kania25 Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 lajdak83 Dzięki wielkie zaraz ściągnę dodatek na kompa .I nie róbmy już koledze syfu w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 kania25 Poproś moderatorów o usunięcie dwóch postów. Bo się z dublowały. Oj Truckerek93: fot. http://www.transportcafe.co.uk/john_weir_tesco.html Pomaluj uszczelki jak na tym zdjęciu skoro chcesz tak ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Uszczelki to tam pies, rób jak uważasz ,ale bezbarwny na kabinę oraz przedni zderzak - obowiązkowo. Na pewno poprawi to ogólny wygląd modelu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Popieram pomysl pomalowania kabiny bezbarwnym, ale to przeciez twoj model i zrobisz go jak bedziesz uwazal. Ostatnie Volvo Henrika Guldagera "Boneville Bomber" jest pomalowane matem i wyglada swietnie, wiec - dlaczego nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzik1202 Napisano 5 Lipca 2010 Autor Share Napisano 5 Lipca 2010 Powitac Lakier będzie a stało sie buu farba zlazła pod od tasmy,i było malowanie kabiny od nowa :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 A to volvo matowe jest?? z której strony chyba opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madon Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Oj, Irizar, jak się wzorować to na oryginale: http://img104.imageshack.us/f/volvo-fh12-1997.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Chłopaki ,a może Irizar'owi chodziło o podszybie które jest w kolorku kabiny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Bodzio Dokładnie , chociaż guzik1202 maluje kabinę od nowa szkoda. Jakiej taśmy używasz, Tamiya? Czy "nie modelarska"? Czekam na fotki, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzik1202 Napisano 6 Lipca 2010 Autor Share Napisano 6 Lipca 2010 Powitac Tamiya tasma,a od nowa nie porawilem zobacze dzisiaj co wyszlo z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzik1202 Napisano 4 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Witam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Wszystko super, ale czemu nie pomalowales ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzik1202 Napisano 5 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Powitac Rama byla 3 razy malowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Łączenie połówke silnika domaga sie szpachli i szlifowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzik1202 Napisano 5 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Powitac Wiem ucze sie dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radiowiec Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Koledzy ja właśnie składam swój pierwszy model i jest to italeri 747 i wszystko byłoby ok, ale jest dylemat. Nie wiem czy opony do felg kleić, czy tylko naciągać. Naciągnięte są niestabilne, ale Nigdzie nie widzę w instrukcji nic odnośnie użycia kleju przy oponach. Przepraszam, że off topic. Jeśli przeszkodziłem, to post proszę w kosz i jakoś może sam sobie poradzę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Koledzy ja właśnie składam swój pierwszy model i jest to italeri 747 i wszystko byłoby ok, ale jest dylemat. Nie wiem czy opony do felg kleić, czy tylko naciągać. Naciągnięte są niestabilne, ale Nigdzie nie widzę w instrukcji nic odnośnie użycia kleju przy oponach. Przepraszam, że off topic. Jeśli przeszkodziłem, to post proszę w kosz i jakoś może sam sobie poradzę. Pozdrawiam. Ale skamielinę odkopałeś - ostatni wpis 2010 rok opony się przykleja raczej bo jak sam napisałeś niesklejone są niestabilne, poza tym odstają od felgi i brzydko to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radiowiec Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Ależ kiszka. Na pomalowane z zewnątrz felgi przykleiłem opony i jednak podczas wsuwania opona dotknęła farby i ją roztopiła:/Człowiek uczy się na błędach, ale jak zrobić, żeby było dobrze nie wiem, bo wszystkie felgi mam pomalowane i muszę opracować jakiś system klejenia opon, żeby nie ruszać farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 ja myślę ze dobrze by było w oponki powsadzać jakąś gąbkę żeby opona nie była pusta w środku i chyba by było dobrze tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Pierwsze slysze zeby opony przyklejac do felg, chyba te starszego typu, plastikowe, bo chyba nie gumy??? Nawet jak opona ma scianki lekko do srodka to wystarczy je zanurzyc w goracej wodzie i je recznie powyginac na zewnatrz i po problemie, a co do klejenia ich do felg......daj sobie spokoj z takimi zabiegami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Kwietnia 2013 Super Moderator Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Pierwsze slysze zeby opony przyklejac do felg Osobiście też się nigdy z czymś takim nie spotkałem. Zakładaj opony na wyschnięte felgi. jednak podczas wsuwania opona dotknęła farby i ją roztopiła Jak to jest możliwe? Roźcieńczyłeś farbkę, nitro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radiowiec Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Używam akryli Revella i rozcieńczalnika Color Mix także Revell`owskiego. Po radzie kolegi adi_td1 skleiłem opony z felgami za pomocą kleju Contacta Liquid i jakoś to działa. Musiałem bardzo uważać na farbę na feldze, ale rezultat jak na pierwszy raz jest przyzwoity. Jak Wy sobie z oponami radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Kwietnia 2013 Super Moderator Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Jak Wy sobie z oponami radzicie? Maluję felgę podkładem, po wyschnięciu maluję kolorem jaki chcę i czekam aż wyschnie. Następnie nakładam oponę na felgę, a ona zachowuje sie tak jak prawdziwa opona, opiera się o ranty felgi i nie ma możliwości by spadła, a o zsunięciu nie wspomnę bo to nie możliwe gdyż, średnica wewnętrzna opony jest mniejsza niż średnica zewnętrzna felgi. Tak że nie przyklejaj opon w przyszłości, a jak czegoś nie jesteś pewien, to zapytaj na forum, chętnie pomożemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Używam akryli Revella i rozcieńczalnika Color Mix także Revell`owskiego. Po radzie kolegi adi_td1 skleiłem opony z felgami za pomocą kleju Contacta Liquid i jakoś to działa. Musiałem bardzo uważać na farbę na feldze, ale rezultat jak na pierwszy raz jest przyzwoity. Jak Wy sobie z oponami radzicie? Nie doradziłem Ci tego żeby zrobić Ci na złość, ja przyklejam opony i nigdy nie miałem problemu ze schodzącą farbą, po prostu chyba każdy robi jak uważa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radiowiec Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Mój model ma już trochę latek i prawdopodobnie dlatego opony nie pasowały tak ściśle do felg. Guma jednak z czasem się zniekształciła, ale suma sumarum tragedii nie ma. Najgorsza jazda będzie ze skrzynią załadowczą, której po prostu nie mam i będę musiał improwizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi