Przydałoby się również trochę odbić lakieru przynajmniej w miejscu wchodzenia pilota do maszyny, śrub mocujących osłony silnika oraz komór amunicyjnych.Według mnie obicia dodałyby Twojemu Spitowi nieco więcej życia.

Te dwie kwestie Broń Boże nie umniejszają estetyki jego wykonania. To naprawdę bardzo ładny model

Pozdrawiam

Kornik

Powierzchnia piękna jak zwykle! Brakuje mi rozwierconych wydechów, okopcenia za kaemami nie wyglądają dla mnie przekonująco. Za to nie wiem czy da się lepiej położyć kalki. Na zbliżeniu na ogon wyglądają idealnie.

Drobne wady, które wymieniłem nie przeszkadzają mi jednak powiedzieć, że model jest piękny!

Piękna Złośnica!

Bardzo ładne malowanie i kalki ale to u Ciebie już standard

Jedynym minusem wg mnie są rury wydechowe. Nie chodzi mi tylko o ich nie nawiercenie (w sumie model prosto z pudła) ale również o ich barwę. Wyglądają jakby były miedziane. Możliwe, że tylko na moim laptopie tak to wygląda

Ogólnie Twój Spitfire trzyma wysoki poziom i na pewno może cieszyć nie tylko modelarskie oczy! Gratuluję!

Pozdrawiam Ipkinss

Dziękuję Kolegom za pozytywną ocenę

Wziąłem pod uwagę Wasze słuszne uwagi , przemalowałem wydechy i okopcenia za kaemami .Mam nadzieję że teraz już jest lepiej .

Nie zdecydowałem się na robienie otarć bo kiepsko mi to wychodzi .

Poniżej kilka zdjęć po poprawkach:

P1010006a-1.jpg

P1010030.jpg

P1010041.jpg

P1010022a.jpg

P1010022-2.jpg

P1010008a.jpg

P1010005.jpg

P1010004-1.jpg

P1010005a-1.jpg

P1010031.jpg

P1010020a.jpg