kajtiii Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 Witam Mam dwa pytanka... Zabieram się za montaż MiGa 17 z Hobbybosa. Wersja, jak większość wie, ma opcję zdejmowania kadłuba by pokazać silnik. No i plan jest taki żeby zmajstrować ten wózek podtrzymujący kadłub podczas demontażu. Czy ma ktoś zdjęcia takiego wózka? Jeśli tak to może się podzieli? I drugie. Samolot ma być polski, czerwona 509, "Marysia". Stoi on przy szkole w Ustjanowej niedaleko mnie ale jedna rzecz mi w nim nie gra... mianowicie osłona radaru i klapy podwozia są pomalowane na niebiesko. Czy w lotnictwie polskim faktycznie było to tak malowane? Mi się wydaje że powinno być czerwone ale może się mylę. A może tylko te 6 "imiennych" 17tek tak miało? Jeśli ktokolwiek ma wiedzę na ten temat to chętnie poczytam jakieś porady.... Cytuj
wuwumaster Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 Samolot ma być polski, czerwona 509, "Marysia". Stoi on przy szkole w Ustjanowej niedaleko mnie ale jedna rzecz mi w nim nie gra... mianowicie osłona radaru i klapy podwozia są pomalowane na niebiesko jak robisz model DOKŁADNIE TEGO, a DOKŁADNIE TEN ma osłony niebieskie, to wypada zrobić niebieskie, żeby było zgodnie o oryginałem (no chyba że robisz go z czasów służby xx lat temu) pozdrawiam! Cytuj
Jarekk Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 Co do koloru niebieskiego to został on potwierdzony przy odnawianiu samolotu. Prawdziwe jest również imię. Tylko niebieska osłona podwozia jest "mało widoczna" na zdjęciu oryginału. Cytuj
kajtiii Napisano 4 Lipca 2010 Autor Napisano 4 Lipca 2010 Tak pytam bo wiem że samolot był odnawiany i chciałem wiedzieć na 100% czy nie był zmieniony kolor. A kolorowych zdjęć oryginału nie sposób dostać :( Czyli mogę śmiało robić dokładnie ten samolot spod szkoły Cytuj
babcia131 Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 Witam Wersja, jak większość wie, ma opcję zdejmowania kadłuba by pokazać silnik. No i plan jest taki żeby zmajstrować ten wózek podtrzymujący kadłub podczas demontażu. Czy ma ktoś zdjęcia takiego wózka? Jeśli tak to może się podzieli? .... Orginalny wygląd z instrukcji eksploatacji ; Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Wózek stacjonarny Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Rama pod dyszę ; Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Do wyboru , do koloru, jak widać wybór w miarę dowolny, bo często były to warsztatowe dorażne przeróbki . Np. jeden z wozków to stacjonarna rama umieszczona na podwoziu wózka od rakiet .Jeśli pomogłem Cytuj
babcia131 Napisano 5 Lipca 2010 Napisano 5 Lipca 2010 Ale popełniłem babola , dopiero teraz zadziałały styki i zaskoczyłem że kajtiii chodziło o wózek pod tylną część k-ba, a nie pod silnik .To jest tak gdy czyta się posty "na pamięć "Postaram się coś znależć. Cytuj
kajtiii Napisano 7 Lipca 2010 Autor Napisano 7 Lipca 2010 Dzięki Twoje fotki są ciekawe i też się przydadzą przy "obróbce" silnika Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi