lulu Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Witam. Pierwszy raz przykleiłem modele do podstawy. Wykorzystałem dwa wcześniej zrobione ( viewtopic.php?t=18538) i dodałem sd.kfz 234/2 - dwie blachy abera, żywiczne kanistry, metalowa lufa i skrajniki. Figurki żywiczne verlinden oraz bezimienne zapraszam do zwiedzania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Fajna scenka - taka ''normalna''.Herr Offizier chyba pierwszy raz widzi klucz...ewentualnie drugi raz... Kubełek ślicznie dobrudzony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAPIR Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Fajna dioramka wszystko co ważne przemyślane, dopracował bym jedynie tą trawkę, patrz pomalował po swojemu bo wygląda tylko ona sztucznie ;) I wydaje mi się też że samą podstawę na przyszłość zrób troszkę mniejszą bo ten pusty teren trawki po prostu jest zbędny. Uwag chyba tyle, figurki bardzo fajne, kapitan rzeczywiście widzi pierwszy raz klucz, pojazdy w porządku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boozy Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Dioramka przyjemna dla oka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szlachcik1 Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 lulu bardzo ładnie malujesz figurki, same pojazdy również ładnie wykonane Jeżeli chodzi o trawkę to jestem tego samego zdania co Tapiry, mogłeś chociaż użyć miejscami elektrostatycznej. Mam 2 pytania, brezentowy dach na Kubelwagennie to chusteczka? I z czego robiłeś drogę, chodzi mi o ten drobny piasek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Kapitanowi bardziej w ręku pasowałaby jakaś komórka, wyglądałoby jakby dzwonił po serwis . Diorama bardzo mi się podoba. Jedyne zastrzeżenie, tak jak poprzednicy, mam do trawki - za jaskrawa. Pozdrawiam, Marcin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lulu Posted July 28, 2010 Author Share Posted July 28, 2010 już się tłumaczę pierwszą trawkę zrobiłem ze szczotki do zamiatania a teraz chciałem przetestować gotowy wyrób, podobała mi się taka żywa, ale może faktycznie: malne ją trochę aero i wstawię fotki. Elektrostatycznej nie miałem, wypróbuje w następnym projekcie. Podstawka trochę i za duża a to dlatego, że nie miałem czym obciąć kawałka płyty(brzeszczot mnie wkurza ) Oficer wyciągał klucz i zwrócił uwagę na napis "made in poland" Jeśli chodzi o dach samochodu to nie wiem dokładnie, był to materiał dedykowany do modeli, który kupiłem wraz z oplem blitz.(link w opisie) Droga to piach z plarzy nadmorskiej wraz z piachem dla kanarków. pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cesarz Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Świetna scenka, bardzo mi się podoba Gratulacje, pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lulu Posted August 2, 2010 Author Share Posted August 2, 2010 o rany. dopiero zauważyłem. aż oczy bolą. napisałem plaża przez rz, jak to się stało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek315 Posted August 3, 2010 Share Posted August 3, 2010 Całość elegancka. Ładnie to skomponowałeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ja Posted August 3, 2010 Share Posted August 3, 2010 Mam jedno małe ale. Nie dojrzałem na fotkach, żeby boczna podpórka motocykla była wysunięta. Skoro tak, to żeby nie wiem jakie silne nogi miał motocyklista, to przy takim pochyleniu motorka i takim ustawieniu lewej nogi motocyklisty, motorek nie byłby w stanie utrzymać pionu. A sama dioramka fajna. Nie wiem dlaczego, ale pierwsze moje skojarzenie było, że oficerek manipuluje przy swoim BlackBerry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lulu Posted November 28, 2010 Author Share Posted November 28, 2010 bez przesady z tą napakowaną nogą. 250 kg przechylonego motorka to pikuś. może i ma trochę nie tak tą nogę ale jest to możliwe. kolega "ja" to raczej tylko na rowerze jeździ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwak Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 To i ja takie male ale. Skad oni wzieli trzeci szpadel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TANKISTA87 Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 fajny pomysł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lulu Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 a może szpadel był w osobowym, któż to wie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 Ciekawa kompozycja i w ogóle bardzo fajnie W ramach czepiania się, to droga trochę zbyt gładka i prosta jak na piach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts