koksik750 Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 (edytowane) Pracę zacząłem od przygotowania karoserii. Usunięcie szwów: I gotowa karoseria do podkładu: Edytowane 1 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Bardzo oczekiwane przeze mnie warsztat,zasiadam w pierwszym rzędzie jaki będzie kolor karoserii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyja Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 także będę obserwował z ciekawością...powodzenia w budowie. możesz napisać coś o tym co zaserwujesz w modelu? kolory, wnętrze, dodatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Świetnie, że już go zacząłeś Będę obserwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Jaką grandacje ma papier którym usuwałeś szwy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 23 Maja 2010 Autor Share Napisano 23 Maja 2010 Po kolei: Co do koloru - może jutro się dowiecie Co do innych dodatków - na pewno felgi ( też nie zdradzę jakie ) oraz projektowane już blaszki fototrawione. Papier - użyłem takich patyczków ściernych / pilników: http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?products_id=2833 potem wykończenie papierami od 800 wzwyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 24 Maja 2010 Autor Share Napisano 24 Maja 2010 Karoseria w podkładzie: Jak widać, ani śladu po szwach i to bez szpachlowania: I w kolorze Gunze Steel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Ok dzięki Ładny kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Fiu , fiu piękny kolorek jak i sam model Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Na drzwiach od kierowcy, przy krawdzi szyby jakis babol zostal, czy tylko mi sie wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Bardzo ładnie sie pen model prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Rzeczywiście widać nierówność na ramce szyby. Mam pytanie: Czy polerowałeś czymś podkład przed nałożeniem metalizera ? Czy metalizer kładłeś prosto na podkład czy nałożyłeś jeszcze warstwę błyszczącej czerni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 24 Maja 2010 Autor Share Napisano 24 Maja 2010 Tak przy ramce jest nadmiar podkładu, ale to usunę przed malowaniem ramek na czarno. Co do malowania, to dawałem bezpośrednio na podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 25 Maja 2010 Autor Share Napisano 25 Maja 2010 Uszczelki szyb i elementy komory silnika pomalowane na czarno: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 26 Maja 2010 Share Napisano 26 Maja 2010 Coraz bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 29 Maja 2010 Share Napisano 29 Maja 2010 Świetny samochodzik ładny lakier choć ja wybrałbym jakiś inny odcień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 No ja myślałem, że bryka skończona i coś podpatrzę a tu zonk No nic. Niebawem zabieram się za swojego AM a czekam na Twój finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 [OT]Czy ktoś posiada nie rozpoczętego jeszcze Astona? Chciałbym zobaczyć, jak wygląda inbox...[/OT] Całkiem sympatycznie wygląda w tym kolorku. Jak zawsze lakier koksika na najwyższym poziomie. Mam tylko nadzieję, że nie skończy w pudle, jak sporo innych :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 [OT]Czy ktoś posiada nie rozpoczętego jeszcze Astona? Chciałbym zobaczyć, jak wygląda inbox...[/OT] /zdjęcia pochodzą z http://www.automotiveforums.com/ lub http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=23&t=11382&hilit=aston Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolus Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Karoseria w podkładzie: Jak widać, ani śladu po szwach i to bez szpachlowania: Czyli podkladu nie ruszales? Nie szlifowales ? Co to za podklad ? Mozesz mi podac nazwe? pzdr. potem wykończenie papierami od 800 wzwyż. Sorki, bo nie za bardzo kumam. Wykonczenie ? Gotowa warstwe lakieru bedziesz jeszcze szlifowal ? Mozesz mi wyjasnic procedure? (jestem poczatkujacy) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Co to za podklad ? Mozesz mi podac nazwe? pzdr. A przyjrzyj się pierwszej fotografii, co tam widzisz? Z odczytaniem nazwy chyba problemu mieć nie będziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Co to za podklad ? Mozesz mi podac nazwe? pzdr. A przyjrzyj się pierwszej fotografii, co tam widzisz? Z odczytaniem nazwy chyba problemu mieć nie będziesz Proponuję więcej wyrozumiałości dla początkujących. A podkład to Fine Surface Primer(L) firmy Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 1 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2010 Postanowiłem zrobić jeszcze jedno podejście do Astona. Chyba jako pierwszy zrobię wersję tzw " po tuningu". Na początek poszły nadkola. Zarówno przód jak i tył będzie poszerzony o 2mm. Zacząłem od tymczasowych szkieletów nadkoli: Następnie za pomocą taśmy 2mm wyciąłem końcowe nadkola: Ponieważ ten Aston ma bardzo ładną sylwetkę, nie będę jej niszczył jakimś fikuśnym body kitem. Delikatne poszerzenia, wyciągnięty tył klapy, przedni zderzak również delikatnie zmodyfikowany. Główny kształt nadałem szpachlą epoxy: Na koniec wykończeniowa szpachla polyester Finishersa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 No fajnie, że prace ruszyły. Dobrze, że jak sam napisałeś, nie będziesz psuł sylwetki bo dla mnie byłoby to świętokradztwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 Muszę przyznać że wygląda efektownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi