METYS Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Skończony, miało być pięknie a nie jest, na sam koniec zawaliłem kompletnie okopceniami z układu wydechowego. Najgorsze jest to że nie mam już jak tego poprawić bez powtórnego malowania, a na to już siły nie mam. Trzeba będzie ten element jeszcze poćwiczyć. Fotki robione z samego rana przed pracą więc i czasu było niewiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Dzięki długonosemu zwróciłem uwagę na radzieckie konstrukcje i cały czas widzę w nim tylko piękno i harmonię linii, tak więc z Twoim modelem nie jest wcale inaczej, ma w sobie wszystkie cechy tej konstrukcji. Co do śladów eksploatacyjnych, czy okopceń, to uważam, że jeden samolot w trakcie swojej służby mógł wyglądać bardzo różnie, wizja modelarza czasem poparta jest tylko jednym zdjęciem konkretnego egzemplarza. Twój jest w tej chwili po misji i czeka na tankowanie i uzupełnienie uzbrojenia. Jedyne co bym zrobił inaczej, to cieńsze ścianki klap podwozia, wylotów kaemów. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Gratulacje! Model prezentuje się bardzo dobrze. Sam bym go pewnie tak pięknie nie poskładał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Witam Twój Mig jakkolwiek ekspresowo wykonany, prezentuje się całkiem do rzeczy. Widać, że w dobrze wybrałeś zestaw na modelarskie wczasy po Pfeilu Jedyne rzeczy,do których się doczepię, to: 1. Nieco zbyt ciemne okopcenia. Na takim czarnym nosie mile widziane byłoby zastosowanie mocniejszych, jasnych przepaleń blachy, a potem dopiero elementów dymu. Tutaj nie są one zbyt widoczne. 2. Jakość niektórych obić. Część z nich jest wykonana świetnie (owiewka i krawędzie natarcia), natomiast te umieszczone na osłonie silnika i na samym czubku kołpaka są nieco sztuczne. Ogólnie model sprawia przyjemne wrażenie, a gładka powierzchnia wygląd kółek i zacieki są dowodem na to słuchasz rad kolegów Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Dzięki Panowie za dobre słowa Kurcze kornik_69 masz rzeczywiście rację, przyjrzałem się zdjęciom i fakt na czubku kołpaka wyszła mi stokrotka, ale to przez zapatrzenie na Twoje kołpaki Jak wrócę do domu to poprawię to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 30 Kwietnia 2010 Share Napisano 30 Kwietnia 2010 Ani się obejrzałem i bum bęc model już gotowy Będę miał się na czym wzorować jak kiedyś wyciągnę swojego z przepastnych czeluści szafy Ogólnie prawie cały mi się bardzo. To co jakoś mi nie do końca pasuje to otarcia na łączeniach skrzydła z kadłubem. Jak na mój gust są zbyt mocne. Nie mniej nie pogardziłbym taką maszyną na swojej półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi