Jump to content

Ford TFC 1/72 RPM "Komar"

Konrad C
 Share

Recommended Posts

Witam ! Ostatnio ukończony model to Ford TFC z RPM ,zestaw tragiczny :( Mase elementow dorabiałem sam np.przednia płyta pancerna ,karabin itd.Model malowany w całości pędzlem ,coby nie stracić fachu Wash olejny.Nie mogłem się powstrzymać nad przyklejeniem napisu "Komar" ;)

Licze na oceny nad moimi wypocinami.

dsc04048m.jpg

dsc04036q.jpg

dsc04037b.jpg

dsc04038h.jpg

dsc04040d.jpg

dsc04041l.jpg

dsc04044t.jpg

dsc04046v.jpg

dsc04047z.jpg

Spraw sobie ten model w 35. Jest o dziwo tańszy niż 72, a i więcej szczegółów można podorabiać i bardziej się "pobawić" (czyt. po bluzgać) przy składaniu. Gdzieś mój ten modelik się kurzy tu na forum ;P

Edited by Guest

W 35 wygląda lepiej to fakt...z resztą to pierwsze maleństwo RPM-u.Nic dziwnego że przypomina bardziej short-run'a niż regularny wtrysk.

Niemniej pozycja obowiązkowa dla miłośników rodzimej pancerki z lat 1918-1939.

Wygląda oki...tylko szary dał bym jaśniejszy[tak w okolicach Feldgrau].

Pudrem do makijażu (oczywiście nie moim).

a Żona wie?

Pewnie nie, skoro jeszcze masz ten model w całości.

Zdajesz sobie sprawę z ryzyka

No i pytanie czy warto. Jakby nie patrzeć pigmenty modelarskie są znacznie, znacznie tańsze...

Pudrem do makijażu (oczywiście nie moim).

a Żona wie?

Pewnie nie, skoro jeszcze masz ten model w całości.

Zdajesz sobie sprawę z ryzyka

No i pytanie czy warto. Jakby nie patrzeć pigmenty modelarskie są znacznie, znacznie tańsze...

No żony jeszcze nie mam jestem wolny ,tak na serio to mam 16 lat.Pigmenty zamierzam kupić.A puder jest mamy

Powiem tak, aby sklejać modele RPMu trzeba być wyspanym, doskonale zrelaksowanym, posiadać zapas środków relaxujących.

Na warsztacie mam właśnie TFC w skali 1/35 i powiem, że mało mnie coś nie trafiło. Tu wychodzą szpary, wieża do podpiłowania, ponieważ jedna z płyt jest za długa. Część dla załogi jest szersza od części silnikowej i trzeba rozciągać. Tragedia, powinni tego zabronić.

Mały TFC wygląda fajnie, ale widać, że płyty pancerne ma jak u "Bismarka". Drugi wyjdzie lepiej. Znasz już przeciwnika.

PS. Jak byś miał zamiar robić kolejnego, to tu jest Walkaround repliki TFC.

Powiem tak, aby sklejać modele RPMu trzeba być wyspanym, doskonale zrelaksowanym, posiadać zapas środków relaxujących.

Na warsztacie mam właśnie TFC w skali 1/35 i powiem, że mało mnie coś nie trafiło. Tu wychodzą szpary, wieża do podpiłowania, ponieważ jedna z płyt jest za długa. Część dla załogi jest szersza od części silnikowej i trzeba rozciągać. Tragedia, powinni tego zabronić.

Mały TFC wygląda fajnie, ale widać, że płyty pancerne ma jak u "Bismarka". Drugi wyjdzie lepiej. Znasz już przeciwnika.

Ja powiem ,że bardzo lubie modele RPM