Alex304 Napisano 26 Lipca 2011 Autor Share Napisano 26 Lipca 2011 Witam Alex304, ładnie - czysto (aż za czysto). Pokład aż się prosi o jakieś cieniowanie !! Wallace wiem, może i za czysto ale pokładu już nie zmienię a przypominam, że Bismarck na okres z którego Go robię był niemal jak spod igły nie skalany działaniami w terenie i w boju. Mam nadziej że mnie nie wyprzedzisz. Stocznia już ruszyła :P Macisso mam nadzieję, że Ciebie nie wyprzedzę Mój termin jest dokładnie za miesiąc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Wallace wiem, może i za czysto ale pokładu już nie zmienię a przypominam, że Bismarck na okres z którego Go robię był niemal jak spod igły nie skalany działaniami w terenie i w boju. Mnie bardziej chodziło o cieniowanie a nie o brudzenie I nawet nie chodzi o żmudne deskowanie, ale o delikatne cieniowanie - ten kolor pokładu nijak mnie nie przekonuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Alex304 - podoba mnie się ale te działa na nadbudówce to chyba jednak trzeba by poprawić, tzn. nawiercić lufki bo kolą w oczyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 ale te działa na nadbudówce to chyba jednak trzeba by poprawić, tzn. nawiercić lufki bo kolą w oczyska A mi całkiem fajny obraz całości psują katapulty, a przede wszystkim te dziwne sześciany które mają (jak mi się wydaje) imitować wózki do ardo. Może by je podciągnąć poziomem do reszty modelu Alex?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Witam. No cóż niestety, podobnie do Macisso nie wyrobiłem się w terminie (a tak chciałem) na rocznicę oddania okrętu do służby... Deficyt czasu ot co. Jednak krok za krokiem postępuje budowa i mam tylko nadzieję, że stocznia nie przeciągnie terminu jak to mają w zwyczaju developerzy mieszkań Tak wygląda stan na teraz: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 No cóż niestety, podobnie do Macisso nie wyrobiłem się w terminie (a tak chciałem) na rocznicę oddania okrętu do służby... Oddawać w terminie?? W Polsce?? Nie ma co gnać i lepiej czasem odpuścić termin. Pośpiech jest wskazany przy jedzeniu z jednej miski, a nie przy modelarstwie A "kolos" imponująco się prezentuje Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Oddawać w terminie?? W Polsce?? Przy następnym modelu wpisze się klauzulę o karach za zwłokę i poprawki. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 1 Września 2011 Autor Share Napisano 1 Września 2011 Witam Uff, już niedługo mam nadzieję wodować swego "B". Na chwilę obecną stocznia zaopatrzyła okręt w dziobowy i rufowy maszt pod proporzec i banderę oraz zaczęto montaż olinowania. Trochę jest z tym mordęgi ale kto powiedział, że praca na wysokościach jest łatwa cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Września 2011 Super Moderator Share Napisano 1 Września 2011 Piękny - prawie jak w Galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 Bardzo fajnie się prezentuję po mimo tego że blaszki które dodałeś to głównie relingi a nie inne dodatki. Bardzo przyjemnie się na niego patrzy. Czekam zatem za galerie. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 Czyściutki, gładziutki... I chyba właśnie dlatego się go tak przyjemnie ogląda wielkamucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Gratuluję, mimo relatywie niewielkiej waloryzacji efekt bardzo ładny. Czekam na flagi do Twojego B. , bo to jest element, który dosyć często trochę psuje ogólne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Czekam na finish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Czekam na flagi do Twojego B.. tak tak jak powiesisz te fruwajki to będzie kropka nad "I" Co tam termin, teraz masz dobrą zabawe z wszelakim olinowaniem. Cierpliwości życze.B wygląda b.ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Śliczności ..czekam na galerię, ale nie spiesz się, bo to model nigdy na tym dobrze nie wyjdzie Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Witam Dziękuję wszystkim Kolegom za komentarze. Mam świadomość, że teraz łatwo jest popełnić jakiś błąd, szczególnie przez pośpiech. Dlatego też, nie śpieszę się z finiszem i gdy tylko stocznia zakończy wszystkie prace zaprezentuję okręt w pełnej okazałości Tymczasem wszystkich serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 powodzenia i cierpliwości na końcówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 12 Września 2011 Autor Share Napisano 12 Września 2011 Witam Przed ostatecznym finałem postanowiłem wrzucić fotę z wykonanym olinowaniem. Trochę było z tym mordowania ale poszło i oto efekt: Teraz już tylko drobiazgi + montaż dźwigów i artylerii głównej i finito! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 No, no ładne olinowanie jak i całość ale małe za Arado aż się prosi, żeby wymienić na taki gdzie owiewka jest przezroczysta moim zdaniem tylko tego brak temu PIĘKNISIOWI ale to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 Podoba mi się olinowanie choć nie wiem czy nie jest trochę za grube? Ale po za tym wszystko wygląda jak należy no ewentualnie jeszcze ta szyba w arado ale to mały szczegół. Tak więc za włożony trud przy tym modelu. Na prawdę jak na cząstkowe z detalizowanie jeszcze przy modelu tamiyi to model prezentuję się bardzo dobrze. Jeszcze pytanie: Masz już jakieś plany co będziesz budował następne? Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 13 Września 2011 Autor Share Napisano 13 Września 2011 No, no ładne olinowanie jak i całość ale małe za Arado aż się prosi, żeby wymienić na taki gdzie owiewka jest przezroczysta Wiem, wiem, że tak byłoby lepiej ale wolałem tak niż kombinować z białym itp. Podoba mi się olinowanie choć nie wiem czy nie jest trochę za grube? Ale po za tym wszystko wygląda jak należy no ewentualnie jeszcze ta szyba w arado ale to mały szczegół. Tak więc za włożony trud przy tym modelu. Na prawdę jak na cząstkowe z detalizowanie jeszcze przy modelu tamiyi to model prezentuję się bardzo dobrze. Jeszcze pytanie: Masz już jakieś plany co będziesz budował następne? Dziękuję za opinię. Fakt faktem olinowanie jednostek nigdy nie było moją mocną stroną. A co do przyszłości hmm... Na pewno nie będzie to tak duża jednostka. Mam kilka opcji ale korci mnie jedna niepopularna i niedoceniana a jednocześnie wymagająca i efektowna w finale . Ale o tym sza cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 Mam kilka opcji ale korci mnie jedna niepopularna i niedoceniana a jednocześnie wymagająca i efektowna w finale . Ale o tym sza VETO! Domagam się natychmiastowej informacji co to za jednostka! A co do "B" to czekam z niecierpliwie na galerię z dużą ilością fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 Mam kilka opcji ale korci mnie jedna niepopularna i niedoceniana a jednocześnie wymagająca i efektowna w finale . Ale o tym sza VETO! Domagam się natychmiastowej informacji co to za jednostka! A co do "B" to czekam z niecierpliwie na galerię z dużą ilością fotek Tak ja również tak uważam. Domagam się natychmiastowego wyjaśnienia sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Miałem na myśli ten zestaw http://www.mojswiatmodeli.pl/Arado_Ar_1 ... -5936.html bez kombinowania ale zawsze możesz podmienić. Jest troszke zabawy z spasowaniem elementów ale dużo lepiej są zrobione niż te z zestawu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 14 Września 2011 Autor Share Napisano 14 Września 2011 Miałem na myśli ten zestaw http://www.mojswiatmodeli.pl/Arado_Ar_1 ... -5936.htmlbez kombinowania ale zawsze możesz podmienić. Jest troszke zabawy z spasowaniem elementów ale dużo lepiej są zrobione niż te z zestawu. Pozdrawiam abir24 co racja to racja, że też wcześniej nie wpadłem na to w sieci Może przy następnym "Niemcu" wykorzystam tą możliwość. A teraz odpowiadając Macisso i Michałowi15 co zamierzam podjąć w po zwodowaniu Bismarcka, zamieszczam fotkę: Pozdrawiam cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi