Peter 1410 Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Super wygląda Bardzo mi się podoba (masz jakiś pomysł na zrobienie zderzaka?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 15 Maja 2010 Autor Share Napisano 15 Maja 2010 Dzięki Peter. Jakiego zderzaka? Sorry, ale nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 Tomku przymierzam się do polskiego humvee,ale nie posiadam zderzaka (jak domowymi sposobami można wykonać zderzak?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 To jest po prostu ceownik o długich bokach Rozrysuj na sztywnym papierze - dwa gięcia i gotowe (przed gięciami można zrobić otwory na szekle - szpilką). W środek możesz zamontować usztywnienie - czyli pasek z płytki tak na wysokość mniejszy ok. 2-3mm i węższy ok 7-8 mm - (żeby zderzak sprawiał wrażenie wykonanego z blach a był łatwiejszy do montażu). Tak robiłem w Memuganie i GROMu. Kształt - znajdziesz na fotkach blaszek EDUARDA. Jak masz dobrego skana można sobie wydrukować w skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 Dzięki BaldPumo (ja kombinowałem z plastikowymi patyczkami po lodach ,w końcu dawcą zderzaka będzie ambulans) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 16 Maja 2010 Autor Share Napisano 16 Maja 2010 Piotrze, zrobienie zderzaka jest bardzo proste. Zderzak od ambulansu zostaw w spokoju, samemu można wykonać znacznie lepszy. Sposób taki jak napisał BaldPuma, przy czym osobiście używam polistyrenu oraz rozciągnietych ramek. Wymiary dla skali 1/35, moim zdaniem, to: 6 cm szerokość zderzaka mierząć od góry, 6 mm wysokość. Nałatwiej rozrysować sobie na materiale przy pomocy linijki, na zasadzie lustrzanego odbicia. Do środka wklej usztywnienie, ale tak, aby nie dochodziło do końca zderzaka. Bardzo przyjemna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X32 Napisano 12 Października 2016 Share Napisano 12 Października 2016 Zachował może ktoś z forumowiczów katalog HSW, o którym mowa w tym wątku na 1.stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi