nera Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Witam Właśnie ukończyłem model jednego z moich ulubionych czołgów niemieckich. Tak jak w temacie, jest to Tiger II z wierzą Henschel'a firmy Dragon , skala 1:35... Za wiele o samym modelu pisać nie będę, wszyscy doskonale znają ten produkt myślę. Po za kalkami które fatalnie siadły (brak płynu do zmiękczania kalek) model uważam za całkiem udany (jak na moje dotychczasowe produkcje) Do rzeczy: I na koniec mała ciekawostka... Dorobiłem do tego czołgu siatkę maskującą ale nie jestem osobiście do niej przekonany Co o tym wszystkim sądzicie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 Że siatkę jak najszybciej wyrzuć. Druga sprawa - nie umiejętnie pomalowane pajacyki psują cały efekt, nie potrafisz, daj sobie spokój, ja z takiej zasady korzystam. Kładzenie kalek zwłaszcza na zimmerit bez odpowiedniego płynu to kolejna nie mądra decyzja. Poza tym model bardzo fajny. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 nie potrafisz, daj sobie spokój Seba to kiedy kolega ma się nauczyć malować pajace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pingiel12 Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Mi się model podoba, sam "pajaców" nie robię po psują efekt(bo w dodatku u mnie źle są pomalowane xD) ogólnie malowanie fajne, ale tak jak Seb pisał kładzenie kalek na zimmerit bez płynu psuje efekt. Siatka maskująca jakoś mi się nie podoba, no ale najważniejsze to próbować aż do skutku, na pewno w przyszłości będzie lepiej a póki co i tak dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Mi siatka się podoba. Czołg wykonany jest poprawnie, chociaż zdjęcia psują efekt. Zainwestuj w płyn zmiękczający kalki, mała buteleczka starczy Ci na kilka lat. Co do figurantów - sam ich nie robię, bo nie potrafię. Jeżeli czujesz się na silach i przyszłości możesz robić lepsze, można je potraktować jako pierwszą nieudaną próbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Kalki na zimmericie osadza się bardzo dobrze na sidoluksie, na mokro. Po nałozeniu zmiekczasz też delikatnie z zewnatrz i delikatnie pędzelkiem ułożysz. Kładłem już tak na trzech modelach i rewelacyjnie siadły. Ostrożnie tylko trzeba sięobchodzić bo są bardzo miękkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi