zbiegu Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Witam, czy ktoś posiada więcej zdjęć tego egzemplarza? Jest to malowanie dla lotnictwa Tajlandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 O kurcze Od kiedy Tajlandia ma Gripeny? Zaraz pogrzebię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 9 Maja 2010 Autor Share Napisano 9 Maja 2010 Od kiedy na początku roku złożyli zamówienie i już mają. Wszędzie jest tylko to jedno zdjęcie, po 2 dniach poszukiwania nic więcej nie znalazłem próbowałem na "chińskich" stronach ale nie rozumiem tych ich krzaczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Szybko poszło, 4-5 miesięcy. Chociaż z drugiej strony szwedzi chyba nie mają już kolejek na Gripeny dla innych państw. A może Tajlandia ma tylko tego jednego? Trzeba poczekać aż natrzaskają zdjęć. Nie ukrywam, żeś mnie zaciekawił tematem tajlandzkich Gripenów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 9 Maja 2010 Autor Share Napisano 9 Maja 2010 Na brak zamówień raczej nie narzekają w tej chwili właśnie dostarczają kolejną partię samolotów dla Republiki południowej Afryki, ale niestety wszystkie malowania są szare i delikatnie mówiąc unikam ich jak ognia, to jedyne jakie znalazłem kolorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Afrykańskie malowanie to chyba najciekawsze szare malowanie gripenów. Wpadłem na taki pomysł, bo sam jestem w trakcie budowania swojego Gryfa, żeby pomalować go w kolory materiałów z których został zbudowany. Włókno węglowe, kompozyty. Mhmmm Pycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 O kurcze Od kiedy Tajlandia ma Gripeny? Zaraz pogrzebię. Odkąd dogadali się, że za część transakcji zapłacą kurczakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 O, mam cztery zdjęcie niepolakierowanego Gripena. Plus jedna fotka prototypu gratis Chyba zrobię swojego zielonkawo-żółtego. Strasznie mi się spodobało I nie musiałbym wpasowywać kabinki vacu, położyłbym obok na szmacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 9 Maja 2010 Autor Share Napisano 9 Maja 2010 I już sprawę sobie wyjaśniłem, to kolorowe malowanie to był tylko demonstrator technologii tylko jedna sztuka i więcej zdjęć raczej nie będzie, egzemplarze które wejdą do służby wyglądają tak: Czyli kupa znowu szarości a mogło być tak kolorowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 hhaha, rozśmieszyło mnie to, że jednak szare Ja już jestem zdecydowany. Robię go na żółto. Oczywiście każdy panel inny odcień. Czarne kropki nitów, dopiero co polakierowane wnęki podwozia (odkurz naokoło), osłona kabiny obok. Chciałem też nie przyklejać wlotów powietrza (jak na 2. zdjęciu), ale zrezygnuję. Może otworzę jakiś panel A te elementy z włókna węglowego wyglądają tak jak "carbon" na maskach samochodów wyścigowych itd? Jak kupię kalkomanię do cywilnych to będzie dobrze? Podłączając się pod temat: Szukam zdjęć Gripenów podczas ich budowy/składania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 A może w tygrysie, hę?: http://www.airplane-pictures.net/image62870.html http://www.airplane-pictures.net/image62855.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 9 Maja 2010 Autor Share Napisano 9 Maja 2010 Widziałem też te tygryski, ale jest to to samo szare malowanie z kolorowym statecznikiem, lepsze to niż nic, ale jeśli chodzi o mnie to będe dalej szukał czegoś ciekawszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Ja swojemu chciałbym upindolić statecznik pionowy. Macie może zdjęcia co się znajdowało w tym miejscu? Zakładam, ze szkielet samolotu, ale jak to konkretnie wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 (edytowane) I już sprawę sobie wyjaśniłem, to kolorowe malowanie to był tylko demonstrator technologii tylko jedna sztuka i więcej zdjęć raczej nie będzie Gripen tak pomalowany nigdy nie istnial. Powstal tylko w wyobrazni taiskiego fana tego samolotu. Przemalowal samolot ze standardowym camo, na barwy jakie maja taiskie F-5. Na wiekszej focie widac ze pod plamami jest oryginalne szaro-szare (patrz dziob), tarcza na szczycie statecznika edit: pionowego (trudno powiedziec czemu napisalem poziomego LOL) nie lezy tak jak powinna, nima tu "przelamania", napis SRT ma zly font i jest kiepawo rozmyty. Pozdr. Pawel Edytowane 9 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 O kurcze, nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 9 Maja 2010 Autor Share Napisano 9 Maja 2010 No to problem rozwiązany ostatecznie, czyli pozostają szarości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi