artoor_k Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 model... scratch to łączenie części z różnych modeli, a nie budowa od podstaw Scratch to budowa od podstaw a łączenie części z modeli to kitbashing...gwoli ścisłości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 zgadzam się z przedmówcą... scratch czyli jak kto woli..."wydłubanie", "wydrapanie" bądź "wyszlifowanie" czegoś od podstaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 24 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2010 przecie to nie scratch Niech to się nawet nazywa "modelarstwo z nogi stołowej" - byle efekt był przyzwoity i zabawa lepsza niż przy klejeniu "prosto z pudła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Marudku...to gdzie dalszy ciąg zmagań z "nogą stołową" niecierpliwość mnie dopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 23 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2010 MOC]/b] mnie opuściła... (naoglądałem się Avatara i straciłem wenę) Ale spokojnie, jak tylko uporam się z modelami, które wciskają mi się na warsztat, to skończę też starfightera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Czyli za jakieś 10 lat , tak? No trudno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 24 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Eeeetam 10 lat. Jeszcze tylko skończę Harleya Lend-Lease w 1/72, zrobię od podstaw Po 2 na pływakach w 1/72 i mogę zabrać się za SF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Najpierw SF, potem Po-2!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 popcorn mi wystygł :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 To PO2 to tak całkiem od podstaw czy na jakimś zestawie? W każdym razie i tak trzeba będzie usiąść i uważać na szczękę przed otwarciem galerii pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 24 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2010 skwercio - Na po 2 czaję się już od dawna... Starfightera na pewno skończę, ale nie mogę się do tego zmuszać, bo wyjdzie z tego kiszka. przemekgksw3 Wszystkie "plastikowe" części mojego Po 2 bedą całkiem od podstaw. Kupiłem stary model produkcji F.P. "ABC MODELFARB", ale znacznie odbiega od planów, dlatego nie zamierzam go użyć. Jeśli pływak trzyma skalę, to może go skopiuję. Ponadto mam sporo blaszek Parta - wnętrze, zewnętrze i silnik (z blachami to nie do końca scratch ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Ciekawy projekt. Jakieś postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 23 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2010 Projekt wstrzymany... Na razie skupiłem się na PO-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Skandal- kukuruźnik to o wieki póóóóźniejsza konstrukcja!!! Powróćże do podstaw, panie szanowny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scorpik Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Gadałem dziś z Obi-Wanem i strasznie żalił się, że Marudek nie skończył jeszcze jego myśliwca. Ten, tego, kibice nieco się niecierpliwią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2011 Hej, Ja też z nim gadałem i w końcu jakoś się zgodził żebym skończył U-2 (do końca miesiąca) i zrobił jeszcze Catalinę w 1/48 ze zdjętym poszyciem (jakieś 2 lata). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Trudno...Niech OB1 na razie lata dwupłatem, w końcu i dla Jedi to "wsio rawno" ;) Pzdrw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 I NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI do samego końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 ja mam skończonego pod-racera anakina i czołg federacji kupieckiej ale wolę zdjęć nie pokazywać bo ręce Wam opadną do kostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi