Gość Napisano 31 Stycznia 2007 Napisano 31 Stycznia 2007 Jędrek napisał: potrzebujesz jakiś materiałów do Variaga? Gdybyś miał jakieś skromne plany jak poustawiac relingi, olinowanie... Właściwie z czego najlepiej zrobic olinowanie,żeby było w miarę cienkie ? Cytuj
Jędrek Napisano 1 Lutego 2007 Napisano 1 Lutego 2007 Ponieważ el moderatore się miga a "na każdym spotkaniu jest ktoś kto musi zacząć pierwszy" proponuję wystartować od dziś z projektem "Okręty floty rosyjskiej / radzieckiej" termin zakończenia: koniec czerwca 2007 (może być za krótki to przedłużymy) okres historyczny: dowolny (byle okręt służył we wspomnianej flocie a z racji tego, że nas mało to obojęte czy za cara czy za Putina ) skala: dowolna niezdecydowanym podpowiadam, że na rynku ukazało się parę fajnych modeli poczynając od okrętów typu Borodino, wspomnianego Variaga (modele Zvezdy w 1/350) a kończąc na ostatnich modelach Trumpetera współczesnych okrętów zarówno w 1/700 1/350 jak i 1/200 _______________________________________________________________________________________ w związku z powyższym zgłaszam do projektu model Sovremiennego w skali 1/700 Dragona i mam nadzieję prace nad nim pokazać wkrótce w wątku warsztatowym _______________________________________________________________________________________ Arkady72 mam kilka arkuszy planów Variaga ale to około 20MB, więc podaj maila (może być na PW) to podeślę olinowanie można robić z różnych rzeczy: wyciągniętych z ramek cieniutkich plastikowych nitek, cieniutkich drucików, cienkiej żyłki czy nawet nitek wyciągniętych z pończoch pozdrawiam, Jędrek Cytuj
gulus Napisano 1 Lutego 2007 Napisano 1 Lutego 2007 To ja odpadam, nie mam szans z Sov w takim terminie Cytuj
okonek Napisano 1 Lutego 2007 Autor Napisano 1 Lutego 2007 Nic nie odpasz bo termin musimy dac inny np. do 31.12.07. Ja tez sie nie wyrobie w terminie podanym przez Jedrusia Cytuj
Jędrek Napisano 1 Lutego 2007 Napisano 1 Lutego 2007 koledzy jacyś tacy niemrawi z zapałem do projektu więc choć datą zakończenia trzeba było Was rozruszać jestem za tym by projekt trwał do końca roku 2007 pozdrawiam, Jędrek Cytuj
okonek Napisano 1 Lutego 2007 Autor Napisano 1 Lutego 2007 No to co ? Jeden projekt juz mamy, to moze sa chetni na kolejny Cytuj
okonek Napisano 1 Lutego 2007 Autor Napisano 1 Lutego 2007 Moze statki cywilne ? moze podwodniaki ?, moze kutry torpedowe ? albo II wojna ?. Sam nie wiem, wiec czekam na propozycje Cytuj
ZzB Napisano 2 Lutego 2007 Napisano 2 Lutego 2007 jestem za tym by projekt trwał do końca roku 2007 Hej. W tej sytuacji przystępuje do projektu, bo jest niewielka szansa że zdążę Carski torpedowiec Izmaił, 1/350, od podstaw Pozdrowionka ZzB Cytuj
Jędrek Napisano 2 Lutego 2007 Napisano 2 Lutego 2007 ZzB W tej sytuacji przystępuje do projektu okonek Moze statki cywilne ? moze podwodniaki ?, moze kutry torpedowe ? albo II wojna ?. Sam nie wiem, wiec czekam na propozycje jeszcze Okonku nic oficjalnie do jednego nie zgłosiłeś a już chcesz następny? a tak swoją drogą możemy wydzielić podwodniaki bo o nich było najczęściej mowa w dziale, mam nadzieję że pokaże się w tym czasie coś nowego do zrobienia bo gotowych jakie mam do pokazania nie liczyłbym jako projektowe cywilne.. hmm... mam Liberty Trumpka taki "półcywilny" Jędrek Cytuj
okonek Napisano 2 Lutego 2007 Autor Napisano 2 Lutego 2007 (edytowane) jeszcze Okonku nic oficjalnie do jednego nie zgłosiłeś a już chcesz następny? No bo mam tego troche a taki projekt to motywacja do pracy nad i ukonczeniem modelu. Walcze jak glupi z Отличный-ym. cywilne.. hmm... mam Liberty Trumpka taki "półcywilny" Pare takich Liberciakow plywalo po wojnie pod polska bandera. Usunac uzbrojenie, troche przerobek i bedzie jak ta lala Edytowane 3 Lutego 2007 przez Gość Cytuj
Jędrek Napisano 2 Lutego 2007 Napisano 2 Lutego 2007 Pare takich Liberciakow plywalo po wojnie pod polska bandera. Usunac uzbrojenie, troche przerobek i bedzie jak ta lala taaa... zieloniutki jestem w tym temacie jak szypiorek na wiosnę Jędrek Cytuj
Deco Napisano 2 Lutego 2007 Napisano 2 Lutego 2007 Podwodniaki mhmmmm to coś dalmnie mam rozgrzeabanego U-99 pora by go dokończyć!! Cytuj
okonek Napisano 2 Lutego 2007 Autor Napisano 2 Lutego 2007 No Jedrus ja chyba tez. Wychodzi na to, ze byly i to nawet kilka ale to inny typ Liberciaka jak ten z Trumpka Cytuj
Jędrek Napisano 2 Lutego 2007 Napisano 2 Lutego 2007 na razie nie planuję wyciągać go z magazynu... wolę się skupić na radzieckiej flocie, porównywanie modelu Dragona ze zdjęciami dostarcza mi wystarczających wrażeń a drugi projekcik z podwodniakami mógłby być ok, mam jakiegoś U-boota typ XXI (AFV) i Dragonowskiego Dallasa, który był w gratisie do Alfy a jak Alanger się spręży to może i coś porządnego do projektu bym wystawił Jędrek Cytuj
okonek Napisano 5 Lutego 2007 Autor Napisano 5 Lutego 2007 Pytanie do szanownego grona uczestnikow projektu - czy moge w jego ramach dokonczyc Moskwe ? Do dioramy mi niie bedzie pasowala a szkoda bo stoi i niszczeje. Oczywiscie Udaloy tez bedzie ale troche pozniej Carski torpedowiec Izmaił, 1/350, od podstaw Cytuj
Jędrek Napisano 6 Lutego 2007 Napisano 6 Lutego 2007 Pytanie do szanownego grona uczestnikow projektu - czy moge w jego ramach dokonczyc Moskwe ? wreszcie pewnie, że możesz Okonku, może projekt Cię zdopinguje do skończenia Moskwy, bo pewnie się już zdążyła porządnie zakurzyć pozdrowionka, Jędrek Cytuj
okonek Napisano 6 Lutego 2007 Autor Napisano 6 Lutego 2007 No to zmieniam nazwe tematu ( dodaj PG ) i zaczynam Cytuj
Żeton Napisano 9 Lutego 2007 Napisano 9 Lutego 2007 Witam serdecznie Szanownych Kolegów ! "Najsamprzód", jak to mawiają obywatele, słówko o mnie - mam na imię Paweł, mieszkam na Podhalu.Od kilkunastu lat moim głównym hobby jest modelarstwo redukcyjne, a główną gałąź przemysłu stanowią samoloty i te współczesne, i te pierwszowojenne w 72-ce. W czasie jesiennego pobytu u wielce mi miłego oraz znanego wszem i wobec Jędrka, zostałem - poprzez bezpośrednią obserwację oraz szkutnicze opowieści ww. - śmiertelnie zarażony wirusem sklejania submarine'ów a także zaproszony na Forum. Nieco onieśmielony, przed Szacownym Gremium, pozwalam sobie na zgłoszenie mej skromnej osoby a przede wszystkim łódek z mej stajni, do projektu grupowego. Pragnę zaanosować "w temacie" rosyjskich, sowieckich czy carskich łajb K 3 "Komsomoł Leninowski" [40 % wykonania] oraz słynną K 19-tkę [prawie 75%], obie Zvezda, obie w skali 1:350 . Pozdrawiam ! Cytuj
Jędrek Napisano 9 Lutego 2007 Napisano 9 Lutego 2007 wreszcie się kolega ujawnił! witamy i zapraszamy do projektu Od kilkunastu lat hmm... zawsze myślałem, że tylko kobiety sobie wieku odejmują pozdrowionka, Jędrek Cytuj
okonek Napisano 9 Lutego 2007 Autor Napisano 9 Lutego 2007 Witaj Żeton No, to jest dla mnie wiadomosc dnia Cytuj
Żeton Napisano 9 Lutego 2007 Napisano 9 Lutego 2007 Po góralsku, czyli po nasemu: "Dziękuje Wom Gazdowie za witacke !" A tak serio to trochę mi Cytuj
gulus Napisano 9 Lutego 2007 Napisano 9 Lutego 2007 No dobra, Podhale z podwodniakami szaleje, to ja wchodzę w ten domek z Sovriemeinnym. A Okonek wchodzi, wedle obietnic z samoróbką w skali tej samej, czyli 1/200 Udaloj, czy jak temu kajakowi jest? Cytuj
okonek Napisano 9 Lutego 2007 Autor Napisano 9 Lutego 2007 Z tym kajakiem okonek dolaczy za jakis czas. Musze skonczyc mojego malucha a potem chyba Slave razem z Moskwa dziabne do konca ale przy kajaku tez bede robil Cytuj
gulus Napisano 9 Lutego 2007 Napisano 9 Lutego 2007 Wojtek jak zglosisz sie z tym Sovremennym to obiecuje z mojej strony Udaloy-a w tej samej skali Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi