Zderzak Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Witam! Model skończony. Z założenia miał być relaksacyjny i tak też wyszło. W przerwach od mocno przerabianych Humvee stworzyłem sobie takie coś. Malowanie pędzlami i Humbrolami. Z efektu byłem nawet zadowolony, ale do czasu. Brudzenie całkowicie zakryło nawet ładny wash i przetarcia jaśniejszymi odcieniami kolorów kamuflażu. Z drugiej strony to mój pierwszy tak brudzony model, więc jakiś wyróżnik w kolekcji zawsze będzie. Model 10 z kolekcji Wojska Polskiego. Teraz można ostro krytykować Teraz trzeba się postarać przy czystych HMMWVs. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludlego.mil Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Bardzo fajny model wogóle lubię te twoje modeliki:) Tylko do czego ta fura służy? PS. A mozę 11 model w tej twojej kolekcji to Jakiś Helik moze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Tylko do czego ta fura służy? Do transportu artylerii i żołnierzy Co do modelu to straszne te błoto, odcień i ziarnistość fajna (mogę wiedzieć co to za odcień? ) No ale samo rozprowadzenie nie wygląda dobrze, podobnie krzaczki. Sam model ma niewiele części i jest dosyć prosty w złożeniu i tu zastrzeżeń nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Za dużo tego błota, zbyt jednolite, nie widzą mi się ciapy na przedniej górnej płycie i smugi na bokach Z kolei zbyt czyste są prawe tylne drzwi. No i duży błąd przy takim brudzeniu (ale możliwy do poprawienia) - wewnętrzna część układu jezdnego jest czysta, podobnie jak kadłub za kołami. Krótko mówiąc - szkoda Bo widać, że jest starannie pomalowany. No ale potem się rozszalałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Wygląda jakby zjechał z drogi czołgowej w Wędrzynie Fajny modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Lipca 2010 Autor Share Napisano 5 Lipca 2010 No ale samo rozprowadzenie nie wygląda dobrze, podobnie krzaczki. Możesz napisać dokładniej, to spróbuję popoprawiać. Z kolei zbyt czyste są prawe tylne drzwi. Przeszłość No i duży błąd przy takim brudzeniu (ale możliwy do poprawienia) - wewnętrzna część układu jezdnego jest czysta, podobnie jak kadłub za kołami. Przeszłość Krótko mówiąc - szkoda Bo widać, że jest starannie pomalowany. No ale potem się rozszalałeś Sam żałuję, że tak go pobrudziłem. Co do samego błota, to lepiej wygląda to w rzeczywistości. Zresztą przeglądając zdjęcia czy z Wędrzyna czy też ze Świętoszowa najczęsicje występuje właśnie takie dość jednolite jasne błotko. No ale mogę coś tam jeszcze pokolorować... Nie chcę się usprawiedliwiać, ale w słońcu fotki wyszły fatalnie. W rzeczywistości nie jest tak źle. Pierwszego gola strzelił Skif Teraz zremisowałem na 1:1 Piszcie śmiało co poprawić i wyjść na 2:1, bo Wasze wskazówki są zawsze cenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Gąsienice, błoto tam jakby od kilku dni stał na poligonie i padał lekki deszczyk zacierając pracę gąsienic. Koła też nieruchome. Widać gdzie nie sięgnąłeś pędzlem i widać od niego spore pociągnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 No błoto wygląda jak w skali 35:1. Musisz dać odcienie, grudy, małe smugi, przecież takie brudzenia boków są nierealne, no chyba że ktoś nakłada błoto szczotką. Tutaj radzę sobie wziąć zdjęcia modeli np. Gościa i kserować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Lipca 2010 Autor Share Napisano 5 Lipca 2010 Wiem, błoto poprawiam ciągle. Zresztą jak na pierwszy raz nie miało prawa wyjść wspaniale. Nigdy nie próbowałem jeszcze bawić się aż w taki syf Pewne jest także, że następnym razem najpierw obrobię fotki na komputerze, bo aż sam się przeraziłem jak zobaczyłem to na monitorze. W rzeczywistości jest lepiej Myślę, że z każdym następnym razem będzie coraz lepiej, o ile będzie następny raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Zdjęciami się nie przejmuj, bo zazwyczaj po wrzuceniu ich na duży ekran jest tragedia :-D Wystarczy je trochę wyostrzyć i poprawić jasność/jaskrawość i inne takie duperelki. A co do modelu - cóż więcej mądrego dodam, koledzy już wszystko powiedzieli.pracuj nad błotem, to wdzięczny ale trudny temat. Ja sam nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi