kajtiii Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Witam Mam dwa pytanka... Zabieram się za montaż MiGa 17 z Hobbybosa. Wersja, jak większość wie, ma opcję zdejmowania kadłuba by pokazać silnik. No i plan jest taki żeby zmajstrować ten wózek podtrzymujący kadłub podczas demontażu. Czy ma ktoś zdjęcia takiego wózka? Jeśli tak to może się podzieli? I drugie. Samolot ma być polski, czerwona 509, "Marysia". Stoi on przy szkole w Ustjanowej niedaleko mnie ale jedna rzecz mi w nim nie gra... mianowicie osłona radaru i klapy podwozia są pomalowane na niebiesko. Czy w lotnictwie polskim faktycznie było to tak malowane? Mi się wydaje że powinno być czerwone ale może się mylę. A może tylko te 6 "imiennych" 17tek tak miało? Jeśli ktokolwiek ma wiedzę na ten temat to chętnie poczytam jakieś porady.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Samolot ma być polski, czerwona 509, "Marysia". Stoi on przy szkole w Ustjanowej niedaleko mnie ale jedna rzecz mi w nim nie gra... mianowicie osłona radaru i klapy podwozia są pomalowane na niebiesko jak robisz model DOKŁADNIE TEGO, a DOKŁADNIE TEN ma osłony niebieskie, to wypada zrobić niebieskie, żeby było zgodnie o oryginałem (no chyba że robisz go z czasów służby xx lat temu) pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Co do koloru niebieskiego to został on potwierdzony przy odnawianiu samolotu. Prawdziwe jest również imię. Tylko niebieska osłona podwozia jest "mało widoczna" na zdjęciu oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtiii Napisano 4 Lipca 2010 Autor Share Napisano 4 Lipca 2010 Tak pytam bo wiem że samolot był odnawiany i chciałem wiedzieć na 100% czy nie był zmieniony kolor. A kolorowych zdjęć oryginału nie sposób dostać :( Czyli mogę śmiało robić dokładnie ten samolot spod szkoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Witam Wersja, jak większość wie, ma opcję zdejmowania kadłuba by pokazać silnik. No i plan jest taki żeby zmajstrować ten wózek podtrzymujący kadłub podczas demontażu. Czy ma ktoś zdjęcia takiego wózka? Jeśli tak to może się podzieli? .... Orginalny wygląd z instrukcji eksploatacji ; Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Wózek stacjonarny Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Rama pod dyszę ; Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Do wyboru , do koloru, jak widać wybór w miarę dowolny, bo często były to warsztatowe dorażne przeróbki . Np. jeden z wozków to stacjonarna rama umieszczona na podwoziu wózka od rakiet .Jeśli pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Ale popełniłem babola , dopiero teraz zadziałały styki i zaskoczyłem że kajtiii chodziło o wózek pod tylną część k-ba, a nie pod silnik .To jest tak gdy czyta się posty "na pamięć "Postaram się coś znależć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtiii Napisano 7 Lipca 2010 Autor Share Napisano 7 Lipca 2010 Dzięki Twoje fotki są ciekawe i też się przydadzą przy "obróbce" silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi