Archelaos Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Witam Przedstawiam kolejnego dinozaura. Tym razem to Allozaur, późnojurajski (155-145 mln lat temu) drapieżnik z Ameryki Północnej i być może innych terenów. Skamieniałości znane są z też z Portugalii i być może Tanzanii. W swoich czasach ten jaszczur był największym drapieżnikiem, polującym na stegozaury, zauropody i liczne niewielkie dinozaury roślinożerne. Są przesłanki, że zjadały też inne występujące na tych samych terenach drapieżniki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekgksw3 Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Niezły potwór Firma zapewne Tamiya, najbardziej zastanawia mnie gdzie on ma oczy, jakoś ich nigdzie nie widzę Fajnie się pewnie będzie całość malować, nie trzeba się na oryginale wzorować i można się dać ponieść wyobraźni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archelaos Posted May 8, 2010 Author Share Posted May 8, 2010 Firma scratch Gadzina od początku do końca własnej roboty. Oczy to takie kropki w zagłębieniu za "różkami". Mnie też trudno było uwierzyć, ale tak to wygląda na wszystkich rekonstrukcjach. Tyranozaury np. miały oczy skierowane dużo bardziej do przodu, no ale to 60mln lat później... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek B. Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Witam. Toż to nie takie SF a i firma widzę bardzo porządna, czekam na kolejne postępy w dłubaniu no i oczywiście w malowaniu. Pozdrawiam . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archelaos Posted August 1, 2010 Author Share Posted August 1, 2010 Po dłuższym czasie przedstawiam pomalowanego Allozaura. Podstawka wymaga jeszcze nieco pracy, ale sam dinozaur już skończony. Mam nadzieję, że coś widać, bo fotograf ze mnie marny. Toż to nie takie SF Z drugiej strony wyglądałby dziwnie między wojakami z dwś. Choć może następnego wrzucę już do figurek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted August 1, 2010 Share Posted August 1, 2010 Ile gs-u zużyłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reggy Posted August 1, 2010 Share Posted August 1, 2010 Piękna rzeźbiarska i malarska robota! Gratuluję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KorniK Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 Niezłe dłutowanie, a ja narzekam jak muszę coś zaszpachlować :-D Respekt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mare_K Posted November 11, 2010 Share Posted November 11, 2010 A kiedy i ten dinuś dostanie "woźnicę"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts