BaldPuma Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 W takim razie nie rozumiem. Zrobiłem sobie zbliżenie tego zdjęcia i dla mnie jest idealnie prosty. Nie ma śladu najmniejszego załamania. Czyżby jakis wyjątek? Sugerowałem się tym zdjęciem. NIE WIDAĆ FOTKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 W takim razie nie rozumiem. Zrobiłem sobie zbliżenie tego zdjęcia i dla mnie jest idealnie prosty. Nie ma śladu najmniejszego załamania. Czyżby jakis wyjątek? Sugerowałem się tym zdjęciem. NIE WIDAĆ FOTKI Zapewne tym zdjęciem z wcześniejszego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 10 Maja 2010 Autor Share Napisano 10 Maja 2010 Sam nie wiem, co o tym mysleć...W M1026A2 to załamianie widać, aż miło.Tak czy inaczej, już tak zostanie. Wszystko pomalowanę, nie będę tego zmieniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 Sam nie wiem, co o tym mysleć... Wierz mi - stelaż jest łamany. Tak czy inaczej, już tak zostanie Szkoda, bo zmiana łatwa do zrobienia, a teraz będziesz miał koło za bardzo odsunięte od tyłu pojazdu (jeżeli robisz ten stelaż w pozycji transportowej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 10 Maja 2010 Autor Share Napisano 10 Maja 2010 Powinno być dobrze. Na razie tak mi ten zderzak wyszedł: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 Teraz jeszcze bardziej mi się podoba Chyba stelaż nie jest za cienki? Jaki przekrój ma ten profil kwadratowy No i drugie, ale to już totalnie mi się nudzi, stelaż na kanistry też powinien być z kwadratowych rurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 10 Maja 2010 Autor Share Napisano 10 Maja 2010 Zgadza się. Co za wzrok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 Co za wzrok... Może nie tyle wzrok, co wiedza Po prostu mam dogłębnie rozpracowane te tematy, także niestety jestem w stanie wyciągnąć najdrobniejszy błąd w przypadku polskich Humvee. Będziesz robił osłony podwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 10 Maja 2010 Autor Share Napisano 10 Maja 2010 Oj, na razie nie wiem co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 To ta klatka co robiłem w M1097 plus dodatkowe blachy na zbiornik paliwa i pewne elementy układu przeniesienia napędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 10 Maja 2010 Autor Share Napisano 10 Maja 2010 O kurcze...Chyba jednak dam sobie spokój. Na razie drugi dzień męczę się z wyciągarką i już mam dosyć. W desperacji postanowiłem przerobić tą z kompletu Italeri. Masochizm w czystej postaci. Uff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 12 Maja 2010 Autor Share Napisano 12 Maja 2010 Chyba jednak Radmor - czyli informacja była prawdziwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Chyba jednak Radmor - czyli informacja była prawdziwa. Rozwiń myśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 12 Maja 2010 Autor Share Napisano 12 Maja 2010 Tak jak pisałem wcześniej - szukałem informacji, jakie dokładnie typy radiostacji są montowane w Humvee's używanych przez WP. Dowiedziałem się, że w zdecydowanej większości (a w przyszłości we wszystkich egzemplarzach) są to polskie Radmory, dwóch typów (na razie). Zdjęcia tych stacji zamieściłem we wcześniejszych postach. A teraz na zdjęciu znalazłem włśnie to radio. Czyli raczej się zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Myślałem, że już nie potrzebujesz potwierdzenia Ale masz tu jeszcze jedno zdjęcie, tym razem z tym drugim radiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 12 Maja 2010 Autor Share Napisano 12 Maja 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 13 Maja 2010 Autor Share Napisano 13 Maja 2010 Wyszpachlowałem plandekę, zrobiłem wyciągarkę (Italeri). Blaszki, stolik pod radio - samoróbka. Rama okienna z lusterkami, poszycie dachu, przednia osłona - Academy. Czy w polskich Humvee's są zamontowane osłony przeciwsłoneczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 Pięknie to wygląda (zapowiada się bardzo dobrze odwzorowany model) Panowie z firmy italeri powinni obejrzeć ten wątek warsztatowy(ile trzeba włożyć pracy by model był naprawdę podobny do polskiego humvee) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 Nie zapomnij dorobić blach wzmacniających przy fotelach. Niżej masz co prawda tylny, ale idea ta sama: Czy w polskich Humvee's są zamontowane osłony przeciwsłoneczne? Hmm... Na żadnym zdjęciu M1097 Cargo nie znalazłem stuprocentowego potwierdzenia. Ale wydaje mi się, że być powinny, bo czemu nie? Fakt zamocowania osłon przeciwsłonecznych nie ma raczej żadnego związku z możliwością składania przedniego okna (w M1026/M1043 rama okna i dach jest na sztywno. W M1097 teoretycznie nie, ale na tych dwóch zdjęciach: widać śruby mocujące ramę okna właśnie na sztywno). Dlatego ja bym osłony zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 13 Maja 2010 Autor Share Napisano 13 Maja 2010 Dzięki. O wzmocnieniech z pewnością nie zapomnę, tym bardziej że chyba będzie miał otwarte drzwi. Jak myślisz, którym kolorem pomalować plandekę, dach oraz drzwi, czyli wszystkie elementy materiałowe? Chyba popadłem w daltonizm, ale mam problem z doborem odcienia. Coś mi H116 i H117 nie pasuje. Chyba powinien być troche jaśniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 Na pewno nie te dwa, które wymieniłeś - w ogóle nie pasują. H116 za ciemny, H117 za zielony. Na podstawie zdjęć niełatwo dobrać kolor - niżej na obu fotkach ten sam Humvee: Ja bym dobierał zdecydowanie pod to drugie zdjęcie - taki kolor bardziej oliwkowozielony. Może H155? Ciekawe, co powie na to kolega Zderzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 Oczywiście pamiętacie o rozjaśnianiu proporcjonalnie do skali Ja zwykle nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 Ja też stawiałbym na H155. W przymiarkach do M1097 jeszcze Cargo miałem wybrać właśnie ten kolor. Porównywał ktoś go ze schematem malowań Italeri Na niektórych fotach wygląda bardziej zielono, ale jednak drzwi i dach powinny bardziej się odróżniać. H117 to osłona na mojej Zebrze, więc możesz spojrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 15 Maja 2010 Autor Share Napisano 15 Maja 2010 Na razie tyle + nieśmiertelne "Kapitańskie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Wygląda całkiem całkiem Mam tylko parę pytań. Nie uważasz, że daszek Italeri jest lepszy od Academy Wnętrze już skończone, czy coś dojdzie? Możesz dodać pasy, przemalować i przerobić podstawę fotela kierowcy, dodać gaśnicę Wydaje mi się, że nie masz też linki holowniczej, można nawinąć, a także dodać pogrubienia na środku przedniej osłony. Ogólnie Jak się pokusisz przerobić coś z tego co napisałem, będzie jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi