Dumo Posted June 22, 2010 Share Posted June 22, 2010 (edited) Witam Przedstawiam jedną z moich pierwszych dioram, wykonana jakieś 5-6 lat temu ale moim zdaniem jak na tamte czasy to jest w miarę dobrze zrobiona (chyba ). Właśnie ją opylam na allegro i sentymentalnie musiałem wrzucić na forum. Do rzeczy: Pzdr Edited June 22, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted June 22, 2010 Share Posted June 22, 2010 Pierwsze na co zwróciłem uwagę to wgniecenie na wieżyczce, jest tak duże ,że aż mi się wydaje wątpliwe ale na ten temat niech wypowiedzą się eksperci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted June 22, 2010 Author Share Posted June 22, 2010 Masz rację, ten sherman i jego zniszczenia są tragicznie przesadzone, taka moja młodociana wizja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komix Posted June 22, 2010 Share Posted June 22, 2010 Ten schowany snajper na pierwszej focie,prawie go nie widać ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted June 22, 2010 Share Posted June 22, 2010 Jeśli chodzi o kwestie merytoryczne, to zgadza się. Mogłoby być lepiej, ale nie ma tragedii. Dodałbym tylko, że Browning na wieży powinien być pomalowany w ciemną oksydę i przetarty, a gąsienice nieco bardziej brudne. Technicznie natomiast sama scenka prezentuje się według mnie dobrze.Miałeś bardzo ciekawy pomysł (młodzieńcza fantazja działa w tym przypadku in plus) i to Ci się chwali. Zmieniłbym może ten wiszący drut na cieńszy i trochę popracował nad załamaniem cegieł w uszkodzonym murze, ale reszta całkiem fajnie wygląda. Oby tak dalej! Pozdrawiam Kornik EDIT: Popraw nazwę miasta w tytule tematu na "Caen" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
author21 Posted June 22, 2010 Share Posted June 22, 2010 pięknie nie jest, ale początki każdy miał takie. Kupi to ktoś w allegro ? Bo moje starocie dziecko utylizuje w zabawie, albo w kosz idą, ewentyalnie są przebudowywane, a wygladały lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachud3 Posted June 22, 2010 Share Posted June 22, 2010 No poza tymi wgnieceniami to naprawdę fajowy Snajpera nie zauważyłem za pierwszym razem Tylko odcień tej zieleni taki dziwny troszkę... ale to nic pzdr. P.S.: Ach, chyba masz literówkę w temacie Miało być "Caen"? :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted June 22, 2010 Share Posted June 22, 2010 pięknie nie jest, ale początki każdy miał takie. Kupi to ktoś w allegro ? Bo moje starocie dziecko utylizuje w zabawie, albo w kosz idą, ewentyalnie są przebudowywane, a wygladały lepiej Nie lepiej zatrzymać te modele do eksperymentów i testów malowania, weatheringu itp... ? Niektóre części mogą przecież zasilić złom modelarski i przydać się w przyszłości... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted June 22, 2010 Author Share Posted June 22, 2010 Większość swoim starszych modeli już sprzedałem, nie ma sensu ich trzymać jak za te pieniądze moge kupić nowe. W tym przypadku zbieram na nowego shermana i małą diorke do niego. Do testów ja mam odłożonego isa-2 zvezdoskiego. Literówka poprawiona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil83 Posted June 22, 2010 Share Posted June 22, 2010 Dla mnie całkiem przyjemna ta diorama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts