Konrad C Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Witam ! Ostatnio ukończony model to Ford TFC z RPM ,zestaw tragiczny :( Mase elementow dorabiałem sam np.przednia płyta pancerna ,karabin itd.Model malowany w całości pędzlem ,coby nie stracić fachu Wash olejny.Nie mogłem się powstrzymać nad przyklejeniem napisu "Komar" ;) Licze na oceny nad moimi wypocinami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 (edytowane) Spraw sobie ten model w 35. Jest o dziwo tańszy niż 72, a i więcej szczegółów można podorabiać i bardziej się "pobawić" (czyt. po bluzgać) przy składaniu. Gdzieś mój ten modelik się kurzy tu na forum ;P Edytowane 16 Kwietnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2010 W 1/35 nie siedze i to chyba nawet dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Ale może kiedyś się przerzucisz na trzy pięć ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 W 35 wygląda lepiej to fakt...z resztą to pierwsze maleństwo RPM-u.Nic dziwnego że przypomina bardziej short-run'a niż regularny wtrysk. Niemniej pozycja obowiązkowa dla miłośników rodzimej pancerki z lat 1918-1939. Wygląda oki...tylko szary dał bym jaśniejszy[tak w okolicach Feldgrau]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Modelik bardzo przyjemny :] Gratuluję tematu! Mam pewne uwagi: Kolor szary powinien bardziej wpadać w niebieski. Szybki reflektorów wyglądają zbyt fikuśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Czym kurzony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Kolor wpada w niebieski tylko na zdjeciach tego nie widać :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Czym kurzony?? Trochę wstyd się przyznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 E tam, tutaj brać modelarska. Słuchamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Pudrem do makijażu (oczywiście nie moim). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Pudrem do makijażu (oczywiście nie moim). a Żona wie? Pewnie nie, skoro jeszcze masz ten model w całości. Zdajesz sobie sprawę z ryzyka No i pytanie czy warto. Jakby nie patrzeć pigmenty modelarskie są znacznie, znacznie tańsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Pudrem do makijażu (oczywiście nie moim). a Żona wie? Pewnie nie, skoro jeszcze masz ten model w całości. Zdajesz sobie sprawę z ryzyka No i pytanie czy warto. Jakby nie patrzeć pigmenty modelarskie są znacznie, znacznie tańsze... No żony jeszcze nie mam jestem wolny ,tak na serio to mam 16 lat.Pigmenty zamierzam kupić.A puder jest mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 Fajny szkrab Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Powiem tak, aby sklejać modele RPMu trzeba być wyspanym, doskonale zrelaksowanym, posiadać zapas środków relaxujących. Na warsztacie mam właśnie TFC w skali 1/35 i powiem, że mało mnie coś nie trafiło. Tu wychodzą szpary, wieża do podpiłowania, ponieważ jedna z płyt jest za długa. Część dla załogi jest szersza od części silnikowej i trzeba rozciągać. Tragedia, powinni tego zabronić. Mały TFC wygląda fajnie, ale widać, że płyty pancerne ma jak u "Bismarka". Drugi wyjdzie lepiej. Znasz już przeciwnika. PS. Jak byś miał zamiar robić kolejnego, to tu jest Walkaround repliki TFC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Powiem tak, aby sklejać modele RPMu trzeba być wyspanym, doskonale zrelaksowanym, posiadać zapas środków relaxujących. Na warsztacie mam właśnie TFC w skali 1/35 i powiem, że mało mnie coś nie trafiło. Tu wychodzą szpary, wieża do podpiłowania, ponieważ jedna z płyt jest za długa. Część dla załogi jest szersza od części silnikowej i trzeba rozciągać. Tragedia, powinni tego zabronić. Mały TFC wygląda fajnie, ale widać, że płyty pancerne ma jak u "Bismarka". Drugi wyjdzie lepiej. Znasz już przeciwnika. Ja powiem ,że bardzo lubie modele RPM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Ja nie mówię, że nie lubię, ale coś człowieka przy nich może trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi