Skocz do zawartości

BISMARCK - Academy 1:350

Alex304

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Alex304, ładnie - czysto (aż za czysto). Pokład aż się prosi o jakieś cieniowanie !!

Wallace wiem, może i za czysto ale pokładu już nie zmienię a przypominam, że Bismarck na okres z którego Go robię był niemal jak spod igły nie skalany działaniami w terenie i w boju.

Mam nadziej że mnie nie wyprzedzisz. Stocznia już ruszyła :P

Macisso mam nadzieję, że Ciebie nie wyprzedzę Mój termin jest dokładnie za miesiąc.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 187
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Wallace wiem, może i za czysto ale pokładu już nie zmienię a przypominam, że Bismarck na okres z którego Go robię był niemal jak spod igły nie skalany działaniami w terenie i w boju.
Mnie bardziej chodziło o cieniowanie a nie o brudzenie I nawet nie chodzi o żmudne deskowanie, ale o delikatne cieniowanie - ten kolor pokładu nijak mnie nie przekonuje

...

ale te działa na nadbudówce to chyba jednak trzeba by poprawić, tzn. nawiercić lufki bo kolą w oczyska

A mi całkiem fajny obraz całości psują katapulty, a przede wszystkim te dziwne sześciany które mają (jak mi się wydaje) imitować wózki do ardo. Może by je podciągnąć poziomem do reszty modelu Alex??

• 4 weeks later...

Witam.

No cóż niestety, podobnie do Macisso nie wyrobiłem się w terminie (a tak chciałem) na rocznicę oddania okrętu do służby...

Deficyt czasu ot co. Jednak krok za krokiem postępuje budowa i mam tylko nadzieję, że stocznia nie przeciągnie terminu jak to mają w zwyczaju developerzy mieszkań

Tak wygląda stan na teraz:

th_P1040742.jpg th_P1040738.jpg th_P1040751.jpg

Pozdrawiam

No cóż niestety, podobnie do Macisso nie wyrobiłem się w terminie (a tak chciałem) na rocznicę oddania okrętu do służby...

Oddawać w terminie?? W Polsce??

Nie ma co gnać i lepiej czasem odpuścić termin. Pośpiech jest wskazany przy jedzeniu z jednej miski, a nie przy modelarstwie

A "kolos" imponująco się prezentuje

Pozdrawiam

Maciek

Witam

Uff, już niedługo mam nadzieję wodować swego "B". Na chwilę obecną stocznia zaopatrzyła okręt w dziobowy i rufowy maszt pod proporzec i banderę oraz zaczęto montaż olinowania. Trochę jest z tym mordęgi ale kto powiedział, że praca na wysokościach jest łatwa

th_P1040806.jpg th_P1040805.jpg th_P1040807.jpg

cdn

Witam

Dziękuję wszystkim Kolegom za komentarze. Mam świadomość, że teraz łatwo jest popełnić jakiś błąd, szczególnie przez pośpiech. Dlatego też, nie śpieszę się z finiszem i gdy tylko stocznia zakończy wszystkie prace zaprezentuję okręt w pełnej okazałości

Tymczasem wszystkich serdecznie pozdrawiam.

Witam

Przed ostatecznym finałem postanowiłem wrzucić fotę z wykonanym olinowaniem. Trochę było z tym mordowania ale poszło i oto efekt:

th_P1040824.jpg

Teraz już tylko drobiazgi + montaż dźwigów i artylerii głównej i finito!

Pozdrawiam

Podoba mi się olinowanie choć nie wiem czy nie jest trochę za grube? Ale po za tym wszystko wygląda jak należy no ewentualnie jeszcze ta szyba w arado ale to mały szczegół. Tak więc za włożony trud przy tym modelu. Na prawdę jak na cząstkowe z detalizowanie jeszcze przy modelu tamiyi to model prezentuję się bardzo dobrze.

Jeszcze pytanie: Masz już jakieś plany co będziesz budował następne?

Pozdrawiam

Michał.

No, no ładne olinowanie jak i całość ale małe za Arado aż się prosi, żeby wymienić na taki gdzie owiewka jest przezroczysta

Wiem, wiem, że tak byłoby lepiej ale wolałem tak niż kombinować z białym itp.

Podoba mi się olinowanie choć nie wiem czy nie jest trochę za grube? Ale po za tym wszystko wygląda jak należy no ewentualnie jeszcze ta szyba w arado ale to mały szczegół. Tak więc za włożony trud przy tym modelu. Na prawdę jak na cząstkowe z detalizowanie jeszcze przy modelu tamiyi to model prezentuję się bardzo dobrze.

Jeszcze pytanie: Masz już jakieś plany co będziesz budował następne?

Dziękuję za opinię. Fakt faktem olinowanie jednostek nigdy nie było moją mocną stroną. A co do przyszłości hmm... Na pewno nie będzie to tak duża jednostka. Mam kilka opcji ale korci mnie jedna niepopularna i niedoceniana a jednocześnie wymagająca i efektowna w finale . Ale o tym sza

cdn

Mam kilka opcji ale korci mnie jedna niepopularna i niedoceniana a jednocześnie wymagająca i efektowna w finale . Ale o tym sza

VETO! Domagam się natychmiastowej informacji co to za jednostka!

A co do "B" to czekam z niecierpliwie na galerię z dużą ilością fotek

Mam kilka opcji ale korci mnie jedna niepopularna i niedoceniana a jednocześnie wymagająca i efektowna w finale . Ale o tym sza

VETO! Domagam się natychmiastowej informacji co to za jednostka!

A co do "B" to czekam z niecierpliwie na galerię z dużą ilością fotek

Tak ja również tak uważam. Domagam się natychmiastowego wyjaśnienia sprawy

Miałem na myśli ten zestaw http://www.mojswiatmodeli.pl/Arado_Ar_1 ... -5936.html

bez kombinowania ale zawsze możesz podmienić. Jest troszke zabawy z spasowaniem elementów ale dużo lepiej są zrobione niż te z zestawu. Pozdrawiam

abir24 co racja to racja, że też wcześniej nie wpadłem na to w sieci Może przy następnym "Niemcu" wykorzystam tą

możliwość.

A teraz odpowiadając Macisso i Michałowi15 co zamierzam podjąć w po zwodowaniu Bismarcka, zamieszczam fotkę:

th_pola.jpg

Pozdrawiam

cdn