dweler Napisano 26 Stycznia 2007 Share Napisano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Witam Jest to moj drogi czolg a pierwszy w 1:35.Malowanie to front wschodni '44.Model nie jest wierna replika i zawiera elementy mogace nie wystepowac w tego typu jednostce, znajda sie tez razace bledy.Podstawka to taka prowizorka na szybko.W przyszlosci dojda figurki i troche wszelakich gratow.Calosc malowana pedzlem a niektorek kolory zostaly okrytnie przeklamane poprzez aparat(rdza na wydechu wyszla czerwona) Pozdrawiam Edytowane 26 Stycznia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 26 Stycznia 2007 Share Napisano 26 Stycznia 2007 Jeżeli chodzi o mnie to tylko kolor podstawowy i ten czerwony mi nie pasóją. Ale reszta genialna !!! Moje pokłony. P.S. malowałeś go pędzlem bo na aero mi nie wygląda (moge sie mylić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 26 Stycznia 2007 Share Napisano 26 Stycznia 2007 Całe szczeście,że to twój pierwszy model.Nie będe go komentował bo poprostu nie ma co.Jedno jest pewne,że jeszcze dużo nauki modelarskiej przed tobą.Ale mówiąc szczerze moje pierwsze modele wygladały nie wiele lepiej.Przede wszystkim, kolor podstawowy.Nie wiem jakim kolorem malowaleś,ale na fotkach wychodzi że jest to różwowy a nie Wermacht Oliv.Ja kiedyś malowałem chyba H93 albo H83 ale dawno juz nie robię niemieckich pojazdów i nie pamietam czy to był ten odcień.Następnie te krzaki na jagu to bym wogóle wyrzucił.No i ta podstawka,jest fatalna.Mogłeś kupić podsypkę kolejkową w róznych odcieniach zieleni i brązu i na przemiań z wikolem zrobić naprawdę ładną podstawkę.Do tego jeszcze pomalować róznymi odcieniami zieleni i brązu.Jest też do kupienia piasek na drogę,ale jest prostsze rozwiązanie,piaskownica i przesiać piasek i masz fajny piasek na drogę.To tyle mam tylko nadzieję,że sie nie obrazisz za to co napisałem tylko weźmiesz sobie te rady do serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 26 Stycznia 2007 Share Napisano 26 Stycznia 2007 imek46 nie wiem jakim kolorem malowaleś,ale na fotkach wychodzi że jest to różwowy a nie Wermacht Oliv - zupelnie podobny kolor do tego na tej Panterze z Lublina http://www.ztslublin.lap.pl/wiktor%20czechowicz/pantera-g/pantera-g-05.jpg dweler - model fajny, dioramka faktycznie troche hmm srednio udana... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 26 Stycznia 2007 Share Napisano 26 Stycznia 2007 Na tej Panterze to chyba jakiś odcień brązowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 26 Stycznia 2007 Share Napisano 26 Stycznia 2007 imek46nie wiem jakim kolorem malowaleś,ale na fotkach wychodzi że jest to różwowy a nie Wermacht Oliv - zupelnie podobny kolor do tego na tej Panterze z Lublina http://www.ztslublin.lap.pl/wiktor%20czechowicz/pantera-g/pantera-g-05.jpg dweler - model fajny, dioramka faktycznie troche hmm srednio udana... Pozdr. Pawel Tylko uważam,że model o niebo lepiej wykonany.I nawet nie chodzi tu o to,że znam doskonale autora.A niżej są dwa linki tej samej Pantery i wcale tam nie jest kolor różowy.http://www.ztslublin.lap.pl/wiktor%20czechowicz/pantera-g/pantera-g-01.jpg http://www.ztslublin.lap.pl/wiktor%20czechowicz/pantera-g/pantera-g-04.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 26 Stycznia 2007 Share Napisano 26 Stycznia 2007 Tylko uważam,że model o niebo lepiej wykonany. - i bardzo dobrze ... tylko czy ktos sie spiera/spieral ze jest inaczej ? Kompleks jakis ? A niżej są dwa linki tej samej Pantery i wcale tam nie jest kolor różowy. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 26 Stycznia 2007 Share Napisano 26 Stycznia 2007 Porównujesz nie te kolory ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 26 Stycznia 2007 Share Napisano 26 Stycznia 2007 Calosc malowana pedzlem a niektorek kolory zostaly okrytnie przeklamane poprzez aparat(rdza na wydechu wyszla czerwona) Nie możemy już z czystym sumieniem tego modelu porównywać do innych, chyba że autor da lepsze foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 26 Stycznia 2007 Share Napisano 26 Stycznia 2007 Jonak - te te booo - na Panterze na Wermacht Oliv tez lezy "jakis rozowy". + domyslam sie ze na Jagu powinien lezec jako "podstawowy" Wermacht Oliv, ale ... zreszta Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 26 Stycznia 2007 Share Napisano 26 Stycznia 2007 A no - na Pantherze „z Lublina” brązowy jest nieco za jasny - ale można to zrzucić na wypłowienie farby, czy przykurzenie... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 27 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2007 malowanie wedlug instrukji to: kolor podstawowy model master 1567 flat tan(nie mam pojecia czemu wyszedl rozowawy) kamo model master 1764 europen green dzieki za wszystkie uwagi,pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 27 Stycznia 2007 Share Napisano 27 Stycznia 2007 Widzę, że to Italka. Ma złe wyposażenie saperskie. Fartuchy też maja zły kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 28 Stycznia 2007 Share Napisano 28 Stycznia 2007 Ja niestety ocenię na chłopski rozum(filozoficznie) i nie dam rady inaczej. Jak ty jesteś bogiem to świat stworzony przez ciebie w cale :mi się nie podoba. Myślę, że nikt nie chciałby tam zamieszkać. Boga można poznać po jego dziełach. Takich jak on robi rzeczy to nikt nie potrafi zrobić( pięknych) . Choć twoje hasło JESTEM BOGIEM UŚWIADOM TO SOBIE, jakoś do mnie nie przemawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 28 Stycznia 2007 Share Napisano 28 Stycznia 2007 Od kiedy myślenie na chłopski rozum to myślene filozoficzne? Jak ty jesteś bogiem to świat stworzony przez ciebie w cale :mi się nie podoba. Wiesz co, jak masz tak krytykować to się w ogóle zamkni. Choć twoje hasło JESTEM BOGIEM UŚWIADOM TO SOBIE, jakoś do mnie nie przemawia To nie jego hasło, tylko tekst Paktofoniki.... Artur, ja świetnie rozumiem że chcesz nas wszystkich zadziwić swoimi zawiłymi metaforami, nowymi zwiazkami frazeologicznymi, homeryckimi epitetami, ale może zaczni gadać do rzeczy co? Zdaję sobie sprawe, że Ty, mistrz modelarstwa irytujesz się widząc gorsze modele... Jak widze to jak krytykujesz prace, w które ktoś włożył serce to mnie szlag trafia... A co do modelu: podstawke ulepsz albo wywal. Jak chcesz ulepszyć to jakiać posypka i krzaki- powinno być lepiej. Wywal też te gałązki z modelu. Sam model jak na jeden z pierwszych niezły. Miejscami niestety widać pociągnięcia po pędzlu. Mogłeś wybrać inne (prostrze) kamo. Całkiem niezłe błoto, choć kolorek mógłby być inny. Trzonki narzędzi przemaluj na brązowo- urozmaicisz całośc kolorystycznie. Fajne grile domowej roboty ;) Tak trzymaj, powinno być coraz lepiej pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 28 Stycznia 2007 Share Napisano 28 Stycznia 2007 do camo najlepeij uzywac aero wtedy nie ma takiego przejscia pomiedzy farbami, mam zastrzezenia tylko do podstawki i tych krzaczkow, aha i jeszcze jedno pytanko to bloto jest takie jak na zdjeciach ? takie zielonkawe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 29 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2007 tak,blotko jest dokladnie takie zielonkawe,takie blotko kore polzalo na ciepelku i zalegly sie glony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi