koksik750 Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 (edited) Pracę zacząłem od przygotowania karoserii. Usunięcie szwów: I gotowa karoseria do podkładu: Edited December 1, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba115 Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Bardzo oczekiwane przeze mnie warsztat,zasiadam w pierwszym rzędzie jaki będzie kolor karoserii? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyja Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 także będę obserwował z ciekawością...powodzenia w budowie. możesz napisać coś o tym co zaserwujesz w modelu? kolory, wnętrze, dodatki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Świetnie, że już go zacząłeś Będę obserwował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacpi1234 Posted May 23, 2010 Share Posted May 23, 2010 Jaką grandacje ma papier którym usuwałeś szwy?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted May 23, 2010 Author Share Posted May 23, 2010 Po kolei: Co do koloru - może jutro się dowiecie Co do innych dodatków - na pewno felgi ( też nie zdradzę jakie ) oraz projektowane już blaszki fototrawione. Papier - użyłem takich patyczków ściernych / pilników: http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?products_id=2833 potem wykończenie papierami od 800 wzwyż. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted May 24, 2010 Author Share Posted May 24, 2010 Karoseria w podkładzie: Jak widać, ani śladu po szwach i to bez szpachlowania: I w kolorze Gunze Steel: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacpi1234 Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Ok dzięki Ładny kolorek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Fiu , fiu piękny kolorek jak i sam model Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voseba Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Na drzwiach od kierowcy, przy krawdzi szyby jakis babol zostal, czy tylko mi sie wydaje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwarciu21 Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Bardzo ładnie sie pen model prezentuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Rzeczywiście widać nierówność na ramce szyby. Mam pytanie: Czy polerowałeś czymś podkład przed nałożeniem metalizera ? Czy metalizer kładłeś prosto na podkład czy nałożyłeś jeszcze warstwę błyszczącej czerni ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted May 24, 2010 Author Share Posted May 24, 2010 Tak przy ramce jest nadmiar podkładu, ale to usunę przed malowaniem ramek na czarno. Co do malowania, to dawałem bezpośrednio na podkład. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted May 25, 2010 Author Share Posted May 25, 2010 Uszczelki szyb i elementy komory silnika pomalowane na czarno: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacpi1234 Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Coraz bardziej mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommi Posted May 29, 2010 Share Posted May 29, 2010 Świetny samochodzik ładny lakier choć ja wybrałbym jakiś inny odcień Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trojan Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 No ja myślałem, że bryka skończona i coś podpatrzę a tu zonk No nic. Niebawem zabieram się za swojego AM a czekam na Twój finał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekw Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 [OT]Czy ktoś posiada nie rozpoczętego jeszcze Astona? Chciałbym zobaczyć, jak wygląda inbox...[/OT] Całkiem sympatycznie wygląda w tym kolorku. Jak zawsze lakier koksika na najwyższym poziomie. Mam tylko nadzieję, że nie skończy w pudle, jak sporo innych :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuen Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 [OT]Czy ktoś posiada nie rozpoczętego jeszcze Astona? Chciałbym zobaczyć, jak wygląda inbox...[/OT] /zdjęcia pochodzą z http://www.automotiveforums.com/ lub http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=23&t=11382&hilit=aston Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolus Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 Karoseria w podkładzie: Jak widać, ani śladu po szwach i to bez szpachlowania: Czyli podkladu nie ruszales? Nie szlifowales ? Co to za podklad ? Mozesz mi podac nazwe? pzdr. potem wykończenie papierami od 800 wzwyż. Sorki, bo nie za bardzo kumam. Wykonczenie ? Gotowa warstwe lakieru bedziesz jeszcze szlifowal ? Mozesz mi wyjasnic procedure? (jestem poczatkujacy) pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rabbit666 Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 Co to za podklad ? Mozesz mi podac nazwe? pzdr. A przyjrzyj się pierwszej fotografii, co tam widzisz? Z odczytaniem nazwy chyba problemu mieć nie będziesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilex7 Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 Co to za podklad ? Mozesz mi podac nazwe? pzdr. A przyjrzyj się pierwszej fotografii, co tam widzisz? Z odczytaniem nazwy chyba problemu mieć nie będziesz Proponuję więcej wyrozumiałości dla początkujących. A podkład to Fine Surface Primer(L) firmy Tamiya. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted December 1, 2010 Author Share Posted December 1, 2010 Postanowiłem zrobić jeszcze jedno podejście do Astona. Chyba jako pierwszy zrobię wersję tzw " po tuningu". Na początek poszły nadkola. Zarówno przód jak i tył będzie poszerzony o 2mm. Zacząłem od tymczasowych szkieletów nadkoli: Następnie za pomocą taśmy 2mm wyciąłem końcowe nadkola: Ponieważ ten Aston ma bardzo ładną sylwetkę, nie będę jej niszczył jakimś fikuśnym body kitem. Delikatne poszerzenia, wyciągnięty tył klapy, przedni zderzak również delikatnie zmodyfikowany. Główny kształt nadałem szpachlą epoxy: Na koniec wykończeniowa szpachla polyester Finishersa: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trojan Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 No fajnie, że prace ruszyły. Dobrze, że jak sam napisałeś, nie będziesz psuł sylwetki bo dla mnie byłoby to świętokradztwo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomAUG Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Muszę przyznać że wygląda efektownie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts